Ахмед Муса Ахмед се сдоби с обвинение

Ходжата, осъден за радикален ислям, остава в ареста за 72 часа
Обновена: 27 яну 2015 11:16 | 26 ное 2014 16:03,
94
Ахмед Муса Ахмед се сдоби с обвинение
Ахмед Муса Ахмед Снимка: Dnes.bg

Задържаният при мегаакцията на ДАНС, МВР и прокуратурата ходжа Ахмед Муса Ахмед се сдоби с официално обвинение от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

То е за организиране на престъпна група за проповядване на антидемократична идеология и за пропогандиране и възхваляване на война.

Ахмед остава в ареста за 72 часа. Мащабната антитерористична акция на ДАНС, МВР и прокуратурата се проведе вчера в 5 български града – Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Харманли и Смолян.

Днес ситуацията в ромската махала на Пазарджик, откъдето започна акцията срещу проповядването на радикален ислям, се нормализира, след като вчера около 300 полицаи и жандармеристи въоръжени до зъби бяха обсадили района.

Още по темата
"Станахме от сън и гледаме само полиция с маски”, разказа пред Dnes.bg жена от квартала.

В Пазарджик белезниците щракнаха първо на ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден на 4 години ефективно за радикален ислям. Срещу него и негови поддръжници е образувано досъдебно производство за пропагандиране и подстрекаване към война и разпространяване на антидемократична идеология.

Самият ходжа беше на свобода, защото присъдата му не е влязла в сила и той я обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

"Багажа взимаха, компутор, сичко, пари, злато, сичко", оплака се жителка на квартала, в чийто дом е имало обиск.

Жандармерия влезе и в пловдивския ромски квартал „Столипиново”. Полицията отведе ходжи и имами, които водят учебни занятия. В Асеновград пък беше арестуван местният ходжа Тефик, който се представя с българското име Стефан.

При обиските са иззети флашки, книги, рекламни материали, снимки и знамена, свързани с радикален ислям и Ислямска държава. Някои от задържаните опитали да изхвърлят флашките в тоалетната.

Службите са ги следили няколко месеца. Претърсени са десетки адреси, иззети са доказателства за проповядване на антидемократична идеология, което се наказва с до 3 години затвор или глоба до пет хиляди лева. За пропаганда за война пък се предвиждат до 8 години зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: ДАНСПазарджик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
такива виреят само при комунистите - защото от крадене не им остава време за нищо друго
16
0
 
18
 
! Отговори
Момче катунарче преди 9 години
Е хляб е екмек. Хубо че не е етвърд хсхаха;)) Шегата настрана но цяла Европа е заплашена от ислямизация. А стане ли това със света и прогреса е свършено.
15
1
 
20
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Този индивид /с налудничав поглед/ мислите ли че има здравни или социални осигуровки ????А съм сигурен че и помощи от всички нас/ работещите/ получава ! Аз предлагам направо да го пращаме в любимата му Ислямска държава , никакъв затвор , защото и тогава пак ще е на наша издръжка
14
20
 
6
 
! Отговори
Помашка държава преди 9 години
Свиквайте, България постепенно става мюсюлманска държава. Не виждате ли, че турци ни управляват? Ще го усетите като не виждате, но късно. НПСД ще напусне РБ и заедно с ДПС ще направят мнозинство, което ще промени конституцията на България и основен език ще стане турски, а основна религия - исляма. Ще ви се наложи да учите корана и турски език. Свиквайте вече, аз по принуда научих турски, защото в моя край хляб не дават, ако не знаеш как е хляб на турски.
13
1
 
5
 
! Отговори
данъкоплатец преди 9 години
Върнете компютъра на човека , как ще води алоджийството. Кой ще поме разходите на тази показна акция.
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да се готвят пропутинските ***.
11
0
 
26
 
! Отговори
Един преди 9 години
4 години затвор са досега! Сега трябва още да му лепнат щом продължава! Хубаво е да знаем, че все още има служби в БГ. По-добре полицейска държава отколкото ***!
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тази смешна присъда до 3 години? Нима след 3 години този ще се променил. При доказване на връзки с ИД и подстрекаване към тероризъм присъдата трябва да бъде една - бесило на момента, без забавяне. Същото се отнася и за хора, които ходят да се бият за ИД. Щом веднъж да отишли, при връщането им още на границата трябва да виси безилото и да са до там. Без значение дали става въпрос за България, УК, Сащ или Германия. Само така може да се продиводейства на радикалния ислям.
9
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 9 години
До недоволнаПрисъдата се обжалва пред Пловдивския апелативен съд. Пише го в статията. След като още не е ефективна може и да не е в затвора. А защо и аз не знам ?
8
0
 
36
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Полицията отведе ходжи и имами, които водят учебни занятия." СИП,ЗИП или какво точно учат?Огромна част от тях не знаят основния език на държавата,в която живеят,а получават помощи и детски?!Началното и основното образование в България е задължително!Законът за народната просвета е определил образованието у нас като светско!По Конституция вероизповеданията са отделени от държавата!
7
0
 
11
 
! Отговори
Хептен анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Дарение от ИД.
6
2
 
32
 
! Отговори
недоволна преди 9 години
и как така се арестува някой, който е осъден на 4 години затвор ефективно? Това май само в страната на неограничените възможности - България - го може.
5
0
 
16
 
! Отговори
hah преди 9 години
И кво? Взели компутара? хаха
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toi zver so bra'data ne bese li onio Zizi Topec deka dade na nas CiciTop edna ramka za prozorec oblepena s artia
3
0
 
31
 
! Отговори
поглед на убиец преди 9 години
ПОГЛЕДНЕТЕ го.Пишете КЪДЕ е учил, с какво се издържа- какви пари, колко деца има- къде учат.Психолозите разбират ПОГЛЕДА му.
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вратата звъни, званеца ***, гледам нинджа. Багажа взимаха, компутор, сичко
1
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай, на жителка на квартала й взели "компутор, пари, злато..."! *** нали си на социални помощи, ***?! Откъде пари и злато?