Гранична полиция задържа яхта с 63 нелегални имигранти

Плавателният съд е засечен южно от нос Калиакра
Обновена: 17 авг 2014 17:01 | 17 авг 2014 16:49, Красимир Ангелов
86
Гранична полиция задържа яхта с 63 нелегални имигранти
Част от задържаните край Варна бежанци. Снимка: Булфото

Яхта с 63-ма нелегални имигранти е засeчена от български граничен кораб, съобщиха от Гранична полиция.

Плавателният съд, който не се е идентифицирал, е засечен южно от нос Калиакра от интегрираната система за наблюдение. Яхтата е навлязла в български териториални води от Турция.

Граничен полицейски кораб е отплавал до яхтата и служителите са извършили гранична бордова проверка, при която са открити имигрантите. Сред тях са 18 жени и 16 деца.

Граничният кораб е екскортирал яхтата до Морска гара във Варна. Капитанът е турски гражданин и е задържан. По непотвърдена информация бежанците са от Сирия и Афганистан.

Тази нощ бежанците ще пренощуват във Варна, като от БЧК са раздали храна за 48 часа, дезинфектанти и маски.

Очаква се в понеделник бежанците да бъдат транспортирани до центровете за настаняване в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милете душички, сега чичко Паси ще им подари по едно апатаментче и ще им осигури безплатна храна за половин година. А за народа един...... К. , ама не е Кремвирш, да не си помислихте
44
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До неразбиращАми имаме подписана спогодба на ООН за бежанците за това !
43
0
 
21
 
! Отговори
неразбиращ преди 9 години
Добре, де, след като нелегално са преминали границата и са ги хванали, защо просто не ги върнат веднага обратно, а ги пускат във вътрешността на страната и ги настаняват? Ами направо да отварят границите и кой от където си иска да влиза, защо си играем на полицаи и апаши?!!
42
0
 
16
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Добре де, къде са ДАНС, къде са БОП? Нали приоритета на тези структури е да се грижат за сигурността на Република България и нейните граждани? Всички ли се правят на слепци и не виждат как тези ""бежанци"" ще закопаят християнска България?!!
41
1
 
14
 
! Отговори
Арабите вън! преди 9 години
Добре де, нали сме демокрация, това не означава ли допитване до народа? Кой е питал българския народ дали иска да напълни страната си с араби-ислямисти, чиято основна цел в живота е да заколят повече християни? Кой и къде решава дали и колко ислямисти да настанят на сметката на бедния народ български и него изобщо пита ли го някой какво мисли по този толкова важен въпрос на живот или смърт?
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ СПЕШНО ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕНА,ДА СЕ ВДИГАМЕ НА ПРОТЕСТ
39
0
 
21
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Добре де, тези хора са нарушили законите на ЕС и Република България. Доколкото съм информиран нелегалното преминаване на държавна граница без виза и паспорт е криминално деяние. Защо вместо да ги арестуват, обработят със снимков и биометричен материал и депортират обратно, българските власти ги приветстват и се грижат за тях повече отколкото за собствените си български сънародници-граждани. Кой стои зад това имплантиране на ислям?
38
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Както винаги огговорът е все същия - ние не убиваме евреите! Говориме им на тези канибали че не било честно, не било справедливо. Нож в гърба на тези хазарски ***, куршув от снайперка, пожар на синагогата, ложата и клуба на Цесека! С убиването на евреи ще установим че беженци не идват. Този който вместо да се вайка отиде и убие един евреин както си излиза от офиса, става Левски и Ботев в сегашното, по касапско и от турското робство.
37
2
 
19
 
! Отговори
американецо преди 9 години
ДОКОГАААА????? ГОСПОДИ, ДОКОГА? ДОКОГА ЩЕ ПЪЛНИМ ДЪРЖАВАТА С ИСЛЯМИСТИ? НАЛИ УЖ ПАДНА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ...ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПЪЛНИМ С *** КЛАДЕНЕЦА ОТ КОЙТО ПИЕМ? ВЪН ТАЗИ ГНУСНА ***!
36
0
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
стига глупости, навремето ако те хванат в Германия на 30 км. НАВЪТРЕ, те ескортираха до границата и от където си дошъл. А тук ги залавят и ги придружават до.... само където фанфарите липсват. Какъв авто гол си вкарваме само. А и като външна граница на Европа, нетрябва ли да имаме по строги права както например Словения навремето проверяваше Италианските визи без това пряко да ги засяга, и ако има нередности, аидеее обратно. Само ние сме "най-отворените."
35
4
 
2
 
! Отговори
хуя мора хуя нант преди 9 години
До Hiter Адолфе бъркаш. Нито в Сурия нито в Афганистан има мюсулмани.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гранична полиция от какъв зор ги е пуснала? Тоя турски капитан ще отнесе ли санкция като например затвор или само ще бъде дружески смъмрен? Защо тия емигранти не се връщат обратно в Турция ами се разпределят из България? Изобщо за какво плащаме данъци - може би за да храним нелегално дошли араби?
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Капитанът турчин, а яхтата каква е? Нещо полу - полу! Я да дадат номера на яхтата! Гранична полиция е превърната в някаква самарянско - трафикантска организация.Никой нищо не рискува.Нито ще има конфискувана яхта, нито осъдени ефективно, нито върнати талибани там, откъдето са пристигнали.Проблема им е да си довлекат задните части до тук и да настояват за полагане на грижи.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така само маймунки б,аво за бъ.га,ина с,еден п,ъст
31
0
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 9 години
Здравните власти на Либерия са в шок.В събота вечер група демонтстранти,протестирайки с/у Здравен център в столицата са влезли в центъра и са го претърсили,като са откраднали мед.оборудване,заразено със смъртоносния вирус ебола,както и легло със заразени чаршафи.В центъра е имало 20 заразени пациенти за лечение.Демонстрантите са протестирали с/у този център,тъй като е приемал заразени от др.райони./превод от гръцки сайт/
30
1
 
4
 
! Отговори
<><>< преди 9 години
ХАААА чакай *** недей снима мо те само идат да гласуат за бат бойко дениро и пак ши си одат кат не стане бат бойко цар
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Очаква се в понеделник бежанците да бъдат транспортирани до центровете за настаняване в страната."А защо не транспортирани обратно в Турция, от където са тръгнали?
28
0
 
18
 
! Отговори
Еболен преди 9 години
Непълнолетен бежанец от кораба във Варна е бил хоспитализиран по спешност Ще ни докарат някоя епидемия бъдете сигурни!
27
0
 
26
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Дайте им дневни пари, платете им здравните осигуровки, настанете ги, а на нас българите повече данъци
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За ЕБОЛА кой ще ги прегледа тези ,ами ако заразят някоя мома кво праим !?