Цигарената контрабанда "взе главата" на шефа на СДВР

Цветлин Йовчев се кълне, че не е започнал чистка
Обновена: 3 юни 2013 14:28 | 3 юни 2013 13:56, Веселина Йорданова
52
Цигарената контрабанда "взе главата" на шефа на СДВР
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Контрабандата на цигари в центъра на София „взе главата“ на шефа на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Поисках оставката му заради неупражнен контрол във връзка със случая, който беше разгледан в медиите - полицаи наблюдават как се продават контрабандни цигари, обясни вътрешният министър Цветлин Йовчев пред БНР мотивите си да освободи Йорданов.

В обширен материал в. „24 часа“ разказва, че продажбата на контрабандни цигари процъфтява на Женския пазар в София, а наблизо „униформени полицаи кротко разговарят с колегите им в близкото кафене“.

Още по темата
Вътрешният министър е категоричен, че това е абсолютно недопустимо. Йовчев е освободил петима директори на областни дирекции заради „слаби резултати“.

Разпоредих краткосрочни мерки и в рамките на един месец ще очаквам резултати от останалите, които остават на постовете си, каза министърът. Йовчев е категоричен, че не е започнал чистка в МВР.

Ако резултатите са добри, не смятам да уволнявам никого. Но ако резултатите са незадоволителни и ако виждаме такива неща, които днес бяха посочени в пресата, няма да има никакъв компромис за никого от системата на МВР, заяви той.

Министърът посочи, че в момента прави пълен преглед на състоянието на системата. Усещането му било, че има  неефективно използване на ресурс.  Определено предвиждам в много кратки срокове да започнем подготовка на една реорганизация и на една реформа, която ще има за цел по-ефективно изразходване и използване на ресурсите, тъй като ресурсът, който използва в момента МВР, е значителен, заяви Цветлин Йовчев.

По думите му ще има както структурни, така и функционални промени. Министърът не смята да ги обяви, преди да се запознае цялостно със ситуацията.

В сряда той ще се срещне със синдикатите.  Ще поканя абсолютно всички лидери на синдикатите. И смятам оттук нататък много по-активен диалог да има, включително и по важни решения за това каква да бъде реформата в системата на МВР, по решаване на други въпроси, които по един или друг начин ще засегнат служителите на МВР, съобщи той.

Йовчев посочи, че финансовото състояние на министерството не е добро. Към момента има една сериозна дупка в бюджета от 93 млн. лева от средствата за издръжка, която по думите му ще стане 180 млн. лева до края на годината, ако "не променим нещо съществено".

Проверяваме състоянието да не би да излязат още такива задължения, които ще трябва да се изплащат във времето, а не са гарантирани в бюджета във връзка с подписани договори, каза той и допълни, че ще бъде направена ревизия на планираните разходи и ще се търсят възможности да бъдат ограничени някои от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
гого преди 10 години
Безплатен съвет за господа униформените,елате пред входа на магазин "Била"на "Лъвов Мост" и до самия вход на метростанцията,също и в карето от магазин "Била"до самото начало на Женския пазар както и окло пазарчето за цветя!Но елате след 18:00ч.когато държавното работно време е приключило и пласьорите свободно си продават стоката,необезпокоявани от никого!
49
0
 
2
 
! Отговори
гого преди 10 години
А и преди да решат да правят "явната" акция трябваше поне един месец по рано да направят проучване кои точно са хората-пласьорите,от къде се носят цигарите,кои са снабдителите!!!А те днеска какво направиха-събираха се по 5-6полицая и си приказваха на спирката на женския пазар,другите които бяха с моторите-спираха граждани да проверка с по обемисти багажи,ахахаахахахааа направо се чудя да се смея ли или да рева,това е трагикомедия!!!А всъщност пласьорите одавна вече са се покрили,за жалост!
48
0
 
2
 
! Отговори
гого преди 10 години
Ако ще се прави акция то нека се направи като хората-днеска гледам патрулки,униформени-пеша и на мотори обхождат бул.Сливница.Ми що направо не съобщихте по мегафоните че провеждате акция,та и малкото които не са разбрали да доразберат!Като ще правите нещо ми поне го направете както трябва!Не трябваше да се появява нито един униформен,всички полицай трябваше да са облечени като цивилни "минувачи"!И не да обхождат само булеварда ами да се шмугнат и по страничните улички където баш са стоянките!
47
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 10 години
Какви контрабандни цигари? Какви 5 лева? Това го има от 15 години! Чистка започва!Чистка.Комунистите са пак на власт,и естествено трябва да си върнат "хранилките",и начините да събират пари.Българино! Отвори си очите,че много лесно те манипулира всеки.Някой ще се басира ли,че и днес,и утре и в бъдеще,*** са си там и спокойно си продават цигари! Тая сутрин си купих цигари,както винаги без проблем,преди да дойда на работа! *** и престъпници,от първия до последния в Народното събрание.
46
1
 
6
 
! Отговори
Пикаещият фонтан преди 10 години
Не е ли по лесно да се хванат 10 тира с контрабандни цигари на митницата , отколкото да се гонят 3-4 *** с по 5 кутий цигари.Замислете се. Контабандата се осъществявя от депутати и министри ,каналите са техни. Защо не сменят и шефа на митниците за неупражнен контрол.И този ще бъде същият министър като Цвък.***.За три дни анализирал състоянието на престъпността.той е направо като компютър бе.
45
2
 
3
 
! Отговори
grigu1 преди 10 години
Браво на Йовчев,добре ги подкара,карай нататък и мачкай наред с теб сме!За да не бъдем популисти проблема с контрабандата може да се реши светкавично като намалят цените на цигарите драстично!
44
0
 
2
 
! Отговори
АХА преди 10 години
ОСТАВКИ В -КЮСТЕНДИЛ,МОНТАНА,ПЛЕВЕН,ВИДИН , ТЪРГОВИЩЕ . ВИЖ КОЯ ПАРТИЯ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ТАМ .
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идва нова власт и започват да се уволняват поголовно тия на високите места.Затова България никога няма да прогресира, защото който и да е назначен на висока позиция гледа да краде колкото се може повече щото знае, че след 4 години идва нова власт и него го бутат.Така е било винаги и така ще бъде.
42
1
 
8
 
! Отговори
Кобра преди 10 години
Ред е на всички "калинки". Ако не знае, ще му ги кажем до една. Като начало "Човешки ресурси" в ДЧР и СДВР, "Инспекторат", "Вътрешна сигурност".
41
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом гербераците пищят значи държавата върви по верен път.Мачкай гербера до смърт!
40
8
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Абе баш чистка си е, ама айде.. Кога пък започна да ръководи МВР-то, че и за няколко дни е анализирал работата на всичките петима директори на областни дирекции. Айде моля ви се! Идват едните и сменят изцяло другите! Това не е само тук, а по цял свят...
39
11
 
9
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Защо обиждате Яни на гей? Призванието гей за Яне е срамно, а за Станишев е гордост, така ли да ви разбирам. Хайде стига с тия двойни стандарти.
38
0
 
23
 
! Отговори
дамн преди 10 години
А стига, бе. Верно ли на пазара продават безбандеролни цигари? А на Илиянци? А в денонощното магазинче до нас? Е нали митниците са ОК. И ГДБОБ и ДАНС и НСО и МВР и МФ са ОК. От къде се взеха тези контрабандисти...?
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера защо ги освобождава, а не ги вкарва в ареста?
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поскъпването на цигарите преди няколко години беше ужасна грешка, след като сме заобиколени от страни в които те са евтини и конрабандата е лесна.Затвориха се хиляди малки магазинчета за цигари ( загуба на акцизи и работни места), отслаби се ужасно БГ тютюнопроизводството и всичко това да се стигне до 70-80% контрабанда.Държавата спечели един по-голем, хората пак си пушат евтини цигари, но печалбата отива в джобовете само на няколко човека с много тирове.Отставки едва ли нещо ще променят.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DODE VIDOV DEN, SI4KO 6TO LIJEHA ZADNIKA NA BORISV I CVETANOV I IM BEHA SLUGI ZA KOETO POLI4AVAHA PO NEKOE KOKUL4E SEGA 6UT V ZADNIKA. DO EDIN. KUDETO I DA BE CECO KRADECO PO 10 POLICEISKI KOLI S NEGO ZA OHRANA A TOI NE BE VE4E MINISTER. NA KAKVO OSNOVANIE GO PAZI CELOTO MVR? SEGA DO EDIN NA4ALNICITE VUN, I OTGOVORNOST I PLA6TANE NA 6TETITE ZA OHRANATA 6TOTO PARITE SA OT BUDJETA T.E. OT NARODA. TIKVITE OT GERB SI MISLEHA 4E 6TE SA NA VLAST 100 GOD.AMA PALA4INKATA SE OBURNA I 6TE SE PLA6TA SKUPO
34
6
 
12
 
! Отговори
Tiko преди 10 години
samo taka - ma4kay samozabravilite se gerberasti - sled 4 godini opoziciya nikoga ve4e nqma da pomirishat vlastta tapite kratunkovci !!!!!
33
21
 
16
 
! Отговори
az преди 10 години
Започна чистката... важното е сега да не им пречи никой на контрабандата, точенето на ДДС и прочее методи за пълнене на джобовете за сметка на държавата и народа. Срамота! Резил!
32
5
 
11
 
! Отговори
Tiko преди 10 години
samo taka - ma4kay samozabravelite se gerberasti - sled 4 godini v opozicuya ve4e nikoga nqma da pomirishat vlastta tapite kratunkovtsi
31
3
 
39
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Който и полицейски директор да уволни, все няма да е грешка. Всички полицаи са с мафията...