Двама пробваха да ограбят банка в София, арестуваха ги

Извършителите не са успели да откраднат нищо
Обновена: 6 май 2013 19:08 | 6 май 2013 11:35, Красимир Ангелов
72
Двама пробваха да ограбят банка в София, арестуваха ги
Тримата извършители са задържани. Снимка: Архив Булфото

Полицаи са предотвратили опит за обир на банка в центъра на София, съобщиха от МВР.

Атаката на банковия клон е осъществена в неделя вечер на бул. „Джеймс Баучер“. За щастие в този момент преминава полицейски патрул, който успява да предотврати обира и да арестува апашите.

Задържани са двама души на възраст 33 и 35 години. Те са с множество регистрации в полицията, предимно за кражби.

При обиска полицейските служители намерили у двамата маски с прорези, ръкавици, радиостанции, плик с перилни препарати. В единия от мъжете с инициали П.С. полицаите открили и връзка със секретни ключове, за които
установили, че са от вратата на съседно на банковия клон помещение.

Там са открити инструменти за взлом и трион, забит в стената откъм банката. Двамата мъже са задържани в полицейското управление за 24 часа.

По информация на "Дарик" опитът за обир е станал в клон на"Алианц". Извършителите обаче не са успели да откраднат нищо, защото са арестувани още преди да започнат опита си за проникване в помещението.

Последвало претърсване на жилищата им в ж.к. "Люлин". От гаража на П.С.са иззети много инструменти, които могат да послужат за взлом. Пред апартамента му са задържани неговата сестра - А.Ш. на 33 г.  и Б.Т. (35г.) - Буйката от Вълчи дол, също известен на полицията и осъждан за кражба.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК. Предстои доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: банков обир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Извършителите не са успели да откраднат нищо..."Влезли да го крадат "нищото", ама не успели ;)Ама то и нашите банки едно ... нищо!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото мвр има законно право да задържа до 24 часа,прокуратурата и съда заповядват мерки за неотклонение и присъди.Полицаите са свършили тяхната работа отлично.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DOKATO POLITSIATA NE ZARABOTI ZA BLAGOTO NA NARODA TAZ DARJAVA NIAMA OPRAVIA XAXXAXAAAAAA :D
52
0
 
9
 
! Отговори
мразя банкия ама преди 11 години
ВСИЧКИТЕ СА РЕЦИДИВИСТИ... ТОВА ГОВОРИ ДОБРЕ ЗА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА... банките, политиците и мутрите се пазят, а народа??? вкарвайте 2рата поправка, че имотите на село са РАЗБИВАНИ НАД 10 ПЪТИ
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От както Цветанов не е министър,полицията започна да хваща бонковите грабители! Бравосссс!
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До оптимист,NEKA DA TI KAJA NESHTO DRUGO. KOGATO TZVETANOV I BORISOV BIAHA NA VLAST SE HVANAHA MREJI OT PRESTAPNITZI- NESHTO KOETO VELIKATA BSP NE NAPRAVI, ZASHTOTO TE IM PERIAHA PARITE.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аджимии.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Играйте любимите си аркадни игри (Street Fighter, Sonic, Pacman и др.) безплатно - freearcadecity. com
47
0
 
5
 
! Отговори
До оптимиста, преди 11 години
как разбра, че сега няма подслушване? или си заблуден и смяташ, че след като се говори за това в медиите хващат престъпниците ? Сега всички по- големи риби ще използват смяната на правителствата и ще си осигурят защитата... всичко ще започне от начало.. и досега имаше много престъпност, но поне по някакъв начин ги подтискаха.Мафията е навсякъде по властта и няма лесно да се премахне октопода.а специално за този провален обир или са имали инфо за обира или обирджиите са най големите каръци
46
2
 
27
 
! Отговори
СССР преди 11 години
Странна работа: * Когато КЛИЕНТ ГРАБИ банка- ОТИВА В ЗАТВОРА* Когато БАНКА ГРАБИ клиентите (чрез нереално високи лихви, чрез едностранна промяна на лихвите, чрез измамата наречена "кредит в швейцарски франкове") - ПОЛУЧАВА БОНУСИ............Нещо НЕ ВИЖДАМ СПРАВЕДЛИВОСТ ТУК! ИЛИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ВКАРА БАНКИТЕ "В ПРАВИЯ ПЪТ" ИЛИ НА ЕСЕН- ХОРАТА ЩЕ ВКАРАТ ДЪРЖАВАТА "В ТРЕТА ГЛУХА"! Междинен вариант- няма!
45
6
 
2
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Е браво на полицията.Като се махна ЦвЦв започнаха да хващат престъпниците.Досега няма разкрити обирджии.Значи може и без подслушване да се работи.А че са били аджемии е ясно,щом имат много регистрации за кражби.Тях ги хващат ,но големите не могат.
44
2
 
7
 
! Отговори
МАЙНАТА ВИ! преди 11 години
АЗ НЕ ЧАКАМ, НИКОЙ ...ДА МЕ ПАЗИ И ЗАЩИТАВА!СПИМ С ЕДИН ПАЧИ КРАК , ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА !КОЙТО ИСКА ДА ЗАПОВЕДА---НЕКАНЕНИ ГОСТИ ОБАЧЕ ,.... НЕ ПРИЕМАМ!СТРИКТНО СЕ ПРИДЪРЖАМ КЪМ, ПОГОВОРКАТА ,ОБАЧЕ:"Господ създаде Света ---Колт го подреди..." и "МОЯТ ДОМ Е МОЯТА КРЕПОСТ"!ЗА ВСЕКА БОЛКА ,СИ ИМА ЛЕК...!
43
0
 
3
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 11 години
ДО 55- УСПЕХИТЕ НА "НЕВЕЛИКИТЕ ***, ДА ГИ НЕГЛИЖИРАМЕ ЛИ?
42
0
 
3
 
! Отговори
х преди 11 години
УСПЕХИТЕ НА ,,ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ" С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН СЕ МНОЖАТ ,ХАЙДЕ КАЖЕТЕ ПАК ЧЕ СА ***.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
52Ами те сигурно затова си правят хората сами отряди и се спасяват кой как може, защото полицията много работи. Търтеи.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
FAIL!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи не е в основата на познанието, а в основата на общата култура.:) Без коментар!Прочее, благодаря за пожеланието да съм жив и здрав. Колкото до това, да съм приемам позитивно простотията - надявам се никога да не се случи.:)
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
познание не бих казал,по-скоро възпитание и обща култура.Жив и здрав и дано някой ден гледаш позитивно на нещата:)
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама разбира се! Книжките за индианци и каубойци са в основата на човешкото познание. :) Каубой е говедар, в случай, че в полицейското училище в Пазарджик не сте го учили. Виж сега, каубоецо, идеята за всяка прочетена простотия тук да търся потвърждение от други източници ми се вижда ***, общуването с теб - също.:) Хайде весел ти празник и дано след "Винету" си прочел и "Чичо Томовата колиба" примерно или "Ян Бибиян".:))) Желая ти всичкото щастие на земята!:)))
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
34, Какви семейни проблеми, какви 5 лева. По селата хората ги е страх да си оставят къщата за два часа, за по тежките брутални и неразкрити престъпления над обикновени хора там не ми се говори. И това е само върхът на аисберга. Изобщо не ми дреме кои са наглите, маглите и т.н., те застрашават шепа хора с власт и съответно срещу тях мерки се взимат, но 99% от българите си патят от престъпност, която върлува безнаказано по законите на джунглата. Живееш в паралелна вселена или си голям лицемер.