Гранична полиция задържа яхта с 63 нелегални имигранти

Плавателният съд е засечен южно от нос Калиакра
Обновена: 17 авг 2014 17:01 | 17 авг 2014 16:49, Красимир Ангелов
86
Гранична полиция задържа яхта с 63 нелегални имигранти
Част от задържаните край Варна бежанци. Снимка: Булфото

Яхта с 63-ма нелегални имигранти е засeчена от български граничен кораб, съобщиха от Гранична полиция.

Плавателният съд, който не се е идентифицирал, е засечен южно от нос Калиакра от интегрираната система за наблюдение. Яхтата е навлязла в български териториални води от Турция.

Граничен полицейски кораб е отплавал до яхтата и служителите са извършили гранична бордова проверка, при която са открити имигрантите. Сред тях са 18 жени и 16 деца.

Граничният кораб е екскортирал яхтата до Морска гара във Варна. Капитанът е турски гражданин и е задържан. По непотвърдена информация бежанците са от Сирия и Афганистан.

Тази нощ бежанците ще пренощуват във Варна, като от БЧК са раздали храна за 48 часа, дезинфектанти и маски.

Очаква се в понеделник бежанците да бъдат транспортирани до центровете за настаняване в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що я задържа, а не я потопи?
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
м да до преди 25 годоно бежанци към България нямаше, защото имеше нещо много странно и непонятно за двешните ни политици - ИМАШЕ ГРАНИЦИ, и вдеки дръзнел да наруше тези граници по една или друга причина беше незабавно физически унищожаван. Чувал съм от хора пазили границите ни преди 40-50 гозини, че са им давали заповеди - разстрел на турския овчар, дето изпуснал едно агне да прескочи браздата и конфускуване на стадото !
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
м да до преди 25 годоно бежанци към България нямаше, защото имеше нещо много странно и непонятно за двешните ни политици - ИМАШЕ ГРАНИЦИ, и вдеки дръзнел да наруше тузи граници по една или друга причина беше незабавно физически унищожаван. чувал съм от хора пазили границите ни преди 4-50 гозини, че са им давали заповеди - разстрел на турския овчар, дето изпуснал едно агне да прескочи браздата и конфускуване на стадото !
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Онези, които успяват да се доберат до Гърция, рискуват да бъдат задържани в лагер затворен тип, докато бъдат депортирани. Около 6000 мигранти са настанени в шест лагера. Благотворителната организация "Лекари без граници" наскоро съобщи за нелекувани случаи на краста и хепатит в лагерите. Стотици други биват държани в мръсни, претъпкани килии в полицейски участъци. Тази година 18-месечният максимален срок за задържане на мигрантите беше удължен за неопределено време.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още ислямисти да ги издържате с данъците си докато зяпата турските сапунки - утре ще ви колят. Събуди се племе - тия ще са заместник министрите на гейб.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците могат , защо ли...?!!! Европа се самоунищожава защо ли...?Мигрантите без документи обикновено не получават помощ от гръцката брегова охрана, освен ако корабчето им не се преобърне. Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) изрази тревога от "отблъскването" на мигранти - това е практиката на бреговата охрана да изтегля на буксир корабчетата с мигранти обратно в турски териториални води. През януари 12 души загинаха, когато корабче с 28 мигранти се преобърна, докато беше теглено на буксир с висока скорост от кораб на бреговата охрана. През последните девет месеца според ВКБООН
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези емигранти са нарушили два закона: КРАЖБА на яхта и НЕЗАКООННО преминаване на държавна граница. Нашите да ги върнат незабавно в Турция за да ги вкарат в затвора за извършените престъпления. Ако им се дадат статути на тези престъпници, отговорните български лица ,също в затвора ,като съучастници в престъпление. Турските каналджии, доживот в затвора, защото вкарват потенциални терористи в България
18
2
 
27
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Граничната полиция трябва да останат без заплати тоя месец, а при следващо провинение да ги уволняват всичките търтеи. Еми че те вместо с куршуми ги посрещат с хляб и сол. Еми не е нормално това. Плаща им се да охраняват границата, да ловят нешественици и да потапят нелегални гемии.
17
0
 
20
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Вече и с яхтите си ли почнаха да идват тия? Предполагам, че скоро аборигенското население ще им се стори неморално и низшо заради христянската си същност и ще бъде подложено на гонения. Всеки, който казва, че тези не са проблем е нагъл лъжец, предател и най-вероятно платен българомразец. Изключвам заблудените кравички, които се хвърлят да защитават "бежанците" просто защото мозъците им вече са промити и те си мислят , че правят нещо полезно. Общо взето полезно колкото да риташ трупа на умрял.
16
0
 
10
 
! Отговори
LOL преди 9 години
и кво успешно са си изпълнили мисията, :))) *** и аз искам съм бежанец
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не са ги разстреляли още в морето тия кучета ?!?
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪМ ДНЕШНА ДАТА ИМИГРАНТИТЕ ВЪВ БГ СА КЪМ 30 000 А НЕ 500,600
13
28
 
2
 
! Отговори
80193 преди 9 години
Не мисля, че 5000 или 10 000 хиляди имигранти са проблем, та ние храним 500 - 600 хиляди роми от 10 години насам хора които не искат да работят и да се образоват. И нека не забравяме тези нелегални имигранти бягат от война, а не защото им е кеф или искат по добър живот
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО АЗ ЛИ СЪМ ГОТОВ ДА ИЗЛЯЗА И ДА СЕ СБИЯ С ДС ПРОДАЖНИЦИТЕ,ГОТОВ СЪМ ДА РЕЖА И ДА ВАД КАРАНТИЯ,ГОТОВ СЪМ ДА УМРА,ОТ МЕНЕ ТУРЧИН НЕ СТАВА,АЗ НЕ СЪМ СТРАХЛИВЕЦ,СТРАХЛИВЦИ СТЕ ТУК ПИШЕЩИТЕ
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОТВИ СЕ ОТЦЕПВАНЕТО НА КЪРДЖАЛИ И ПРИКРОЯВАНЕ НА ГРАНИЦАТА НИ СЪС ТУРЦИЯ,ХОРА АЛАРМИРАЙТЕ ВСИЧКИ,ГОТВИ СЕ ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ,НЕ НА ЕС,НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СМЕ БУФЕРА НА ЕС,ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА НАПУСНЕМ ТОЗИ СЪЮЗ,НА ВОЙНА
10
0
 
20
 
! Отговори
Марк преди 9 години
честито ! Още един куп нахални, прости, неграмотни мюслите ще ни увиснат за да ги хрантутим! След време всяка ще роди по още 10 деца!! И така всеки ден!! От България излизат по стотина образовани българчета и влизат по стотина от тази ***!!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шепа продажници, наречени български политици спомагат за ислямизирането на България. Що се отнася до тези нелегални емигранти, веднага до ги връщат в Турция.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПИЧОВЕ АЙДЕ БЕ ,АЙДЕ ДА ИЗЛИЗАМЕ И ДА СЕ СБИЕМ СЪС ШАЙКАТА НА ДС,АЙДЕ НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДЕ,ЕЙ ПОЛУДЯЛ СЪМ ЗА МЪСТ,ТОЛКОВА ГИ МРАЗЯ
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО НЕ СА ГИ ЕСКОРТИРАЛИ ОБРАТНО ВТУРСКИ ТЕРИТОРИЯЛНИ ВОДИ ??? ЗАЩООО
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УТРЕ ЩЕ ДОЙДАТ ОЩЕ 100 ЯХТИ С ИМИГРАНТИ И ТЯХ ЛИ ЩЕ НАСТАНИМ И ПОДСЛОНИМ ? АЗ СЪМ УЖАСЕН,НЕ НИ СТИГАТ ТУЧИЛЯТА АМИ СЕГА И ФАНАТИЗИРАНИ ***,НЯКОЙ ПРОВЕРИ ЛИ ГИ ЗА ЕБОЛА ???