Поредна жертва на ало измамници изгърмя с 1100 лв.

Парите били необходими за "операция" на дъщерята на потърпевшия
29 яну 2013 14:05,
22
Поредна жертва на ало измамници изгърмя с 1100 лв.
Снимка: Архив Dnes.bg

Мъж на 65 години от Велико Търново е поредната жертва на телефонна измама, съобщават от полицията. Той е изгорял с 1100 лв. по схемата "пари за операция на близък".

Вчера около 14.10 ч. на домашния телефон на жертвата се обадила жена, която се представила за дъщеря му и съобщила, че си е счупила крака. След това му дала да разговаря с "лекуващия лекар", който се представил за д-р Христов.

Той му обяснил, че се налага да се извърши операция, а за нея ще е необходима сумата от  5000 лв. "Докторът" добавил още, че ще изпрати човек до дома му, за да вземе парите. Минути след това пред жилището на 65-годишния мъж спрял таксиметров автомобил, от който слязъл мъж, представил се за санитар и взел приготвената сума от 1100 лв.

Веднага след това измаменият мъж се свързал с истинската си дъщеря, за да я успокои, че е дал парите и операцията може да започне. Така разбрал, че е станал жертва на измамници.

Пред разследващите той е разказал, че "санитарят" бил на възраст около 40 години, висок около 180 см., с тъмна кожа.

По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пред разследващите той е разказал, че "санитарят" бил на възраст около 40 години, висок около 180 см., с тъмна кожа". Или казано по-просто - ***!