Цигарената контрабанда "взе главата" на шефа на СДВР

Цветлин Йовчев се кълне, че не е започнал чистка
Обновена: 3 юни 2013 14:28 | 3 юни 2013 13:56, Веселина Йорданова
52
Цигарената контрабанда "взе главата" на шефа на СДВР
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Контрабандата на цигари в центъра на София „взе главата“ на шефа на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Поисках оставката му заради неупражнен контрол във връзка със случая, който беше разгледан в медиите - полицаи наблюдават как се продават контрабандни цигари, обясни вътрешният министър Цветлин Йовчев пред БНР мотивите си да освободи Йорданов.

В обширен материал в. „24 часа“ разказва, че продажбата на контрабандни цигари процъфтява на Женския пазар в София, а наблизо „униформени полицаи кротко разговарят с колегите им в близкото кафене“.

Още по темата
Вътрешният министър е категоричен, че това е абсолютно недопустимо. Йовчев е освободил петима директори на областни дирекции заради „слаби резултати“.

Разпоредих краткосрочни мерки и в рамките на един месец ще очаквам резултати от останалите, които остават на постовете си, каза министърът. Йовчев е категоричен, че не е започнал чистка в МВР.

Ако резултатите са добри, не смятам да уволнявам никого. Но ако резултатите са незадоволителни и ако виждаме такива неща, които днес бяха посочени в пресата, няма да има никакъв компромис за никого от системата на МВР, заяви той.

Министърът посочи, че в момента прави пълен преглед на състоянието на системата. Усещането му било, че има  неефективно използване на ресурс.  Определено предвиждам в много кратки срокове да започнем подготовка на една реорганизация и на една реформа, която ще има за цел по-ефективно изразходване и използване на ресурсите, тъй като ресурсът, който използва в момента МВР, е значителен, заяви Цветлин Йовчев.

По думите му ще има както структурни, така и функционални промени. Министърът не смята да ги обяви, преди да се запознае цялостно със ситуацията.

В сряда той ще се срещне със синдикатите.  Ще поканя абсолютно всички лидери на синдикатите. И смятам оттук нататък много по-активен диалог да има, включително и по важни решения за това каква да бъде реформата в системата на МВР, по решаване на други въпроси, които по един или друг начин ще засегнат служителите на МВР, съобщи той.

Йовчев посочи, че финансовото състояние на министерството не е добро. Към момента има една сериозна дупка в бюджета от 93 млн. лева от средствата за издръжка, която по думите му ще стане 180 млн. лева до края на годината, ако "не променим нещо съществено".

Проверяваме състоянието да не би да излязат още такива задължения, които ще трябва да се изплащат във времето, а не са гарантирани в бюджета във връзка с подписани договори, каза той и допълни, че ще бъде направена ревизия на планираните разходи и ще се търсят възможности да бъдат ограничени някои от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
15
 
34
 
! Отговори
Арнолд Шварценегер преди 10 години
Простите гербери и техния електорат от бакшиши и свинари се *** от яд. Заедно с тях и гъзоблизците на Яне гейа :))))) голям кеф!!!!
29
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Йовчев, как успяхте за три дни да оцените работата на петима директори?
28
19
 
13
 
! Отговори
ДИКТАТУРА преди 10 години
БОЛЕН ПИДЕРОФФ , серГЕЙ И ДОГАН - *** ПОДГОТВЯТ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА КАТО ЧРЕЗ НЕГО ЩЕ БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИЙ ОСВЕН БКП , ЩЕ БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОЯВИ КАТО МИТИНГИ , СЪБРАНИЯ И МАНИФЕСТАЦИИ А СЪЩО СЕ ГОТЯТ АРЕСТИ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ ОПОЗИЦИЯТА ОТ ГЛАВНИЯ КОМУНИСТ СОТИР КАЦАРОВ !!!
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
28В 17ч ще те чакам пред народното събрание с ГОЛЕМАТА ТОЯГА ,твойта мама некачествена!!Ще видиш един протест с тръба в ануса!
26
20
 
19
 
! Отговори
ДИКТАТУРА преди 10 години
ЗАПОЧНА КОМУНИСТИЧЕСТКАТА ЧИСТКА В МВР КАТО НАЧАЛО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА , ПРОДЪЛЖАВА РАЗБИВАНЕТО НА ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО С ЦЕЛ ТО ДА БЪДЕ НЕСПОСОБНО ДА СЕ БОРИ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ !!!
25
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКИТЕ КАЛИНКИ НА Цуцо и Боце АУТ!!!Да се реже из основи!!!И не само в МВР!!!Който е подкрепял ХУНТАТА ГРОБ ,на ***!!!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже полицайте съм ги виждал да ходят там при тия *** да си купуват цигари по 3 лв и 2.50 на стек
23
11
 
37
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Герберите газ пикаят...Цвък и Тиквата контролират вноса на нелегални цигари и сега гейберите се жалват, че ще спрат да им дават кинти за писане на мнения...
22
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пазара на Красна Поляна също. На входа на пазара има винаги един плътен ***, който ръководи бизнеса и 5-10 други, които продават. Крият цигарите в пликове в боклукчийската кофа до тях. Всички знаят - полицията е отсреща.
21
1
 
38
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Ред е на КАТ софия...
20
6
 
38
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Каква дупка от близо 100 милиона бе? Този Цветанов е направо за съд! Милиард бюджет, отделно Дянков му увеличи, а и даренията...... и дупка, заради договори..... Е......и разточителството и чудото!
19
25
 
10
 
! Отговори
BG преди 10 години
Поредните мутри отново дойдеха на власт и сега си разчистват бившата конкуренция
18
0
 
33
 
! Отговори
asko преди 10 години
а хасковските цигари няма ли да има уволнения за тамошните дерибеи
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а във Варна на колхоз пазар кой ще провери
16
2
 
16
 
! Отговори
Диляна Маркосян преди 10 години
БРАВО г-н ЙОВЧЕВ! НЕЗАБАВНО ПОТЪРСЕТЕ ОТГОВОРНОСТ ОТ ДИРЕКТОРА НА ОДП ВРАЦА - РОСЕН ИВАНОВ! ТАЗИ ЛИЧНОСТ МИ ЗАТРИ ЖИВОТА В ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ! ТОЙ ПРИКРИ ПРЕСТЪПНИ ЧЕНГЕТА ОТ РУП РОМАН - БОРИСЛАВ ЦАНОВ И АЛЕКСАНДЪР МАРИЧКОВ! В СХЕМАТА ВПЛЕТЕ ГРАФОЛОЗИ ОТ ВРАЦА И ДР.СЛУЖИТЕЛИ! СЛЕДОВАТЕЛНО И ТОЙ Е ПРЕСТЪПНИК! ЗАТВОР ЗА НЕГО! ТОЙ БЕШЕ ЛИЧНО ПОД ЧАДЪРЧЕТО НАЦВЕТАНОВ! НЕ ГО КАЗВАМ САМО СЕГА! МОЛЯ ЗА СРЕЩА С ВАС! ВСИЧКИ СМЕ ХОРА И С ЕДНАКВИ ПОТРЕБНОСТИ!
15
0
 
12
 
! Отговори
Акцизна цигара преди 10 години
А за ония който ми вдигна бариерата на митницата, а за тира в който ме возиха...
14
15
 
8
 
! Отговори
Цв.йОВЧ преди 10 години
А ЗАЩО Цв.йОВЧ не ни припомни него защо го изхвърлиха от ДАНС , НЕ БЕЩЕ ЛИ ЗА ВРЪЗКИ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ !!!
13
21
 
13
 
! Отговори
Gerotheone преди 10 години
Не, това не е чистка. Уволняват за слаби резултати - значи новият министър за 4 дни успя да анализира работата на 5 РДВР и прецени , че резултатите са слаби. Не, то това не е чистка. Както не е и коалиция това в парламента между комуноиди , турци и "патриоти". Яд ме е, че червените кхмери, заедно с техните авери ни правят на ***! Оня , назначеният премиер има чувства, които ще ни закопаят, но и това няма значение! ГАВРАТА С НАРОДА НИ Е ПЪЛНА! НЕ ЗНАМ КАКВО ТРЯБВА ДА СТАНЕ,ЗА ДА ПРОГЛЕДНЕМ
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАРОДА има нужда от РАБОТЕЩА икономика-здравеопазване-образование..."АМАН" от служби...управления "специалисти"...гдбоп...моб-данс... манс-разузнавания-контра ....БОР-*** АЛА-БАЛА..БОРБАТА МАЙ Е САМО ДА СЕ СМЕНЯТ С "НОВИ" "СПЕЦОВЕ" ЗА ВСЯКАКВИ ТАМ МИЛИЦИОНЕРСКИ ТОПЛИ КАБИНЕТИ И СЛУЖБИ КОИТО ЕДИНСТВЕНО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА КОЙ ДА ВЗИМА ПАРАТА ОТ ДДС ИЗМАМИТЕ КОНТРАБАНДАТА НА ВИСОКО ДОХОДНИ И БЬРЗООБОРОТНИ..."ПРОДУКТИ"...ДОСИЕТА "*** СЕ"та..."АМАН"
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Пловдив цигари се продават директно пред КАТ. Всички ченгета обаче си правят пас и подминават ***, размахващи стекове с цигари под носовете им.