Десети ден без следа от Сертов, няма го и в Гърция

Медиите в южната съседка започнаха интерпретации за изчезването
Обновена: 6 яну 2015 14:11 | 15 дек 2014 10:05,
48
Десети ден без следа от Сертов, няма го и в Гърция
Снимка: Интерпол

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е в неизвестност вече десети ден, а все още няма открита нито една следа от него.

В събота вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че колата, с която се знае, че ексдиректорът е изчезнал, е била засечена да влиза в Гърция. Няма обаче категорична информация дали Сертов е бил в нея, или не.

Още по темата
Междувременно темата влезе в гръцките медии с възможни версии и въпроси около изчезването. Полицията в Гърция мълчи, но със сигурност е предприела действия, коментира пред БНТ кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

Тя обясни, че Гърция има голям опит с издирването и макар да не го споменава, полицията задължително първо проверява камерите на пътната полиция и на бензиностанциите. „Ако се приеме, че е минал границата, най-логично е да е заредил гориво, а всички бензиностанции в Гърция са с камери“, обясни кореспондентката. Тя беше категорична и че в Гърция няма камера, която да не работи.

Медиите в южната ни съседка задават въпроса защо Петко Сертов се е движил без охрана, след като е заемал толкова висок пост. Те се питат и ако е искал да се крие, защо ще минава в Гърция, където много хора го познават. Според някои интерпретации било възможно и бившият шеф на ДАНС да е бил защитен свидетел.

„Сертов има много познати и близки, идвал е често, познава поведението на гърците“, каза още Катя Пеева.

Петко Сертов изчена на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. При напускането на дома си бившият директор на ДАНС е оставил двата си телефона вкъщи.

Сертов е първият директор на Агенцията, а след напускането й стана заместник в звеното за борба срещу корупцията в МС – БОРКОР. Оттам беше освободен от Борисов по време на първия му мандат като премиер.

Българската полиция и Интерпол го издирват, но без резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Да ,бе Тони ..ха,ха. преди 9 години
...само на него му е писнало....ха,ха,хаааааааааа...
38
1
 
3
 
! Отговори
Тони преди 9 години
И сега какво - в България нямаш правото да изчезнеш без да се обадиш в полицията ли? Разбирам да го търсеха във връзка с извършено от него престъпление, но всичкият този шум в момента е излишен. Може да му е писнало на човека от всичко и от всички тука...
37
1
 
4
 
! Отговори
хаха... преди 9 години
Точно руснаците имат мотиви да ликвидират Сертов!Той знаеше много за КТБ, Ю.поток и за парите около него....!Не само един от нашите директори ,взима по 8-хил.э./месечно.Рушветите са огромни и за определени хора!
36
0
 
3
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ: преди 9 години
Всички топ-ченгета имат по няколко паспорта!Това изобщо не е проблем в ДС, нито в която и да е разузнавателна служба!Кой *** ще го върже от страната---със собственото си име!А, мине ли и през пластика ....."прощавай Маро"....!Говорите пълни глупости!
35
0
 
5
 
! Отговори
none преди 9 години
Какъв разузнавач щеше да е ако можеха да го намерят. Първокласно изпълнение.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това се нарича топ ченге.Прецака ги всички и сега се чудят какво да правят.Интересно,защо го търсят в Гърция,при положение,че си е взел международния паспорт.Ясно е,че е имал намерение да отиде в страна НЕ членка на ЕС.А може да го е взел за да ги заблуди при търсенето и да ги отклони в грешна посока,знае ли човек.Но не може да се изпари.
33
3
 
4
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До bravo"ВСЕКИ ден ВИСШ руски държавник ИЗЛИВА ЖЛЪЧТА си срещу РБългария и БЪЛГАРИТЕ"При все че като се замисля, е точно така. Чета доста сайтове и доста коментари и наистина ни плюят, и възхваляват сърбите. Става дума за платени от Путин ***, не за обикновените руснаци. Но все пак не ми се вярва много това да е отвличане от руснаците, просто не виждам как биха имали кяр от цялата работа.
32
1
 
6
 
! Отговори
ти пъкс преди 9 години
До АнонименТи пък,чак държава! По-скоро територия с вилнеещи ,с тъжни бедни и отчаяни българи,със странни явления в институциите,издържани от същите бедни българи,в които наглостта на властимащите става нетърпима,необяснима и непростима, с голям по численост парламент от малки душици,неграмотнички,простички,ама "обелекани" от мола в началото,а после от Валентино,Долче и... ,но все така духовно бедни и тн и т.н.
31
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 9 години
@33кви руски снайперисти, каква ***, какви 5 лева?Кога за последно български политик е бил убит насилствено? 90те? дори и тогава беше рядкост... смешно е, какви руски снайперисти, дори и пияните руснаци не са толкоз ***, кам он.
30
7
 
7
 
! Отговори
bravo преди 9 години
Ako Сертов се е усетил и е избягнал руски снайперисти( няма да изброявам като почна с Луканов, следват още 3-4 все ВИДНИ!!!..) БРАВО на него! Похвала и за френската школа!Този човек е умен и е разбрал априори: върнете се назад една седмица и вижте; ВСЕКИ ден ВИСШ руски държавник ИЗЛИВА ЖЛЪЧТА си срещу РБългария и БЪЛГАРИТЕ( и Иссаков беще втори след Путин!)А може би не е САМО Южен поток и членството ни в ЕС за тяхното отровно излияние:Путин претърпя фиаско в Сидни.. и се появиха бойци от ИД
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
без значение дали се е скрил или е отвлечен -целия този случай е доказателство, че в България мафията си има държава.
28
9
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
А проверихте ли дали не е пред камината в къщата на Плевналиев в Гърция?
27
1
 
5
 
! Отговори
чичо от село преди 9 години
Съмнявам се да се крие под някое мостче или водосточна шахта.Там защо не се поглежда от търсещите.
26
0
 
22
 
! Отговори
охубоху преди 9 години
Да бе! Гърците не знаят дали Сертов е прекосил границата... Айде бе!Нали в момента в който прекрачи линията всички аларми почват да работят - това все пак е висш офицер от разузнаването! Глупости си говорим, за да се намираме на приказка!
25
4
 
9
 
! Отговори
Маргарита Хранова преди 9 години
няма да го намерят скоро - от толкова години държавата ни е безнадеждно съсипан случай, който скоро няма Прокурор - Цацар - всичко по-голямо му се измъкваШеф на ДАНС - Мъркаща около мафията Писана Бивш Министър-председател - ОлигархоидПредишен бивш - СерГей
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама не ни вълнува това ченге един доносник по малко, докога ще броите
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Петко е спокоен, защото знае, че всеки издирван в България може да избяга съвсем спокойно и никога няма да бъде хванат.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако се приеме, че е минал границата, най-логично е да е заредил гориво, а всички бензиностанции в Гърция са с камери, обясни кореспондентката"Това и аз го знам, затова бих заредил във възможно най-пропадналата селска бензиностанция, преди да вляза в Гърция. А тоя е бивш шеф на ДАНС и няма как да отиде да зареди пред камери.
21
0
 
23
 
! Отговори
Само питам преди 9 години
1. Как се казва СЕГАШНИЯ работодател на Сертов? 2. Вярно ли е, че дължи над 15 МИЛИОНА ДДС? 3. Нали УЖ няма среда за бизнес? От къде идват тези колосални суми / ДДС е 22% от сделката /? Законни ли са тези пари или са мафиотска игра? ТА: Как е името на последния работодател на Петко Сертов?
20
3
 
20
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
едва ли някога ще разберем какво е станало с него...медиите ще пошумят още някой-друг ден и толкова....