Ахмед Муса Ахмед се сдоби с обвинение

Ходжата, осъден за радикален ислям, остава в ареста за 72 часа
Обновена: 27 яну 2015 11:16 | 26 ное 2014 16:03,
94
Ахмед Муса Ахмед се сдоби с обвинение
Ахмед Муса Ахмед Снимка: Dnes.bg

Задържаният при мегаакцията на ДАНС, МВР и прокуратурата ходжа Ахмед Муса Ахмед се сдоби с официално обвинение от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

То е за организиране на престъпна група за проповядване на антидемократична идеология и за пропогандиране и възхваляване на война.

Ахмед остава в ареста за 72 часа. Мащабната антитерористична акция на ДАНС, МВР и прокуратурата се проведе вчера в 5 български града – Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Харманли и Смолян.

Днес ситуацията в ромската махала на Пазарджик, откъдето започна акцията срещу проповядването на радикален ислям, се нормализира, след като вчера около 300 полицаи и жандармеристи въоръжени до зъби бяха обсадили района.

Още по темата
"Станахме от сън и гледаме само полиция с маски”, разказа пред Dnes.bg жена от квартала.

В Пазарджик белезниците щракнаха първо на ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден на 4 години ефективно за радикален ислям. Срещу него и негови поддръжници е образувано досъдебно производство за пропагандиране и подстрекаване към война и разпространяване на антидемократична идеология.

Самият ходжа беше на свобода, защото присъдата му не е влязла в сила и той я обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

"Багажа взимаха, компутор, сичко, пари, злато, сичко", оплака се жителка на квартала, в чийто дом е имало обиск.

Жандармерия влезе и в пловдивския ромски квартал „Столипиново”. Полицията отведе ходжи и имами, които водят учебни занятия. В Асеновград пък беше арестуван местният ходжа Тефик, който се представя с българското име Стефан.

При обиските са иззети флашки, книги, рекламни материали, снимки и знамена, свързани с радикален ислям и Ислямска държава. Някои от задържаните опитали да изхвърлят флашките в тоалетната.

Службите са ги следили няколко месеца. Претърсени са десетки адреси, иззети са доказателства за проповядване на антидемократична идеология, което се наказва с до 3 години затвор или глоба до пет хиляди лева. За пропаганда за война пък се предвиждат до 8 години зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: ДАНСПазарджик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
ROMLYANIN преди 9 години
NAI LOCHO E KOKATO PADNECH OT NAI VISOKO VARVARI TURCI I VSYAKAKVI BALKANSKI BOKLUCI SE GAVRYAT SAS RIMLYANITE ALOOOO RIMLYANITE NE SA MUSULMANIIIIIIII ROM E OSNOVATA NA HRISTIYANSTVOTO
36
1
 
3
 
! Отговори
стига глупости преди 9 години
Стига с ДС глупостите.***-имам?????!!!!!Аз ако се нарека владика и облека расо ще ме пуснат ли в църквата?!
35
19
 
3
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Защо държавата мачка вярващите? Търпя ,търпя ,но да не дойде времето да взема ятагана.Аллах да ги накаже.Бисмиллях .
34
0
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ИСКАМ ТУК В ГЕРМАНИЯ НЯКОЙ ИСЛЯМИСТ ДА СЕ ОПИТА ДА МЕ ВЕРБУВА ! ЗАТОВА СЕ ВЪРТЯ ОКОЛО ТЯХ ПРЕЗ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ ! УЖ ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ , А ЩЕ ДОКЛАДВАМ НА ПОЛИЦИЯТА ,НО ЗАСЕГА НЯМАМ КЪСМЕТ ,НЕ СЪМ СРЕЩАЛ ТАКИВА ! ПРЕДИ 2 Г. ТУРЦИ МИ ПРЕДЛОЖИХА ДА ПОДПИША ДОКУМЕНТИ ДА МИ ОТПУСНАТ 10 000 ЕВРО ОТ ПОСТБАНК ,АЗ ТРЯБВА ДА ИМ ДАМ 2 000 ,А 8 ОСТАВАТ ЗА МЕНЕ ! СЛЕД НЯКОЛКО ПЛАЩАНИЯ УЖ ОБЯВЯВАМ ФАЛИТ И ВСИЧКО ПРИКЛЮЧВАЛО ! КАЗАХ- ТАМАМ ИСТИЙОРУМ -ДОБРЕ ,ИСКАМ ! ДОКЛАДВАХ НА ПОЛИЦИЯТА И ГИ ЗАКОПЧАХА !
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пожелавам му в затвора само на атеисти-рецидивисти-изнасилвачи да попадне!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като му гледам на тоя *** брадата,се сещам за Ивото Аръков и на Азис любавника-Китаец ли беше там или някакъв друг ***.И двамата имат подобни мюсулмански бради,ходжи ли се канят да стават,какво ли........
31
1
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
И ВИНАГИ ОТИВАТ В БЕДНИТЕ РАЙОНИ ,КЪДЕТО ХОРАТА НЯМАТ ИЗБОР И СРЕЩУ МАЛКО ПАРИ СА ГОТОВИ ДА ВЪРШАТ КАКВО ЛИ НЕ ! СЕГА ТЕЗИ ИСЛЯМИСТИ ДА ГИ ПРАТЯТ В ЗАТВОРА , НО В ОБЩА КИЛИЯ С БАШ ПРЕСТЪПНИЦИ МРАЗЕЩИ МЮСЮЛМАНИ И ИСЛЯМИСТИ ! В ЗАТВОРА БЪРЗО СЕ ОСВЕДОМЯВАТ КОЙ ЗА КАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ВЛЯЗАЛ ,НАДЯВАМ СЕ ТАМ ДА ИМ ПРЪСНАТ Г.. ОТ БОЙ И Е... , А ОХРАНАТА ДА СТИМУЛИРА ЗАТВОРНИЦИТЕ БИЯЧИ И ВИНАГИ ДА СЕ НАМЕСВА КЪСНО СЛЕД ПОБОЯ ! ТАКА НА ТЕЗИ ЖАЛКИ ИСЛЯМИСТИ ТЕЗИ 4 ГОДИНИ ЩЕ ИМ СЕ СТОРЯТ 40 ГОДИНИ !
30
2
 
12
 
! Отговори
сичко земаха преди 9 години
и компутора земаха, злато , сичко земаха нинджите
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувство,че в България всичко е изтървано до такава степен,че едва ли някой може нещо да оправи!
28
0
 
10
 
! Отговори
Евала преди 9 години
Да го вкарате както си трябва сега , да не излезе никога.
27
1
 
13
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Абе тука преглеждам малко пресата по света и ми прави впечатление, че само в демократичните страни се опасяват от ислямизацията и от тероризма. Все същите, които сами си сложиха таралежа в гащите и продължават да си го слагат, само те се въртят по столчетата си и получават озъртания дори само при споменаването на ислямистите.Еми то има начин за оправия с тази напаст, ама трябва да се действа като тях- радикално, а не да се чака одобрение или разрешение от лоясалите западни мозъци.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя не е никакъв мюсюлманин ! жалко,че хората не искат да го проумеят!
25
0
 
10
 
! Отговори
Бахура преди 9 години
Ха, най-накрая се размърдаха :)
24
0
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Ако тоя не бъде показно и незабавно смачкан, такива като него ще се пръкнат много и ще почнат да ви колят, както го правят в Сирия и Ирак. В нета изобилства от видео материала, какво правят *** като тоя от снимката. Мястото му е в затвора, където да изгние доживот.
23
38
 
2
 
! Отговори
ШЕФКЕТ МОСУЛ преди 9 години
ДПС ПОБЕДА!
22
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Смрадливия *** май си е повярвал ... като има кой да го трае. В щатите досега щеше да бъде напълнен с олово и препариран за експонат на другите дето са на път да си повярват.
21
0
 
15
 
! Отговори
Светла преди 9 години
До МдаЗащото, ако съдът отхвърли присъдата, а този до тогава е на топло, ще трябва държавата да му плаща за "незаконното" прибиране_ т.е. ние. Това прави нашата правораздавателна система-прилага/не прилага БГ закони. Изобщо - за кокошка няма прошка ...... Затова сме на този хал, затова престъпността расте - точно престъпници и подобни знаят, изучили са добре правата си. Не ми се говори ........... Жалко за децата ни, за страната ни, за народа (има и хора, заслужаващи по-добро).
20
1
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Помашка държаваСами навеждаме главите,а искаме само хляб? Кой насила ще ме накара да уча корана и чуждия език в МОЯТА РОДИНА?Отворете бабините ракли в помашките села и извадете пафтите и престилките-там е написан и произхода ви. Вдигнете главата и говорете езика, който дори със загубата на вярата си не сте забравили и поддържахте до вчера! Включително песните и музиката!
19
1
 
30
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Само това ли?А този,дето от трибуната на НС прокламираше исляма? Кой разрешава да се носят и тези бурки,кой разрешава децата им да не ходят на училище,кой плаща на жените им да стоят вкъщи и само да раждат? Кой им плаща пътуванията и месечните ислямски курсове? Не ми се вярва и само за книги и реклами да се пътува до Турция .Още доказателства ще трябва май,дано да не е късно вече!
18
2
 
22
 
! Отговори
Х преди 9 години
Като ми гледаш погледа ,този не само ще плаши с резачка старите хора но и ще ги реже-поглед на садист.