МВР с ударни акции около Слънчев бряг

Близо 30 души са задържани
27 юли 2013 17:06,
19
МВР с ударни акции около Слънчев бряг
Снимка: архив Булфото

Близо 30 души с криминални прояви, свързани най-вече с грабежи и кражби на лично имущество на почиващи в Слънчев бряг и в близките курорти, са задържани за 24 часа, съобщават от полицията в Бургас.

Сред задържаните са шестима извършители на грабежи. Те действали по няколко схеми - издърпвали дамски чанти от туристки, изтегляли златните синджири от почиващи или грабвали мобилните телефони на летовниците, докато говорят по тях. За хулигански прояви са задържани петима мъже, както и един чужденец, злоупотребил с алкохол. Неутрализирана е и група от няколко криминално проявени жители на Ямбол. Те се придвижвали с джип, в който са открити устройства за заглушаване на сигнално-охранителна техника.

При проверката в увеселителните заведения и дискотеките в Слънчев бряг е открито 17-годишно момиче от Димитровград без придружител, осигурена й е полицейска закрила и предстои на родителите й да бъде съставен акт за неупражнен родителски контрол. Съставени са и четири предупредителни полицейски акта на собственици на заведения, сред които и на управителя на дискотеката, допуснала на територията си непълнолетни след 22 часа.

Полицаите са проверили и около 30 самонастанили се в околностите на Слънчев бряг. Повечето не са представили документи за самоличност и не обяснили адекватно повода за пребиваването си в курорта, нито как се прехранват. Сред тях има извършители на кражби на лични вещи на туристи.

В обменно бюро близо до хотел в курорта е установен опит за прокарване в обръщение на неистински банкноти - 23-годишната украинска туристка Ю.М. искала да обмени 200 евро в левове.

Оказало се обаче, че европарите са преправени от белоруски рубли в евро. Предстои разпространяването на плакати листовки на няколко езика с информация за регламентираните за обмяна места.

В други случаи на територията на Слънчев бряг са засичани мъже, от които са иззети големи количества банкноти, излезли от обръщение. Старите пари са левове - емисии 1991, 1992 и 1993 г.,беларуски рубли - емисия 2000 г., югославски динари -от 1992 и 2006 г. Туристите обикновено са били мамени с по-изгоден от банковия курс и най-често в големите търговски центрове в Бургас.

Засилени са мерките спрямо разпространяването на наркотични вещества, като почти всяка вечер на територията на Слънчев бряг, Обзор, Свети Влас, Несебър и Равда, са задържани по около 4-5 души, основно за притежаване на марихуана и амфетамин. Само за последния месец в РУП- Несебър са образувани над 100 бързи досъдбни производства по този повод и за шофиране след употреба на алкохол.

През изминалото денонощие полицаи от РУП - Созопол са открили и 23 канабисови растения до частен имот в с. Крушевец. Поредица от тематични проверки предстои до края на летния сезон, които освен Слънчев бряг, ще обхванат и крортните селища по Южното Черноморие, допълват от областната дирекция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
досетлив преди 10 години
До Пешооще малко ще потраят и като стане ясно накъде духа вятъра, е почнат да хвалят и следващите на власт
15
0
 
0
 
! Отговори
еха преди 10 години
До Легендатадобро утро!/или добър вечер от вежливия елен
14
2
 
8
 
! Отговори
Легендата преди 10 години
Пак с мишките се занимават. Как пък дори аз който не употребявам познавам повечето дилъри по южното черноморие, а полицията не ги знае кои са? И как веднага хващат тези които си купуват? Ами просто, полицията и мафията са комбина.
13
2
 
14
 
! Отговори
gosho преди 10 години
Прах в очите са тия акций. Да ги ловът тия джебчийчета и някое друго тревоманче да му напишат акт .
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Браво на МВР !ХАХАХАХА СМЕШЕН СИ!
11
15
 
12
 
! Отговори
Тариката преди 10 години
А пред парламента кога ще мине полицията и ще си свърши работата.
10
1
 
24
 
! Отговори
Съни бийч преди 10 години
Сънито е клоаката на европейския туризъм. И никакво МВР не може да спре алкохолния и секс туризъм, защото олигарсите В.А, М.М. и други като тях печелят от това!!!
9
1
 
16
 
! Отговори
мх преди 10 години
В Сл. Бряг гъмжи от такава ***, придошла от цялата страна. Такива акции трябва да има през ден-два, а не една за цялото лято - видиш ли да се отчетем. И като ги изхващат поне да имаше резултати, а то...все било "недоказуемо". Другото е това, че като си заминат туристите и вече няма свидетел - няма дело. На туристите майната им, те пари поне имат, ама тези наглеци протомутри, грабят и нас българите. Мамицата им!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NISHTO NE MOJE DA ME UCHUDI V SLANCHEV BRQG.RABOTQ TAM VSQKO LQTO OT 5 GODINI NASAM I SAM VIDQL POCHTI VSICHKO.
7
2
 
40
 
! Отговори
Все пак браво. преди 10 години
Абе хора не харесвам меко казано комунистите ама едно голямо браво имат от мен.Аз Бойко за това най много го харесвах гонеше ги яко полицията ди преди 3 месеца тези хайдуци.Писна ми от клошарски кражби които са навсякаде.Време е и по селата да се вкара малко ред защото там е голяма анархия от ромите.
6
0
 
43
 
! Отговори
ВВС преди 10 години
Хващат дребни престъпници....,после ги пускат!С големите престъпници,не се занимават,защото,над тях има "политически чадър"!
5
1
 
47
 
! Отговори
Антикомунистов преди 10 години
А ония мутри дето паркираха камиона с камъни и трошиха наред ? Тях защо ги заобикаля милицията ?
4
1
 
64
 
! Отговори
Ямболия преди 10 години
Тия полицаи защо не вземат да направят някоя акция на мутрягите по черноморието, които палят, чупят и грабят заведения и золуми подискотеките? Щото тях не могат да ги барнат...
3
34
 
36
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Брей, до миналото лято, след такава 'новина', някои се скъсваха да ***: "Браво на Бойко, браво на Цецо!" и изкарваха такива акции техни еднолични заслуги :)) Какво е това мълчание сега на същите тези, които се скъсваха да венцехвалят премиер и МВР министър.......
2
1
 
34
 
! Отговори
feministka преди 10 години
айде най-накрая, кви са тея иначе айфони по 17 лв дето ги продават, крадено. радвам се че полицията ги е задържала
1
2
 
77
 
! Отговори
Гацко преди 10 години
Бангладеш! Крадеш мамиш и пребиваш, колкото си искаш. *** навсякъде!