Прокуратурата подхвана изчезналите тефтери на Златанов

Сигнал в полицията е подаден на 5 ноември, в прокуратурата пристигна днес
11 ное 2014 16:16, Екип на Dnes.bg
102
Прокуратурата подхвана изчезналите тефтери на Златанов
Филип Златанов. Снимка, архив Булфото

Софийската градска прокуратура е разпоредила днес проверка по случая с откраднатите тефтерчета на бившия председател на Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Сигналът за кражбата е подаден в полицията на 5 ноември, но преписката е докладвана в държавното обвинение едва днес, става ясно от прессъобщение на прокуратурата, след като в днешната преса се появиха публикации за кражбата. 

В тефтерчетата бяха открити записки с напомняне различни фигури от властта да бъдат „ударени“, „забавени“ или „забързани“. Заради разкритията бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси беше осъден на 3 години и половина затвор за злоупотреба със служебно положение. На 20 ноември предстои заседание на Апелативния съд по случая.

Тефтерите, които са доказателства по делото срещу Златанов, са били предоставени на вещото лице Стефан Бенчев за графическа експертиза с постановление на следовател от 30 септември. На 29 октомври следовател е изискал обратно бележниците от Бенчев във връзка със заседанието по делото на Софийския апелативен съд.

Още по темата
 На 5 ноември Стефан Бенчев е подал сигнал в полицията, като уведомил органите на реда, че от автомобила му са изчезнали документи и лични вещи. Между документите са били и двата тефтера.

Материалите от преписката обаче са докладвани в Софийската районна прокуратура днес, 11 ноември.

С постановление на СРП днес е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление „кражба”.    

Междувременно бившият вече служебен министър на вътрешните работи Йордан Бакалов заяви пред Дарик радио, че в сигнала не е описано изобщо по никакъв начин, че става въпрос за тези конкретни тефтерчета. "Обърнете се към прокуратурата да ви отговорят защо това веществено доказателство се намира в колата на вещото лице. Престанете да търсите МВР по този казус. За да го откраднат това тефтерче, не МВР е разрешило то да се намира в чантата във въпросния експерт", коментира Бакалов.

По думите му МВР разбрало снощи, че става въпрос за кражба на тези тефтерчета.

По-рано днес новият вътрешен министър Веселин Вучков заяви, че МВР ще работи по всички версии около изчезването на тефтерчетата. Той уточни, че прокуратурата е господарят на разследването и би трябвало тя да отговори на много от въпросите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да ни управлява това крадливо племе?
84
0
 
18
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Смешна държава. Никой не прави това което разбира а много хора не трябва изобщо да правят това което правят. Пример - прокуратурата. Цацата още не е преброил костинбродските бюлетини а колко още ла.на се натрупаха. Цацаров изглеждаше сериозен отначало, а се оказа само един клоун и ***.
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да питаме ли сега КОЙ? Дори да няма копия на тефтерите, те са четени от почти всички съдии и прокурори, с целчна забава, тогава обаче са видели, че изнесената информация, далеч не е най-пикантната, а само една нищожна част от цялата схема за политическа принуда и рекет, е тази публична тайна отлежава вече година/и та беше време да се премахне...
82
0
 
21
 
! Отговори
Гробар преди 9 години
До Анонимен 94Втора и последна.В края малкото останали светстни или мутрите ще бъдат ликвидирани.
81
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутрите на власт. Втора серия.
80
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не си помислите, че това има нещо общо с възкачването на Мутрата на власт, ей! Не! и Цоко няма нищо общо.
79
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че е ясно кои има интерес от това да открадне това ключово доказателство! Делото срещу гербера Златанов е другата седмица, ГЕРБ се върна на власт.... и случайно тефтерчето е открадното, събитие което ще прекрати делото! Кой ли го е сторил!????
78
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов, наглецо, върни тефтерчето !
77
0
 
26
 
! Отговори
Idealist преди 9 години
Обичайни герберски номера. Какво може да измисли папконосецът от 7 отдел на ДС - Цветан Шлифера. Какво ли стана с иконката на Буда, да ли се намери? Тефтерчето явно няма да се намери.
76
6
 
17
 
! Отговори
Дудук преди 9 години
Тоя скапан пенсионер като е дописвал инициали вместо ББ да вземе да напише БЦ и ЦБ. Егати излагацията и се наложи да унищожим тефтерите. А иначе такава игра бяхме завъртели . . . Майчето щеше да бъде много доволна.
75
2
 
31
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
*** И ПРЕСТЪПНИ ГЕРБАДЖИЙСКИ НОМЕРА СКАЛЪПЕНИ ОТ БОКО И ЦВЪКИ
74
6
 
20
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
Уведомяваме дежурните Атакисти че в момента сме в несъстоятелност и в петък няма да можем да изплащаме хонорарите. Молим за извинение.
73
0
 
33
 
! Отговори
Ха ха преди 9 години
Е те това е сценарий за научно фантастичен филм. Бонд пасти да яде.
72
0
 
29
 
! Отговори
Ha Ha преди 9 години
Е те това е сценарий за научно фантастичен филм. Бонд пасти да яде.
71
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли в тая държава дори един наивник, който да си мисли, че това тефтерче е изчезнало случайно?! И има ли такъв ***, който да си мисли, че това не е дело на Боко Тиквата и Цвъцко?! Ако има такива хора - баси държавата сме! Ама пък какво чудно - баси държавата, щом пак сикаджийската мутра и е премиер!
70
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия от прокуратурата са болни колко случая много има за разглеждане те хванали на тоз психопат тефтерите да търсят хора честно СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН
69
2
 
30
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тефтерчето за ИФ-ЦЦ-ББ да го търсят в Банкя при бат'Бойко, няма къде другаде да е.
68
2
 
30
 
! Отговори
иликтутатъ преди 9 години
Уфф. Да не съм чул да ми говорят за "сигурност", "респект", "уважение", "доверие" и най вече за липса на средства. Оставка на началниците ( заради честта на пагона), уволнение на персонала (поради некадърност). Снимките/копията от тефтерчето да се приемат за абсолютна истина, неподлежаща на тълкуване. Чак след това могат да почнат начисто и постепенно да доказват професионализъм за да могат да получат заплати (евентуално). И пак е малко. Убихте я тая държавност бре.
67
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА ПОДОБНО ПЕНСИОНИРАНО ВЕЩО ЛИЦЕ ПО ИМОТНА ИЗМАМА - ИЛИ ИМА ИЛИ НЯМА МАНИПУЛАЦИЯ НА ПОДПИСА НА ПОСТРАДАЛИЯ,е това е нивото.
66
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обява - търсят се вещи лица за изгубване на веществени доказателства по знакови дела, изисквания и предимства - да са пенционери от МВРто , да са на минимум 70 години, да ги искат като баш специалисти по делата адвокати на разни подсъдими по някаква упорита случайност, поименно, да обичат да дават противоречиви и неясни експертни заключения, да не виждат и да не чуват, и да обичат да пият кафенце, като си зарязват колата заедно с доказателствата.Пенсиите са най-компетентни по ЗНАКОВИ ДЕЛА