Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник

Бизнесменът Георги Рогачев бе пребит с лопати и тухли
Обновена: 15 сеп 2014 20:49 | 15 сеп 2014 20:44,
252
Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник
Газстанцията, където се е разиграла трагедията. Снимка: Dnes.bg

Георги Рогачев бе пребит от роми с лопати в карловското село Розино.

Историята започва, след като в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник.

Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.

Още по темата

"В момента, когато чух изстрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите”, твърди един от ромите пред Dnes.bg.

"С калашник беше, има ли право да стреля така?", казва друг свидетел на мелето.

Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати и тухли, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание. За мелето тук говориха кървавите следи около газстанцията.

"Жалко, че заради толкова дребна сума е била в основата на целия проблем и случай. Със собственика на бензиностанцията се познаваме отлично – той не е избухлив и съвсем нормално му е държанието в обществото", заяви кметът на Розино Димитър Петров.

Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси.

58-годишният Рогачев се скарал с роми заради 20 лева на газстанция. В момента той лежи в Университетската болница в Пловдив с опасност за живота. Двама са в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
63
 
! Отговори
АМИ ,ДА ... преди 9 години
ЗАТОВА АМЕРИКА Е ВЕЛИКА СТРАНА--ЗАЩОТО ИМАШ ПРАВО НА САМОЗАЩИТА И ЗАЩИТА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ!БЕЗЗАКОНИЕТО ИДВА ОТ ОТ ТЪПАТА РУСИЯ И БИВШИЯ СССР ---КЪДЕТО МОЕТО СИ Е МОЕ ...АМА ,ЧУЖДОТО --ОБЩО!!!!!!
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Затова трябва закон за частната собственост и право да стреляш"Слагам ти едно плюсче, понеже съм съгласен.Обааааччеее, ако трябва да сме честни, и в момента има закони, които да пазят собствеността. Само дето или няма сметка да се спазват, или юристите ни не са подготвени достатъчно.Цитирам доцент по Право: "Ако стоят на вратата ми и блъскат, ще стрелям дори през вратата, законът ме пази!"
22
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбрахме, че цялата работа е станала защото *** не са си платили газта. Не разбрахме откъде са се появили лопатите и тухлите?Вариантите са два:-влизат с лопати и тухли и Рогачев вади автомата и произвежда предупредителни изстрели-Рогачев вади автомат заради 20 кинта... произвежда предупредителни изстрели, след което чака *** да отидат до колата си, да си вземат лопатите и тухлите и да се върнат да го пребият...
21
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова трябва закон за частната собственост и право да стреляш
20
2
 
17
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Bashta leka mu prast me e uchil ako izvadq orajie sreshtu nqkogo da go izpolzvam...veche razbiram zashto!dano se opravi choveka
19
1
 
69
 
! Отговори
До 15 преди 9 години
Брат , и ти да живееш в село с такива с прякори "чичото" и некви такива .....не АК-47 ами РПГ ще държа в къщи ! Закона не ме пази , държавата не ме пази , остава сам да се пазя ..... както казва "едно ченге" по долу ...защитиш ли се ставаш престъпник . ДА . А *** ли си и да нападнеш да убиваш или крадеш ...си оставаш на свобода ! Е ДО КОГА ?
18
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ..."Незнам кой по-виновен. Кой нормален има калашник и цял арсенал вкъщи."Ами приятелче, нека те светна за една работа, че има ловна версия на Калашников, която не е автоматична и много колеги си купуват такива, понеже качеството им не е лошо. Нормално е като качество.Така че мили хора, хайде ако не разбираме или не знаем някои подробности, да не коментираме и да не очерняме хората.Може да е въпросната ловна версия и да е абсолютно законно притежавана пушка.Ако не знаеш, не коментирай!
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът не е, че са роми, а че няма справедливост. Затова човек тръгва да се саморазправя и се губи представа кой крив-кой прав.
16
25
 
10
 
! Отговори
Хелз. Ком преди 9 години
Ето затова трябва да се подхожда правилно, с вежлиост спрямо ромите, а не да се вадят пушки и калашници! В случая на този господин, да му се отнеме газ-станцията, а господата от ромски произход, да бъдат обещетени за нечовешкото и нетолерантно отношение, което са били принудени да понесат!
15
1
 
65
 
! Отговори
Едно ченге преди 9 години
В България, ако се защитиш ставаш престъпник. Правото на неизбежна отбрана е основно човешко право, моля не го забравяйтте. Държава която не защитава порядъчните граждани и частната собственост няма бъдеще и рано или късно ще заприлича на бантустан, а за жалост България е на път да стане точно това, територия управлявана от бандити и дерибействащи ***.
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей , нищо не разбирате от оръжие!Тука целта е не да утрепеш някого и да го лежиш-----а ,да го застопориш и да го направиш негоден за нападение!!!!!ОГРАМОТЕТЕ СЕ МАЛКО БЕ, КАТО ИСКАТЕ ДА СЕ САМОЗАЩИТАВАТЕ ОТ БАНДЮГИТЕ!ОРЪЖИЕТО ИСКА МАЛКО АКЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
31
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
Незнам кой по-виновен. Кой нормален има калашник и цял арсенал вкъщи.
12
1
 
51
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
побой с грабеж до живот без замяна
11
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не отива на добре държавата!
10
33
 
9
 
! Отговори
Тоя па тъпак...! преди 9 години
АБЕ ТОЯ РОГАЧ , НОРМАЛЕН ЛИ Е ДА СТРЕЛЯ С КАЛАШНИК...???Стреля се СРЕЩУ КРАДЦИ И ВРЕДИТЕЛИ , с ловно оръжие ,с дребни съчми за патпадъци или със стоп-патрони !ТАКА НЕМА ДА УБИЕШ НИКОГО , АМА ЯКО ЩЕ МУ НАСИНИШ *** !ТОЯ РОГАЧ , ЗА ВОЙНА ЛИ СЕ Е ГОТВИЛ ИЛИ ЗА ПРЕВРАТ??!!!
9
1
 
56
 
! Отговори
батко преди 9 години
ще бъдат пуснати на свобода след 24 часа. няма чуство за собственост. Каквото му трябва си го взима.
8
1
 
114
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай ром зарежд газ, не плаща, напада и когато нападнатия стреля във въздуха срещу многочислените си нападетели, същите го пребиват, защото са изплашени... и в крайна сметка жертвата лежи в болница с опастност за живота?!?!
7
2
 
52
 
! Отговори
долма преди 9 години
а в америка да стане това?
6
1
 
108
 
! Отговори
Веско преди 9 години
"Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати и тухли, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание."Боже като чета такива идиотизми и ме хваща страх да живея в тази държава! Абе кви идоти сте дето ги пишете такива глупости! Аз ако се изплаша и стрелят по мен ще избягам през глава. Това са били банда престъпници с права да убиват защитавани от разни фондации и напълно безнаказани. Утре ще се паднете вие да ги уплашите с нещо!
5
1
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре, ромите ток не плащат, осигуровки също, вода и ток също сега вече нема да си плащат и хлебо и бензино. Депутатите нека пак да си напазаруват гласове от тех.И те са като тех независимо от кои са.