Наказаха полицай, защото ударил мъж, заплашил сина му с пистолет

9-годишното момче на полицая било преследвано от мъжа и обиждано
9 апр 2013 16:40,
60
Наказаха полицай, защото ударил мъж, заплашил сина му с пистолет
Снимка: Булфото, архив

Дисциплинарно наказание е наложено на старши полицай от Бургас, съобщaват от МВР-Бургас.

Причина за проверката е инцидент, възникнал на 2 март тази година в късния следобед, когато 9-годишният син на полицая му разказал, че заедно с други деца са преследвани от непознат мъж с автомобил, който им крещял обидни думи и ги заплашвал с пистолет.

Старши полицай Красимир Петков в цивилно облекло с личния си автомобил (по време, когато не е бил на работа и не е действал в качеството си на полицейски служител) отишъл на местопроизшествието, за да разговаря с децата и изясни случая.

Междувременно съобщил на тел. 112 за инцидента и заплахата с пистолет спрямо децата, искайки съдействие от полицейски автопатрул от Първо районно в града.

Станало ясно, че непознатият мъж е Георги Карамарков. Участниците в инцидента били поканени да дадат обяснения по случая в районното. На входа на полицейското управление обаче между двете страни възникнало спречкване.

Старши полицай Петков ударил в лицето Георги Карамарков.

В резултат на приключила дисциплинарна проверка, разпоредена със заповед на директора на полицията в крайморския град, на полицай Петров е наложено дисциплинарно наказание по повод нарушение на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР.

Във връзка с първоначалните данни за заплаха с пистолет спрямо подрастващите е образувано досъдебно производство.

Установено е, че оръжието на Георги Карамарков е газов пистолет, който е иззет по надлежния ред по повод воденото досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
27
 
5
 
! Отговори
no comment преди 11 години
Само така. Иначе ченгелите много си позволяват
3
2
 
40
 
! Отговори
иван преди 11 години
Правилно.Полицаят е трябвало да го целуне и да го почерпи.Ега ти тъпата държава.Ако се случи с мое дете на този ще му откъсна главата.На 9 годишно дете да вади пистолет?
2
3
 
35
 
! Отговори
+- преди 11 години
До Гражданин: няма лошо, че са го наказали, защото е ударил някой. Това е нарушение и е нормално да го накажат. Само чакам с нетърпение новината какво наказание ще отнесе ***, заплашвал деца с пистолет. За такива нарушения е редно да се полежава за малко, за да им се охладят страстите и да размисли следващия път ... Жалко, че вече не са го осъдили ...
1
2
 
52
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Заплашат ли синът ми с пистолет,на този ще му набутам пистолета там където слънце го не грее!