Сега е важно да сме спокойни и да забравим преживяното!

Тази нощ отново прегърнах Лара, радва се майката на детето
Обновена: 22 апр 2013 19:15 | 22 апр 2013 16:23,
75
Сега е важно да сме спокойни и да забравим преживяното!
Снимка: Булфото

„Тази нощ отново прегърнах Лара. Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка“. Това пише в изявление до БТА Моника Добринова, майка на отвлечената Лара Банева, която снощи похитителите й оставиха до Шесто РПУ в столицата.

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше отвлечена пред дома й в столичния квартал "Бояна" рано сутринта на 5 март и беше освободена едва вчера около 22 часа. Момиченцето няма физически наранявания, с него обаче работи психолог.

„Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи“, пише майката на детето.

Още по темата
Тя подчертава, че това е единственото й изявление за медиите и моли да бъде разбрана правилно от всички, които търсят повече информация.

„Задължена съм на хората, които се вълнуваха от съдбата на моето семейство и на тези, които помогнаха много за връщането на детето ми. Но сега за нас, най-вече за Лара, е важно едно - да бъдем спокойни и да се помъчим да забравим преживяното. Разчитам на разбирането и подкрепата ви!", посочва Моника Банева.

По неофициална информация за освобождаването на Лара е платен откуп. Похитителите са избрали да контактуват с близките на момичето чрез SMS съобщения и първоначално поискали сума от няколко милиона евро, съобщи БНТ.

По непотвърдена информация антимафиоти постоянно контролирали преговорите между близките на Лара и похитителите на момичето. По този начин в МВР са събрали много информация за бандата похитила момичето. В хода на преговорите сумата е намалена значително и е платена преди няколко дни.
Пак по неофициални данни става въпрос за половин милион евро. От прокуратурата обаче днес не коментираха дали наистина такава сума е планета за свободата на момичето.

До освобождаването на Лара ГДБОП не са предприели атака срещу похитителите, за да не пострада детето.

Бащата на Лара - Eвелин Банев-Брендо, е в Италия като подсъдим по мегаделото "Кокаиновите крале". Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа.

За прокуратурата обаче водещата версия за отвличането на Лара Банева по-скоро не е свързана с делото срещу баща й Евелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Апостол преди 11 години
До АнонименЗащото на тях е дала парите. Ти наивен ли си?
54
5
 
5
 
! Отговори
РАЗУМЕН преди 11 години
СТАНИШЕВ,ПРЕСТЪПНИК ТАКЪВ. РАЗСИПА СЛУЖБИТЕ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ. 23 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ МОЖА ТАКА ДА ПОСЕГНЕ И СЪСИПЕ СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ КАКТО ТИ ,ЛЕВАК ТАКЪВ. БЕЗСРАМНИК ! НАГЪЛ КОМУНИСТ!
53
0
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
А МАЙКИТЕ НА безследно изчезналите български деца как да спят!? СПОКО! МВР ни пази!Поздрави от Съвестин.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Офф, хайде добре, върнали са детето - да се радва майката. Колко точно отделни статии трябва да има по този въпрос?
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде холам те комунистите от БСП не отвличат Отвличат и то не по малко о новокомунистическата партия ГРЕБ
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не разбрах защо благодари на МВР?
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ ЦЦ са по-богати с още много евра....
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A KOLKO MAIKI NE SI VIJDALI DECATA OT SAPRUGATI VIDQ LI KAK BOLI ZA DECA
47
2
 
36
 
! Отговори
един преди 11 години
Много се радвам, че всичко приключи с хепиенд за малката Лара, но хайде да не ни занимавате повече със семейството на един крупен бандит. Защото Брендо е точно такъв. А някой замисля ли се, колко Лари са обречени заради бизнеса на Банев?Майната му. Най ме е яд, че нямаме журналисти на място, а само гъзо/блюдолизци. България е може би единствената държава, в която няма убит разследващ журналист, което само по себе си показва каква ни е журналистиката.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---41Предполагам /около 90%/,че и НАП са на бонуси ,при същите ,....затова си го и клатят!
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Детето ще говори ,това което са му казали /за пред медиите/!"УЖ" заради здравословната му психика !24г.,все лъжи от,.... ПОЛИТИЦИ,ДЪРЖ.ЧИНОВНИЦИ ,и УПРАВНИЦИ !А СПОРЕД ПРОУЧВАНЕ/преди 3 седмици/,в Бг ---99%,от запитаните ,....---НЯМАТ ДОВЕРИЕ В Бг-СЪД.СИСТЕМА ---ПО-ТЪЖНО И СТРАШНО ОТ ТОВА НЯМА !
44
2
 
20
 
! Отговори
az преди 11 години
никое дете не може да си избира родителите ............. едва ли то разбира колко и какви са греховете на баща му ...... но за него нека няма милост за всички деца които е погубил заради алчноста си . И аз съм маика и ако приема че не е знае за бизнеса му .......сега вече знае ... ще живея в панелката , но с чиста съвест ....ще продам палата и с парите ще построя хоспис за лечение на деца опропастени от любимият съпруг ...... ама това бих го нарпавила аз ........ за Моника . незнам ..
43
0
 
26
 
! Отговори
ние от село преди 11 години
Моника и Брендо сигурно са сели много картофи / както ни заръча Буда /, за да спечелят парите за откупа. НАП да си каже думата.
42
6
 
7
 
! Отговори
медиално преди 11 години
Въпреки положените неимоверни усилия на лидера на БСП Серге Станишев да се попречи всячески на разследването, все пак може би ще разберем кои и защо похитиха детето.Спря мобилното подслушване другаря, но не можа да се справи с другото.
41
1
 
41
 
! Отговори
q преди 11 години
тая страда за детето си ,но живее в супер лукс, а колко ли деца са умрели от бизнеса на мъжа и,защото той не продава захарни петлета
40
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моника- Сега е важно да сме спокойни и да забравим преживяното!Кокаинът пътува към Европа и трябва сама да организирам посрещането на пратката, че Брендо е за малко в Италия.
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BIZNESA NA BRENDO SE RAZVI S PALNA MOSHTNOST PO VREMETO NA TROINATA KRADITZIA.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DA POJELAEM NA DETETO VSICHKO NAI-DOBRO I DA NE SLEDVA PUTIA NA prekrasnite si roditeli. AKO TAIA PROSTAKESSA IMA MALKO SAVEST SHTE SE OTKAJE OT LUXA V POLZA NA SEMEISTVATA NA KOKAINOVITE JERTVI.
37
0
 
19
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Абе и на мен ми се струва откачено.Детенцето не е виновно ,ама тоя пълен *** да го изкарват едва ли не жертва !Понеже не ви е известно как деистват наркотрафикантите я вижте какво става в Мексико ,ама нецензурното ,че тогава се светнете що за "хора" са тея!
36
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това семейство дали може да извади документи за доходи, съответстващи на стандарта, който демонстрира....и какво мислят от НАП по въпроса и чий го клатят?