Полицията открила ДНК на атентатор от Сарафово

То било изолирано от шапки на Хасан ел Хадж Хасан
9 мар 2014 09:33,
43
Полицията открила ДНК на атентатор от Сарафово
Хасан eл Хадж Хасан. Снимка: МВР

В хотел в Несебър полицията е открила ДНК на един от отговорните за атентата на летище Сарафово. Тя е на родения в Ливан канадец Хасан ел Хадж Хасан, отговарял за логистиката на атаката, пише вестник "Преса".

Установено е, че Хасан е пристигнал в България на 28 юни 2012 година и именно той дистанционно е взривил бомбата в раницата на камикадзето на 18 юли 2012 година. Устройството било с три килограма тротилов еквивалент.

Роденият в Ливан Хасан за около седмица се настанил в хотел в Несебър. Бил сам, представял се за турист и дори успял да "влезе под кожата" на сервитьорка от ресторанта към хотела. Момичето било толкова увлечено по чужденеца, че дори го поканила на рожден ден на своя приятелка. В последния момент обаче Хасан съобщил, че има важна среща и няма да може да присъства.

По време на престоя си в Несебър мъжът се държал спокойно и поддържал прикритието на турист. Свидетели твърдят, че дори го видели да се връща в хотела от плажа гол до кръста.

През цялото време на пребиваването си носел различни шапки. Две от тях – с емблеми на американски бейзболни отбори, са били намерени в хотелската му стая в Несебър от спецслужбите. Те са били представени за анализ и от тях властите успели да изолират ДНК.

Още по темата

Следи от съучастника на терориста са били намерени на хавлията, с която Хасан ходел на плаж в Несебър. Тя също била в хотелската му стая. Възможно е той да е забравил вещите си в бързината преди да напусне скоростно хотела.

Преди около две седмици главният прокурор Сотир Цацаров съобщи за нови данни по случая, според които е имало и трети терорист в Сарафово.

На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летището в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака.

При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
А българката която не го искаше,пропадна и стана наркоманка,и яде доста бой от мутри,ходеше по мъже.И случайно се среща с загубеняка от Канада,казва му че го обича....ама той казва,,Който играе той пИчели!,, И тя разбра че е загубила много заради лъжите си и не знам какво стана с нея
7
3
 
8
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
И се запозна случайно с една страхотна канадка, И не щеш ли,един ден случайно в същия ден на запознанството им,получи огромно наследство в България,продаде го и взе милиони. И не й беше казал за парите докато не чу от нея:,,Обичам те до края на света!,,и тогава той й каза че дава всичко за нея защото е много мила и че тя го обича,купи й къща в Канада и тя беше шокирана още бременна.Той каза че е заслужила парите и обечта от него след като тя го обича. и така....историята е тъжна.
6
3
 
10
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До Анонимен 9Ще ти разкажа една тъжна история.-Познавах едно свестно момче,имаше 2 висши,интелигентен и страхотен. и си беше харесал едно момиче,непрекъснато й се молеше,тя му отказваше-не не не.Какво ли не прави,отчая се, А тя ходеше по дебеловрати мутри и анаболни криминални типове.А учеха в един университет. Тя го лъжеше....абе не е за разправяне. Като видя какво прави,отврати се от българките че са меркантилни,и замина да работи в чужбина тъжен.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя хотел не са го чистили от година и полвина ли ?
4
1
 
13
 
! Отговори
абвг преди 10 години
Ми хубаво. Сега да вземат да открият и него и след 20-тина години може и да са го осъдили.
3
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никак не е трудно да се "влезе под кожата" на сервитьорка в България, особено от чужденец.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
божееее, тия не перат чаршафите!!! не чистят! ето защо никой не ходи в копторите в несебър!
1
1
 
20
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
И кво?