Повдигнаха обвинения на 11 от групата за мокри поръчки

До групата на бай Васо стигнали след стрелбата срещу Златко Баретата
Обновена: 18 авг 2013 18:53 | 18 авг 2013 16:33, Елка Василева
11
Повдигнаха обвинения на 11 от групата за мокри поръчки
Снимка: МВР

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Осем от членовете на престъпната структура са задържани на 16 август 2013 г. при специализирана операция на ГД „Национална полиция“ под ръководството на Апелативна специализирана прокуратура и Специализирана прокуратура. Останалите 3-ма участници до момента са в неизвестност и се издирват.

Обвинения са повдигнати на Васил Василев и Милчо Петров, ръководители на групата, както и на Борислав Николов, Димитър Начков, Евгени Миленов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Мартин Николов и издирваните Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов, всички участници в групата. Обвиненията са са образуване, ръководене или участие в организирана престъпна група.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 г. до 16 август 2013 г. на територията на България, в градовете Перник, Радомир и София. Занимавала се е предимно с разпространение на наркотици, както и убийства.

Още по темата

По време на задържането у ръководителя на групата Васил Василев - баща на Васил Арарски - Райко Кръвта и известен като Бай Васо, са открити два бойни пистолета – единият с патрон в цевта, а другият с муфа за заглушител, боеприпаси, бронежилетка, газов пистолет, хладно оръжие. Василев е известен и с това, че в миналото срещу него е извършен неуспешен опит за убийство.

На място, посочено от свидетели по делото, са открити човешки останки. Установява се броят на жертвите и тяхната самоличност. Издирването на други жертви на групата продължава.

Непреодолимо желание за мъст става най-вероятната причина да бъде разкрита поредната фабрика за поръчкови убийства, посочва БНТ. Златко Баретата е улучен от 4 куршума в края на януари пред Съдебната палата. Разследването на тази стрелба събира данни за извършителя, но доказателствата не позволяват задържането и повдигането на обвинения. Стрелецът обаче отвежда разследващите до групата на бай Васо, както е известен в подземните среди Васил Станков, баща на Райко Василев - Кръвта.

Според анализи на познавачи на ъндърграунда Райко Кръвта е изпълнил няколко мокри поръчки, дадени му от Златко Баретата. При едно от убийствата обаче става засечка. Отделно между Златко Баретата и Райко Кръвта възниква и конфликт заради разпространението на наркотици в Югозападна България. Това става причина Златомир Иванов да поръча разстрела на Райко Кръвта. След това обаче  бащата на Райко поръчва стрелбата срещу Златко Баретата. Райко Кръвта е застрелян през октомври 2005-та. Групата му бързо губи позиции на наркопазара и тогава баща му - Бай Васо поема нещата в свои ръце.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура на осмината арестувани участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Мерките за неотклонение ще бъдат разгледани от Специализирания наказателен съд в рамките на днешния ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
AMI TO DAE E SAMO V PERNIK DOBRE.PO4TI VYV VSEKI OBLASTEN GRAD IMA PO NQKOQ GRUPA MAFIOZI ,KOITO DERIBEISTVAT V RAIONA I VLASTTA GI ZNAE I PROKURATURA I SYD GI ZAKRILQ I VSI4KO.GOLQMA E MQFIQTA V BYLGARIQ I NIKOI NESE NAEMA DA OTVOIUVA DYRJAVATA OT MAFIQTA TOVA E ISTINATA.SAMO PO NQKOQ AKCIIKA KOMAR,BRYMBAR I BYLXA Q UXAPALA MAFIQTA. TOLKOZ OT POLICIQTA I VLASTA.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
закон за свободни оръжия и граждански контрол,иначе тия шопари се мислят за богове,е нормално,с пистолет в ръка ,*** комплексари,и ги дръжте на топло за мн мн години,че то с нашето правосъдие..остави
7
1
 
5
 
! Отговори
r1 преди 10 години
До acoАсо куршум в корема е почти сигурна смърт, защото от разкъсаните черва стават големи вътрешни инфекции ! за сметка на това е бавна и мъчителна за простреляния, справка - Юри Галев умря след 10 дена мъки. Тоя който го е поръчл Златко Баретата, може точно това да е искал - куршум в корема, но пък тоя излезе як, като *** и оцеля
6
8
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
ПОНЕЖЕ СЪМ ГЛУПАВ И НЕ СЛУЧАЙНО МИЯ *** В ГЕРМАНИЯ , ЩЕ ВИ ПОПИТАМ : ТЕЗИ БЪЛГАРИ ЛИ СА ПО-ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ФАМИЛИЯТА НА ЦАР КИРУ ?!АМА БЪДЕ БЕЗПРИСТРАСТНИ В ОТГОВОРИТЕ СИ , ХАЙДИ ДЖАНЪМ ,ЧАКАМ МНЕНИЯ !
5
7
 
0
 
! Отговори
Името преди 10 години
Искам с пълен кевларен body armor + шлем естетвено(и където се налага стоманени плочи) и 2х20 см. (острието) ножа да налазя в някви затворени помещения 10 човека с пистолети ... Мисля, че ще понеса максимум 3 изстрела преди и 10тимата да са на салата.
4
8
 
6
 
! Отговори
547 преди 10 години
Абе у туй МВР сичките ли карат Селскостопанската академия?Цветанов с багер ги ровеше ,а този с лопати щот нема пари за гориво у МВР-то.Скрийте се ,че етавате смешни вече с тази измислена мафия от БКП-ДС.Нали ограбихте вече народа и построихте фашистката държава?Какво повече?
3
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Petko78A BE BOKO I CVIKO BEHAVORISH TI, S TYAH,KAKVO MI GO
2
8
 
0
 
! Отговори
aco преди 10 години
Ахааа Онзи Умишлено Показен И Професионално Планиран И Изпълнен атентат-демонстрация,целящ доста неща,но със сигурност не И убийство...та това било дело на провинциална банда силоваци,с профил "вътрене на "бизнеса" на терен"...
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъвто бащата,такъв и сина.