Задържаха трима за брутален обир на баба и дядо в Хасковско

Престъплението бе извършено на 3 ноември
17 ное 2014 15:10, Красимир Ангелов
67
Задържаха трима за брутален обир на баба и дядо в Хасковско
Пострадалите пенсионери бяха настанени в хасковската болница. Снимка: БТА

Трима мъже от Свиленград са задържани по подозрение в извършването на грабеж и нанасянето на жесток побой на възрастни хора в с. Малко градище, община Любимец. Това съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков, предаде БТА.

Престъплението беше извършено на 3 ноември, когато трима маскирани нахлули в къщата на 82-годишен мъж и 77-годишната му съпруга и със заплахи и употреба на сила са принудили възрастните хора да им дадат парите си. Крадците са заплашвали жертвите си с резачката им за дърва, като в крайна сметка са отнели 2200 лева и телефон.

Още по темата
Ангел Цанков съобщи, че е намерена резачката, както и че е установена заложна къща в Свиленград, в която е бил даден телефонът на възрастните хора.

По случая са изготвени две експретизи - едната е графологична - на документи, които нападателите са подписвали, а другата - на видеозаписи в заложната къща.

Задържаните мъже са на възраст от 24 до 44 години. Всички те са криминално проявени.

Иззет е автомобилът, управляван от единия от заподозрените и използван при извършването на грабежа. Намерена е и маска за лице, използвана при нападението в Малко градище.

Извършителите не съдействат на разследването, не желаят да дават показания по случая или се опитват да заблудят разследващите, каза директорът на МВР-Хасково.

Той добави, че прокуратурата е поискала постоянна мярка "задържане под стража" на тримата, която ще бъде гледана в 15.00 часа днес в Окръжния съд в Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
21
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ostanah priatno iznenadan,che nikoi ne pliue po policiiata ,BB GERB i t.n.i az sam na mnenie,che policaite sa svarshili dobra rabota,i prestapnicite triabva da lejat v zatvora,pone 10g.Niama li respekt ot zakon i policai-shte prodaljavat vse taka.Ako triabva DANSda se namesi,zashtoto ne vi li pravi vprchatlenie,che samo balgarski stari hora bivat napadani?Da ste chuli za napadnata,iznasilena ili ograbena ciganka ili turkinia?Az ne samchul.
14
0
 
17
 
! Отговори
- преди 9 години
някои*случаи*
13
0
 
32
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Значи могат -когато искат полицайте -Хайде по 1-2години да им лепнат ,но да ги изпратят в руски затвор !)
12
2
 
17
 
! Отговори
- преди 9 години
До 43Не мога да се съглася че много си вършат работата.По-скоро съм на мнение че някой си я вършат.А също така не мога да ги оправдая за спадащата им мотивация.Все пак аз като не съм мотивиран на работното ми място...или напускам...или ме гонят.Лошото е,че в повечето случай полицай става този,който за нищо не става.А с така действащата система нищо добро не ни чака... Но да-има и стойностни хора сред тях!Както и да е-това е една сложна тема...Дано тези дълго да седят в затвора!
11
5
 
26
 
! Отговори
куку преди 9 години
Колкото и да плюете ББ,ще видите че пак ще се случи прословутото -ние ги хващаме магистратите ги пускат.Колкото и кусури да има полицията,тя все пак работи.Но стигне ли работата до рушветчиите на Темида - съда и прокуратурата,следва потъване на делото в блато и толкоз.Нашето правораздаване е независимо,но служителите в него за съжаление са недосегаеми-точно те са най-големите престъпници в държавата, а по свещената луканова конституция не отговарят пред никого,освен пред съвестта си, ако я имат
10
1
 
29
 
! Отговори
43 преди 9 години
До -Пич , много полицаи си вършат работата съвестно , но след като видят , че няма резултат от това в лицето на съдебната система им става все тая . Да правиш нещо и да виждаш как труда ти отива на вятъра , не знам аз поне щях да се махна от тази система , като виждам , че няма смисъл. Евала на пичовете заловили тия , за мен са под човеци. Нормален човек такова нещо няма да извърши.
9
0
 
39
 
! Отговори
ЗВЕРИЛНИК преди 9 години
До ДулоСамо дето тия са и виновни и определено не за беззащитни. Както е в Китай - разстрел на стадиона за назидание на останалите. Явно друго решение няма. Както беше казал Николай Хайтов ;Толерантност в един зверилник е равносилно на смърт" .
8
1
 
27
 
! Отговори
- преди 9 години
Ето заради подобни служители на полицията не мога да ги напсувам всичките!В този случай мога да кажа само едно голямо БРАВО както и да им благодаря!А ако тези са виновни.... и разбира се ако ги осъдят....и ако влязат в затвора(че покрай случая "Индиго" осъден има,но затворник няма)...То тогава се надявам да бъдат *** КАЛИБРИРАНИ...Разбира се с най-големия размер...
7
0
 
43
 
! Отговори
лол преди 9 години
Какви 10 години бе? Направо разстрел и безименни гробове за тези изверги.
6
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Полицията ги е хванала, сега чакаме съда да ги пусне. Ако държава и съд не са умрели окончателно, тези трябва да лежат в затвора поне 10 години.
5
0
 
48
 
! Отговори
Дуло преди 9 години
Сега малко инквизиция да им се приложи, да видят колко е хубаво да измъчваш беззащитни невинни хора!
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, добра новина! Въпросът е какви са? Като са *** никога не се съобщават дори с инициали. Значи...такива са. Сега същото за тях каквото са причинили на старите хора. Но....в продължение на 15 години за назидание на техни роднини, приятели и съдружници които живеят по този начин, ограбване и пребиване на стари българи.
3
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато задържат Българин за престъпление му съобщават трите имена, егн-то,точният адрес,имената на деца,родители съседи,кои са му приятели във фейсбук,номера на колата. Ако е турчин, само имената с инициали. Ако е *** не се споменава нищо.
2
4
 
72
 
! Отговори
Разочарована преди 9 години
Не знам колко гаден беше комунизма, ала аз не помня по онова време да съм виждала просяци или ровещи в кофата хора. Но помня как манговците се наакваха от страх като видеха милиционер, как мама и тате не заключваха вратата и как ние децата играехме до тъмно на вън без да ни е страх от непознати лоши хора. А сега всеки ден обири на старци, били ги, клали ги, изнасилени българки и "защита правата на..." Страхотно детство имат децата ни - да не смееш да ги заведеш при баба и дядо!
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи можело, а