Полицейско куче спаси възрастен мъж, паднал в дере край лозето си

Човекът се озовал в стръмно, дълбоко 7 метра дере
4 фев 2013 17:30,
2
Полицейско куче спаси възрастен мъж, паднал в дере край лозето си
Снимка: Архив Булфото

Варненските полицаи издириха и спасиха 89-годишен мъж, паднал в стръмно дере, съобщават от полицията.

Вчера преди обед на телефон 112 се обаждат близки на възрастния мъж, които заявили, че той е в неизвестност от предния ден.

Пристигнал автопатрул, който бил посрещнат от 63-годишен мъж. Той им обяснил, че тъстът му, който е на 89 години, в събота сутринта тръгнал от Варна за лозето си в местност “Фичоза” и тъй като не се прибрал, тръгнали до го търсят, но вилата била заключена и там никой не е ходил.

Полицаите започнали оглед на района. На пътека, в близост до вилата, намерили едната обувка и шапката на възрастния мъж, както и торбичката с храна, която носел. На място, около 11:30 ч. е доведено служебно куче, което хванало следа и след около 10 минути намерило възрастния мъж.

Той бил паднал в стръмно дере с дълбочина около 7 метра, бил контактен, в сравнително добро общо състояние, но не можел да се движи.

На място са извикани медици и спасители. Спасителите се спуснали в дерето, оказали първа помощ на възрастния мъж и с помощта на въжета го изкарали на пътеката, където бил поет от лекарския екип и веднага е транспортиран в болница.

От болницата съобщават, че към момента пенсионерът е в “Реанимация” с диагноза “хипотермия”, в сравнително добро общо състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
стига бе..направо да не повярваш..помогнали и спасили възрастен мъж..хе хеее..не може да бъде..чудно ми е защото като чуят годините и го отписват веднага..не че и за младите им пука де..ама явно са били на кеф днес..браво все пак
1
0
 
25
 
! Отговори
б,б преди 11 години
Браво една теле6ка пържола за ку4ето !