Синът на Миньо Стайков пуснат за общодържавно издирване

Цветанов сигнализира за проблеми с досъдебно производство с Тотко Поршето
Обновена: 14 дек 2012 17:06 | 14 дек 2012 16:35,
37
Синът на Миньо Стайков пуснат за общодържавно издирване
Снимка: БТА

Синът на бизнесмена Миньо Стайков-Стайко е бил обявен за общодържавно издирване, а предстои да бъде обявен и за международно, съобщи директoрът на ГДБОП Станимир Флоров.

Той е заподозрян, че ръководил престъпна група за източване на ДДС, която беше разбита при акция, наречена "Захарно петле“. От думите на Флоров обаче стана ясно, че Стайко Стайков е “в чужбина на топло и хубаво място“.

Спецсъдът ще гледа мерките за неотклонение на други трима от групата Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев, поясни Флоров.

При друга акция - “Универсалните“, която отново беше насочена срещу престъпна група, източвала ДДС, пък са задържани син на бившия земеделски министър  Георги Танев - Иван, роднина на бивш митнически шеф и един от сочените за участници в убийството на Милчо Бонев-Бай Миле - Тихомир Дочев-Мравката, уточни вътрешният министър.

По негови думи част от престъпната дейност на престъпните групи по операции „Захарно петле” и „Универсалните” ощетява и бюджета на ЕС. Заради това, че подобни групи работели и в други държави в Европа, бил създаден съвместен българо-английски разследващ екип.

Цветанов заяви, че при разследването е имало изтичане на информация от "други институции, които имат отношение към процесуално-следствените действия, а именно издаване на разрешение".

Цветанов отново обърна внимание и на Тодор Хаджижеков - Тотко Поршето, който също беше задържан преди дни при разбиването на цех за нелегални цигари в Костинброд.

Днес спецсъдът наложи на Хаджижеков мярка за неотклонение "задържане под стража". Заедно с бизнесмена бяха задържани още шест човека. Двама от тях също остават в ареста, реши съдът. Трима бяха пуснати под "домашен арест", а един бе оставен без мярка за неотклонение.

Преди дни Цветанов коментира, че Поршето е доста интересна личност в ъндърграунда.

Днес Цветанов даде подробности около престъпната му биография и най-вече прякора му.

По думите му Тотко Поршето е бил известен в миналото като Пингвина, но с издигането в йерархията е станал с прякор Поршето.

Вътрешният министър обясни, че предстои конфискация на два автомобила „Порше”.

Цветанов разказа и случай от 2007 година, когато досъдебно производство срещу Тодор Хаджижеков - Тотко Поршето, е преквалифицирано в такова срещу неизвестен извършител и от прокуратурата в Хасково е изпратено в Благоевград.

По този повод Цветанов каза, че са изпратени материали на изпълняващия функциите главен прокурор Бойко Найденов за проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
не грАмотен преди 11 години
Моля Ви журналисти не пишете "бизнесмен заподозран, хванат, задържан и т. н. ", а пишете направо "престъпник заподозрян, хванат, задържан и т. н.". Писна ми от "бизнесмени с милиони кредити", а народа едва свързва двата края.
32
0
 
6
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 11 години
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ. ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ И МАРИНЕЛА ПАК НЯМА ДА ПЛАТЯТ ЗАПЛАТИТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ ЗА ЗУЛУМИТЕ НА ЗЕТ СИ...
31
1
 
4
 
! Отговори
ташаци преди 11 години
По негови думи част от престъпната дейност на престъпните групи по операции Захарно петле и Универсалните ощетява и бюджета на ЕСНие оправихме нашия бюджет, че започнахме и на ЕС да оправяме.. Най-цървулската държава, най-смачканите и бедни хора работят за 400-500 лева месечно в провинцията
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди дни Цветанов коментира, че Поршето е доста интересна личност в ъндърграунда.А той лично и началника му-Тиквата какви личности в ъндърграунда са???
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата ни е оглозгана от комунисти,олигарси,прависти и парламентаристи за 23 години.Те дават тон за престъпност от други,които не са в тая каста и извършват едри престъпления.После следват битовите и кокошкарските ит.н. и т. н. Съдът естествено съди кокошкарите.Другите са недосегаеми.
28
3
 
14
 
! Отговори
Тарикат преди 11 години
Стайков да не се подмотва а да шари веднага предизборно- като Гриша Ганчев- когато задържаха сина му-пак уж за укрито ДДС....Уф, тия милиционера са без никакво въображение....Само дето Калинчо Манекена измисля поетични имена на акциите.....
27
0
 
4
 
! Отговори
осведомена преди 11 години
Големи глупости се пишат и коментират от журналистите, Иван Танев в България ли е , в Лондон, арестуван ли е ????? Къде е Маги ???
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ауууууууууууууу, не би!
25
6
 
19
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Не бъдат ли избити всички комундури в Б-я, животът никога няма да се подобри. Да се започне най-напред от агентът на бошевиките и предателят на българският народ Станишев, да се затрие родата му до девето коляно и след него да се подемат Овчаровци, Пиринковци, Доганчовци и всички управлявали Б-я до сега.
24
2
 
15
 
! Отговори
бачкатор преди 11 години
Де го Пиночет.Вместо да си играем на апаши и стражари,на съдии-мадии,за една вечер на стадиона,в панделата по списък и чужди инвеститори.И без това тия мафиоти нищо не постигнаха, въпреки ,че им подариха цели предприятия заедно с персонала.Не им стигна всичко това,но искат още и още.Апетита идвал с яденето.Но..има разлика от народната поговорка.Те искат безплатен ДДС "обяд".
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как се "печели" от арендатор1050000 лева за една година.Сметката е много проста.Пшеницата в началото нна жътвата струваше около 320 лева без ДДС.Сега струва 495 лева.Сметките на арендаторите излизаха при първоначалната цена.Сега разликата е в порядъка на 175 лева на тон без ДДС.При 10 000 декара се реализира печалба над заплануваната 1050000 лева без ДДС.Синът на министър Танов защо се занимава с глупости,след като баща му даде инжекция на братята от Ген Тошево?
22
3
 
9
 
! Отговори
геноцид и мафия преди 11 години
Въпрос до Шестака. Шестак ловиш предизборно много от познати от отдавна дребни мафиотски рибки ! Имам един съществен въпрос към теб !*** МАФИОТСКА СТРУКТУРА ЛИ СА И СА ЧЕСТНИ БИЗНЕСМЕНИ !???
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мче нал не бил в България ве,що го търсите тука като го знаете де е?
20
3
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Гарван гарвану око не вади,комунист комунисту в пандиз не вкарва.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
az pak sam IZU GASSKATA
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бившият земеделски министър има много земи в Ген.Тошево-Добричко.Той е подкрепата на едни братя ,а и на други,които са онбашиите в региона.На други места дават по 100-120 лева рента на декар,а братята определят картелните споразумения с другите арендатори да дават по 70-80 лева.Толкова се оядоха,че с мерцедесите си S класа влизат из нивите,а да не говорим къде почиват на екзотични места и по колко наши пари пилеят.Нямало е и няма оправия в тая държава докато комунистите дерибействат.
17
3
 
11
 
! Отговори
бобо преди 11 години
А сливенските дедесари от каракачански произход представители на ГЕРБ в гр. Сливен и спонсори на Лечков, какво ще правите с тях Министър Цветанов?
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Замитаме ли .. замитаме ли ? Който едно време е имал нещо общо с онуй по прякор "Тиквата" требе да се затегне...
15
0
 
8
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Добрев-син..
14
1
 
11
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Хайде да не си припомняме дела и документи иначе ще отворя темата за любимият ми БСП деятел Добре-син, който лекинко полицията го хвана на границата с кинти дето...нали...