Телефонен измамник прибра над 2500 лв. от 70-годишен

Действал по позната схема"катастрофа с убит човек"
19 авг 2013 16:44, Петя Славова
6
Телефонен измамник прибра над 2500 лв. от 70-годишен
Снимка: архив, Булфото

Жертва на поредна телефонна измама стана възрастен мъж в Бургас. Той е дал на непознат 2500 лв. и още 450 евро, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Сигналът е подаден на 18 август към 21.20 часа в морския град. 70-годишният човек от к-с "Славейков" е предал сумата на мъж, дошъл до дома му.

Измаменият е събрал парите, тъй като е бил подведен, че се е случила "катастрофа с убит човек". Работата по случая продължава.

Това е вторият случай на телефонна измама за уикенда. Както Dnes.bg съобщи, на 17 август 75-годишна жена е предала на мним лекар сумата от 2000 лв. в Кърджали. Измамникът се представил за д-р Георгиев, като парите му били нужни за операция на съседка от блока, която си била счупила крака.

Още седем граждани са позвънили в полицията през почивните дни, за да съобщят, че е имало опити за измами по телефона, като никой от тях не се е поддал.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗачуденПрав си, но юридически те не са дали подкуп на реално длъжлостно лице. Не могат да ги бутнат за нищо :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До NoName359И като резултат измамника ще ме осъди за побой и съвсем законно ще си получи парите, с които е щял да ме измами :)
4
1
 
1
 
! Отговори
NoName359 преди 10 години
Като звънне викни го вкъщи ... тегли му един бой,викни полиция и всичко се решава!!! Ама за какво като е по-лесно да си дадеш скатаните пари от колкото да се разправяш !!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Зачуден преди 10 години
Винаги съм се чудил : Абе защо никой не търси отговорност на "ужилените" за това,че те реално предлагат подкуп на длъжностно лице-става дума за случаите с блъснат човек,когато искат 4-5 бона да покрият роднината им ... Значи много се правим на съвестни,ама има ли чалъм да отървем някой с подкуп изобщо не се замисляме... Лицемерие от класа
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PARICHKITE NA TURISTITE UKRITI OT NAP SA TOVA.
1
1
 
6
 
! Отговори
робинзон преди 10 години
Емилиян Велинов Георгиев - Горна оряховица, съден 13 пъти за тел. измами!!!!