Границата при Лесово - отворена и с нови екипи от митничари

Акцията на ДАНС била разпоредена от Сотир Цацаров и Владимир Писанчев
Обновена: 2 ное 2014 16:45 | 2 ное 2014 16:45,
40
Границата при Лесово - отворена и с нови екипи от митничари
Снимка: БТА

Движението през ГКПП „Лесово” е възобновено, съобщават от прокуратурата.


Пропускането на автомобилите е започнало към 15 ч., а митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, акция на ДАНС и прокуратурата затвори тази сутрин пункта. При операцията са арестувани митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички служители от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха от прокуратурата.

Това е наложило и затваряне на граничния пункт, поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите границата автомобили и хора.

Операцията, която е разпоредена и координирана от главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, е започнала в 23.30 ч. снощи. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенцията "Митници" в ГКПП"Лесово".

Ръководството на агенцията и директорът й Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, посочват от прокуратурата.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.).

От прокуратурата обявиха, че подробности за акцията ще бъдат съобщени утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
21
 
! Отговори
Потребител преди 9 години
Акцията би била похвална ако след нея има и ефективно осъдени. Интересно ми е какви са правилата при подобна ситуация защото точно когато затвориха пункта имаше 2 автобуса с туристи които се връщаха от Турция. Бях в единия и чакахме 4 часа докато "някои" ни уведоми че няма да минем. Освен това когато разпитвахме за ситуацията заплашиха да ни арестуват. За щастие на този *** той не се показа ,а се скри зад служителите на ДАНС, иначе ще ще да си изяде боя.Наложи се да минем през друг пункт.
9
3
 
37
 
! Отговори
виждам ги всеки път преди 9 години
на Капитан Андреево какво е?-Печатница!Много е жалко да видиш служителите или са надути като плондери с кило злато по тях,или са с раздърпани и висящи панталони,а най-интересното е това е седянката за люпене на слънчоглед.Хората ги чакат те семки люпят-това не се ли контролира какво правят служителите нощната смяна?Защо не им връчите по една метла и лопата за да почистят пред и около гишетата фасовете и обелките от семки.Такава мръсотия на входа на България-срам ме е от ВАС.
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чао на вашите, дойдоха нашите.
7
4
 
16
 
! Отговори
Лошооооо...... преди 9 години
Лошооооо, дали нема да стигнат до "Алуууу Ваньо", а от там и до ЕГН-то....
6
3
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Плондера Сотира не си ли направи реклама на гърба на отдавна известни корумпирани лица на митниците?Толкова жалко, че чак не ми е смешно даже.
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айда-а-а, лапкането на Бидоня отпочна с пълна сила! Требва да се върнат парите тези 80 милиона дадени за протестите на умните, интелигентните и съвременните. Требва и да се трупка за нови депутати, 84 не стигат да се пълнят гушките отново. И чакайте промени за добро. Да, на Кукуво лято.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко всички са навързани по веригата!
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е требва нашите да семят вашите... нека гепането да започне сега.
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръмка акция за два стека цигари - така действаше ЦЦ.
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Арестувани, Хванати, Заловени , а затворите празни.