33 559 лева отмъкнали при обира в Бургас

Взети са само торби с банкноти, монетите не са пипани
Обновена: 24 яну 2013 12:03 | 24 яну 2013 12:00,
14
33 559 лева отмъкнали при обира в Бургас
Снимка: БТА

Точната сума, открадната от тримата маскирани, проникнали в бургаския клон на „Общинска банка”, е 33 559 лв. Крадците са отмъкнали торбите с банкноти, но са оставили монетите.

Нападението беше извършено около 19.30 часа снощи в помещение на "Общинска банка" на ул. „Славянска” 67 в града. Неизвестните лица са влезли през вратата не с взлом, а са я отключили и заключили. Охраната в офиса не е наранена, но е била обезвредена. Според криминалистите крадците са разполагали с вътрешна информация за режима на работа в банковия офис.

Нападението е осъществено непосредствено след отчитане на инкасо - дневен оборот на общинската фирма превозвач - "Бургасбус".

„Чакаме да пристигнат служители на превозвача „БургасБус” и банкови служители, които да бъдат разпитани. От сутринта заседават шефовете на всички отдели в полицията. Засега не изключваме версията грабежът да е осъществен с помощта на някои от работещите в банката”, съобщи за Dnes.bg Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас.

Още по темата

Повод да се работи в насока за вътрешен човек, спомогнал за осъществяване на обира, дава фактът, че крадците са влезли в обекта, без да се налага да разбиват врата, не е взломен и трезорът. По разказа на пазача, който е давал нощна смяна, нападателите са били трима мъже с маски на лицата. От записите на камерите се вижда как те успяват да го неутрализират и да го завържат за стол.

„Към него не е подходено с агресия. Нападателите не са имали намерение да го наранят. Просто са успели своевременно да го преведат в безпомощно състояние, за да не им пречи” допълни Рандева.

С мотива, че все още е прекалено рано, тя отказа да коментира дали вече има конкретни заподозрени. От полицията не уточняват и дали обирджиите са били въоръжени.

Самият шеф на фирма „БургасБус” Петко Драгнев уточни, че ръководеното от него дружетсво от години работи по една и съща схема при извозване на парите. Използват се черни пломбирани торби, а инкасото се извършва от “Бургас ин”, с която общинският превозвач работи повече от 12 години.

От полицията са успокоили клиентите на банката, че на техните вложения и на ценностите, оставени за съхранение, не е посегнато.

"Общинска банка" е възстановила откраднатите пари на общинския превозвач "Бургасбус", съобщи управителят на фирмата превозвач Петко Драгнев.  Той обясни, че това е обичайната операция за отчитане на дневния оборот на общинския превозвач.

Фирмата работи с инкасо фирмата "Бургас ин" от 1998 година и всеки ден тя прибира наличните средства в края на деня и ги пренася до "Общинска банка". "Бургасбус" работи основно с тази банка и е неин клиент от 2001 година. Досега не са имали проблем. 

Директорът на "Общинска банка" Чавдар Бъчваров заяви, че изключва вероятността в обира да са замесени служители на банката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че какво толкова са откраднали? Това пари ли са? Хайдуците в костюми, дето всяка вечер ни се пулят по телевизията и ни обясняват колко много мислят за народа за толкова пари не си мърдат пръста. Там играят милиони и то много. Я оня хайдук дето и куршум не го лови, колко пари взе, за да консултира едни други като него и то за нещо от което не разбира.Ега ти цинизма.Ами банките дето системно и целенасочено ни грабят?
9
1
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
--9Кое в Бг ,не е глупаво ?Всичко е ДАЛАВЕРА и ТЪРГАШ!
8
1
 
0
 
Отговори
skunka преди 11 години
znachi po drugo si e kato sa proqwili shtedrost i sa ostawili monetnite lewowe :)nadali obache nqkoi po trezwomislesht chowek se wruzwa na tia mizerni 30 bona.
7
1
 
0
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Я се замислете,как банка е ограбена и още повече са влезли в сейфа с преправен ключ и накрая ги няма само 33 хиляди.....че това са една голяма пачка по стотачки....Не ви ли звучи глупаво??
6
2
 
1
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Точната сума, открадната от тримата маскирани, проникнали в бургаския клон на Общинска банка, е 33 559 лв. Крадците са отмъкнали торбите с банкноти, но са оставили монетите.Това е дезинформация............сумата е около един милион.Това се прави с цел да не се всява смут в клиентите....и да не последва масово теглене на пари от банката....
5
1
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали е станало ,без участието /за пръв път/,....на полицай ?
4
1
 
4
 
Отговори
WTF? преди 11 години
Откак ГЕРБ се справиха с престъпността, всеки ден има убийства, самоубийства и нагли обири. Що така?
3
3
 
1
 
Отговори
buhala преди 11 години
единият участник в схемата е Венко Яйцето от Зорница
2
1
 
1
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Чиста работа. Всички са в кюпа. Само че тая мизерна сума как ше си я поделят ?
1
1
 
5
 
Отговори
Един преди 11 години
Представяш ли си???? Ако бяха взели и монетите!!!!!!.. Ужас!