В "Красно село" откриха цех за нелегален тютюн

Щетата за държавния бюжет била за над 76 хил. лв.
3 дек 2013 15:13, Анисия Иванова
5
В "Красно село" откриха цех за нелегален тютюн
Цехът за тютюн в квартал "Красно село". Снимка МВР

Икономическа полиция иззе над 700 килограма нарязан тютюн, машина за рязане, електронна везна в столицата. По предварителна информация щетата за държавния бюджет от неплатен акциз е за над 76 000 лева, съобщава МВР.

Служители на отдел "Противодействие на престъпленията в отраслите на икономиката” при Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП) пресякоха дейността на нелегален цех.

Незаконното производство се извършвало в пристройка към къща в столичния комплекс “Красно село”.

Специализираната полицейска операция е проведена на 2 декември с цел противодействие на незаконното разпространение на нарязан, обработен, готов за пушене тютюн.

В хода на акцията е установено, че цехът е специално оборудван за целите на производството на тютюна - помещението е било отоплено, имало е изолация на стените, машината е била обезшумена.

В момент на подготовката на колетни пратки със заявки за нарязан тютюн до клиенти в страната са задържани трима души –33-годишната А.Д., 41-годишният А.Д., криминално проявен, и 19-годишният Х.Д.

Иззети са над 700 килограма нарязан тютюн, от които около 150 кг под формата на разфасовки по един килограм, машина за рязане с добра производителност и отлично качество на нарязването, 4 бали - около 120 кг ненарязан тютюн и електронна везна за разфасовки до един килограм.

На място са открити сита за пресяване на тютюна, найлонови колетни торби, ползвани от куриерска фирма за транспортирането на колетни пратки в страната, приспособление за овлажняване на балирания тютюн.

Участниците в престъпната схема са прилагали добре разработен механизъм за производство и разпространение на нелегалната стока. Балиран тютюн се е доставял от населено място в Югозападна България до цеха в София, където се е обработвал.

Осигуряването на клиенти от страната се е извършвало чрез обяви в интернет и преки контакти. За доставката на тютюна до крайните клиенти е била използвана частна куриерска фирма.

По случая е образувано досъдебно производство. Трите лица са задържани за срок от 24 часа. Продължават процесуално следствените действия по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
далеч преди 10 години
Ееее ония 240 в парламента окрадоха милиарди за последните години, ушевите захапали няколко нещасника за 76000 лева.
4
1
 
4
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 10 години
ВСИЧКИ"ПРОВИНЦИАЛНИ ГРАЖДАНИ ",ВЪН ОТ:КР.СЕЛО И БОРОВО!
3
0
 
3
 
! Отговори
Neven преди 10 години
I sega kakwo? Nali stqha da ne prechat na malkiq i sreden biznes, a kakwo se sluchva ? :). Towa e novinata, sega ste spq po-spokojno, sled kato rodnata policiq otkri cql ceh za nezakonni cigari - mezdu drugoto sigurno susedi sa svurshili rabota (kazvam go v smisyl che policiqta samo e obrala lavrite ...)
2
5
 
5
 
! Отговори
Наско преди 10 години
В това село много работи могат да се намерят ! , оппа извинявайте , вие имате мол на 10км , значи не сте село.
1
0
 
1
 
! Отговори
nana преди 10 години
interesno

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe