Границата при Лесово - отворена и с нови екипи от митничари

Акцията на ДАНС била разпоредена от Сотир Цацаров и Владимир Писанчев
Обновена: 2 ное 2014 16:45 | 2 ное 2014 16:45,
40
Границата при Лесово - отворена и с нови екипи от митничари
Снимка: БТА

Движението през ГКПП „Лесово” е възобновено, съобщават от прокуратурата.


Пропускането на автомобилите е започнало към 15 ч., а митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, акция на ДАНС и прокуратурата затвори тази сутрин пункта. При операцията са арестувани митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички служители от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха от прокуратурата.

Това е наложило и затваряне на граничния пункт, поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите границата автомобили и хора.

Операцията, която е разпоредена и координирана от главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, е започнала в 23.30 ч. снощи. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенцията "Митници" в ГКПП"Лесово".

Ръководството на агенцията и директорът й Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, посочват от прокуратурата.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.).

От прокуратурата обявиха, че подробности за акцията ще бъдат съобщени утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Ало Ваньо преди 9 години
Абе идат избори ... пари ша требват. Та да се потегнат редиците!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Малиййй преди 9 години
Лошооооо, дали нема да стигнат до "Алуууу Ваньо", а от там и до ЕГН-то....
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато натръшкат по земята и съдиите от районния до конституционния и импреровят сметките в банките,офшорките, трезорите и палатите тогава може да почнем да се оправяме.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да видим резултата след акцията и тогава ще стане ясно има ли ефект.Сега всички митничари ще вземат болнични да отшуми и после пак на лапане пардон работа.
26
0
 
10
 
! Отговори
marti преди 9 години
brawo, samo taka, naili iskaxme da se borim protiw korupzijata, eto- towa e dobra informazia,dobro delo.., pozdrawlenia, samo taka.., respekt i uwagenie kam tazi akzia
25
4
 
16
 
! Отговори
г преди 9 години
нищо ново цирка си е същия, чистката започва заменят станишевите доини крави с боиковите другари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аа нищо не се случило бе.абе хора защо ще трошите народна пара да разследвате като знаем резултата.по добре до стената на място и....
23
0
 
45
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Който и митничар да арестуваш няма да сгрешиш. Всички са корумпирани. Въпроса е да се арестуват прокурори и съдии , тогава ще има резултат.
22
0
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Защо не поставихте служители на НАП? Нали искате да слеете НАП и Агенция Митници.
21
3
 
26
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Сега с тези Селски акции ли ДАНС ще компенсира безгрижието към КТБ !!???
20
4
 
18
 
! Отговори
психолог от МВР преди 9 години
И този арест ще излезе пунта-мара. След това излиза Цацаров и казва-голям гаф направихме и това е. До следващите гафове. За отговорност при арменския поп.
19
0
 
21
 
! Отговори
Митничаря преди 9 години
Добре де според Вас, има ли шанс някога това да спре???Гледах по БНТ филм за полицаи във Виена,журналиста му зададе въпроса, може ли да вземе рушвет, отговорът беше, може, но губи всички права-пенсия, заплати при пенсиониране и т.н.Ако тук е така ще има ли този рекет?Иначе предлагам полицаи,митничари, военни от тази година да взимат не 15 заплати а поне 50 защото, те са измъчени от труд.За миньори да се намали и да се вдигне стажа до 80год.
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До виждам ги всеки пътобъркал/а си границите драги/а ,и въобще много се съмнявам ВСИЧКИ задържани митничари да са корумпирани ,защото (сега не знам за Лесово) но на Калотина са все млади хора и са страхотни - сериозни ,акуратни ,любезни !!! по скоро всичко да е политическа акция ,както и казват много от коментиращите ! отдавна мина времето на прякорите Митничаря и пр символи на корупция .помислете малко преди да започнете да плюете !!!
17
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 9 години
Никакъв резултат не може да оправдае милиционерското отношение към преминаващите,т.е. висящите там близо 24 часа граждани.То резултат няма и да има.
16
2
 
5
 
! Отговори
Ярость Маркса преди 9 години
До Justice for AllСидеров не знам, какво е получавал от митниците, но ти Станишката не го мисли, той, както и бюрека заедно с джамбаза и други знайни и незнайни войни за собствено благоденствие се "оправиха". Важното др. Гербер е, че нашите хора отново са по местата си и където е текло, пак ще тече, слава на вожда, наша Бибита!Анандън му?
15
5
 
17
 
! Отговори
Justice for All преди 9 години
Досега митниците бяха безсрамно източвани от Станишев, Доган и Сидеров, но кранчето спря! Ако имахме и прокурор на място, тези тримата апаши щяха да са под строг тъмничен затвор без право на помилване.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
яко цуцане е било, щом са се задействали толкова органи...
13
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой не знае, че всяко правителство си има свои митничари. Когато Станишев бе премиер взимаше на камион по 35 000 евро. Боката вдигна на 55 000 като не даваше гаранция, че камиона ще стигне до крайната точка. Пита се, колко ще бъде сега цената като се знае колко се охарчи Боката за изборите.
12
3
 
31
 
! Отговори
Митничаря преди 9 години
Добър вечер, та на кой е му стана ясно,кои хора искат да бъдат митничари и катаджии.Нормален човек ще започне ли работа за 700-800лв на три смени,да виси на бариерата или по улиците зимата-явно има защо.Всички ние знаем, какви коли,вили,апартаменти и тяхното обзавеждане имат тези служители с тези заплати, само от ДАНС и др.май не знаят.НЕМА да се оправим по този начин сорри.
11
1
 
10
 
! Отговори
ISTINATA преди 9 години
TAZI DYRJAVA E BLATO NA BLATISHTATA!!! CARSTVOTO NA SHUROBADJANASHTINATA, RODINATA NA 'NASHITE' HORA I NA SELSKIQ TARIKAT - BAI GANIO!!! OPRAVIQ NQMA I NEDEITE DA CHAKATE!!! EDNI I SYSHTI PLITKOUMNI SHEMI SE PRILAGAT NA ZASPALIQ NAROD....PRIMERYT S *** E TAKYV....SYSHTIQT SCENARII OT 97-MA GODINA TYI KATO KOGATO SVYRSHAT PARITE V HAZNATA POSQGAT NA SPESTQVANIQTA NA STADOTO OT BLEESHTI INDIVIDI!!! BQGAITE OT TAZI KOCHINA CHAS PO.SKORO....TAM I NADEJDITE SA UMRELI OTDAVNA!!!