Родители на деца, убити при катастрофи, пишат на Барозу

България е на първо място в Европа по убити пешеходци
25 мар 2012 18:49, Елка Василева
55
Родители на деца, убити при катастрофи, пишат на Барозу
Родители на деца, убити при катастрофи, изпращат писмо на Барозу. Снимка: БТА

Родители на деца, убити при катастрофи, пращат писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, генералния секретар на ЕК Катрин Дей, председателя на ЕП Мартин Шулц и посланиците на страните от ЕС.

На пресконференция в БТА родителите, подкрепени от депутата Калина Крумова, заявиха, че търсят диалог със съда, но досега не са успели да осъществят среща с председателя на ВКС Лазар Груев.

Крумова заяви, че съвсем скоро за обсъждане в НС влизат поправките в НК, които да направят наказанията срещу шофьори, убили на пътя, по-тежки. Парламентът не е достатъчно силен, за да постановяват силни присъди. Съвестта на съдиите е разтегливо понятие, заяви Крумова.

Делото за смъртта на Лора, блъсната на пешеходна пътека във Варна, е насрочено пред ВКС за 17 април по искане за възобновяване. Подсъдимият Диян Станчев сключи споразумение с прокуратурата и получи двегодишна условна присъда.

В писмото си родителите заявяват, че България е на първо място в Европа по убити пешеходци, особено деца. А с коментара си , че "деца си умират по най-различни причини" заместник главният прокурор Валери Първанов е обрисувал тежката морална и институционална криза, в която се намира правосъдната ни система.

Според родителите от страна на съдебната власт няма чуваемост и диалог, а цялото общество усеща дефицит на справедливост.

Родителите призовават получателите на писмото да не спират с негативните доклади към съдебната система и да не приемат страната ни в Шенген отново заради съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Ne Shengen, ami Afrika ni tryabva na nas...Tova e vurha na bezumieto i PUMIATA V PRAVOSUDNATA SISTEMA...NE TOGI,A RAIRANI KOSTIUMI ZA VAS KORUMPIRANI MIZERNICI!!!!
46
0
 
3
 
! Отговори
До54 преди 12 години
А ако всички като теб избягат зад граница, въобще няма да се оправи, защото тук ще останат само *** и депутати ;)
45
1
 
3
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
Аз децата си в тая държава няма да ги оставя. Гледам да им уредя живот и образование зад граница, за да не се налага побърканите шофьори в България да ги газят и да им се разминава. Ако имахте малко разсъдък и не действахте така пламенно щяхте да помислите с време да се спасите от тази беззаконова държава, вместо да погребвате децата си тук чакайки пак някой или нещо да ви спасява. Никой няма да ви спаси, ако сами не си помогнете. Разберете го това - с криворазбран патриотизъм нещата не се оправят влошават се. България близките 50 години поне няма да излезе от калта ако смятате да пропилявате живота си тук и този на децата си, чакайки чудо или пак някой да ни оправя давайте! Но не спирайте нас и нашите деца да учат и да се развиват. А това, че няколко държави ни спирали за Шенген изобщо не е причина и родителите на загинали деца при катастрофи допълнително да хвърлят дърва в огъня и да влошават още повече ситуацията.
44
1
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 12 години
ТИ незнам какво семейство възпитаваш! Ако не съумеен да възпитаме децата си на това да помагат,съчустват,подкрепят..да бъдат ХОРА,то какво семейство искаш да издържаш? Това ли е всичко към което се стремиш - да ги изхранваш легално зад граница?Неискаш ли да излизат спокойно на улицата - тук в България?Буклукът трябва да се изчисти и като сами неможем да се справим с правосъдната ни система,то нека друг ни наложи да го направим!Бог да е с вас,мили хора!Благодаря затова,което правите за всички ни!
43
1
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Моля те, кажи ни - скоро да не би да си излезнал от затвора или от 4ти километър? Друго обяснение не виждам... И само да те светна по темата за Шенген - има няколко държави,които са против приемането ни. Причини затова,разбира се има много и надали точно това писмо ще забави членството ни. С мълчание и примирение,че всичко е наред и това,което се случва е нормално няма да стигнем до никъде.Така,че ако си един от безумните шофьори - недей да изтъкваш *** аргументи!
42
10
 
6
 
! Отговори
от 40 до 41 преди 12 години
Защо трябва да страдам заради твоята болка? Аз каква вина имам, че си загубил близък в катастрофа? И заради твоята болка, АЗ да не мога да работя легално и да не мога да издържам семейството си!? Защо?!? Обясни ми защо? Блокирайки членството ни за Шенген с *** си писмо ще предизвикате повече негативи и омраза от колкото съчувствие. Всеки в някакъв етап от живота си е губил близък човек - но да наказваш цяла една държава заради личната ти болка е нагло и долно.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 12 години
До 49 : Колега много си прав! Пешеходците също са участници в движението и трябва да се оглеждат къде и как пресичат. А към шофьорите ще кажа-внимавайте и си карайте с 50-60 в населено място и където има ограничения ги спазвайте! Те затова са сложени! Една секунда невнимание и цял живот страдание! Опичайте си акъла и внимавайте!!!
40
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen 2 преди 12 години
Izvinqvam se za latinicata, no nqmam kirilica v momenta.Da ne dava gospod da blasnat nashi blizki na peshehodna pateka.Saglasete se obache che i peshehodcite sa vinovni ponqkoga, kato naprimer presichane na 20 metra ot peshehodnata pateka, posle az go blaskam zashtoto izkacha mejdu kolite i kvo? Trqbva da ima promeni v zakona saglasen sam.Ako blasnesh peshehodec po tvoq vina-zatvor, no ako e po negova da pishat globa.Peshehodcite sashto sa uchastnici v dvijenieto!Oglejdaite se kolegi!
39
1
 
9
 
! Отговори
темида е сляпа преди 12 години
когато парите говоря 'справедливостта' мълчи
38
4
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
Ти просто обясни какво е да караш кола. Ти си длъжен като шофьор да гледаш за тези работи . За дупките не , но за светофарите,пешеходците и за кой ти е отстрани трябва. Качвай се на градския като ти е толкова трудно . Може да се махнат светофарите, платната да се направят с една лента за да си сигурен че няма никой отстрани ти и се забранява на пешеходците да пресичат платното . И всички дето сте му дали "+" сте същата работа . Такива като вас не трябва да карат , щом им е толкова трудно!!!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решението се казва ДИСЦИПЛИНА .А не като онези деца , които вчера бяха застанали на пешеходната пътека на "Константин Величков "В дясното платно по посока "Сливница" малко преди двореца на децата и се кълчеха на идващите насреща коли.
36
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до # 40Кака, докато има такива като теб ще си седим в кочинката. Я да видим каква песен ще пееш, ако твоето дете беше загинало. Скапано елементарно мислене имаш! Само от твоята камбанария гледаш. Такива като теб танк да ги гази им е малко! Боже, колко *** има в тази държава, боже!
35
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От къде на къде тия ще искат блокиране на членството ни в Шенген?! Аз лично какво съм им виновна, че децата им са починали. Съжалявам за болката им, но блокирайки членството ни за Шенген на мен директно ми бъркат в джоба защото не мога да работя ЛЕГАЛНО!! Както и много други българи, които искат да работят понеже тук няма работа. На тия родители живота им е свършил със смъртта на децата им, но е егоистично да скапват и живота на останалите хора! Не ги подкрепям в никакъв случай!
34
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешна постановка и абсолютно грешни искания на родители и близки на загинали по пътищата.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбирам. че родителите вече се сблсъскват с разочорованието от нерешителността и липста на заинтересованост и визия за промени в закона, освен почернения им свят, но незнам специално дали Барозо и Шулц нещо ще направят, без интерес от вътре, едва ли ще се случи нещо , както беше и с фалшифицираните избори, никого не слушат, сега ЕК ще ни глоби като почнем да застрояваме парк Рила, по добре взимайте по един камък и ги чакайте тия от ГЕРБ на задния вход на НС и ги мятайте по *** им глави.
32
2
 
6
 
! Отговори
31 do 33 преди 12 години
И какво ще направиш? Ще се самоубиеш ли? Кажи, каква присъда си даваш?!?
31
1
 
12
 
! Отговори
до Модераторите преди 12 години
По каква причина коментара, в който е обявена ИСТИНАТА, че вече 3-та година има блокирано дело във ВАС заради което хиляди граждански дела по застраховките гражданска отговорност са блокирани е "премахнато поради нарушение на правилата на сайта"? Може би заради намека, че това е в резултат на корупция? Или заради това, че в сайта рекламират застрахователни компании? Не е коректно, хем е по темата, хем е малко известен и много интересен факт, защото случая е "много странен" чисто юридически!
30
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
И аз съм чувал за този Институт, стилът на работа там е военен, а не научен. Само като видиш публикациите на директорите там и ти стаа ясно за научното, което го говорят.
29
0
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Ако аз блъсна и убия човек, особено пък дете, да не дава Господ, едва ли ще мога да живея с тази мисъл...
28
8
 
12
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Подкрепям! Абсурдно е в наши дни 4 и 6 лентови улици да се пресичат с пешеходни пътеки! Още по абсурдно е 1во класни и 2ро класни пътища да преминават през населени места! Тежките присъди няма да намалят инцидентите нито жертвите. Докато на едно и също място се движат и хора и коли - все ще има някои блъснат. Това трябва да проумеят политиците, че не присъди - а подлези, надлези пасарелки и огради ще решат тези проблеми!