Десети ден без следа от Сертов, няма го и в Гърция

Медиите в южната съседка започнаха интерпретации за изчезването
Обновена: 6 яну 2015 14:11 | 15 дек 2014 10:05,
48
Десети ден без следа от Сертов, няма го и в Гърция
Снимка: Интерпол

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е в неизвестност вече десети ден, а все още няма открита нито една следа от него.

В събота вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че колата, с която се знае, че ексдиректорът е изчезнал, е била засечена да влиза в Гърция. Няма обаче категорична информация дали Сертов е бил в нея, или не.

Още по темата
Междувременно темата влезе в гръцките медии с възможни версии и въпроси около изчезването. Полицията в Гърция мълчи, но със сигурност е предприела действия, коментира пред БНТ кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

Тя обясни, че Гърция има голям опит с издирването и макар да не го споменава, полицията задължително първо проверява камерите на пътната полиция и на бензиностанциите. „Ако се приеме, че е минал границата, най-логично е да е заредил гориво, а всички бензиностанции в Гърция са с камери“, обясни кореспондентката. Тя беше категорична и че в Гърция няма камера, която да не работи.

Медиите в южната ни съседка задават въпроса защо Петко Сертов се е движил без охрана, след като е заемал толкова висок пост. Те се питат и ако е искал да се крие, защо ще минава в Гърция, където много хора го познават. Според някои интерпретации било възможно и бившият шеф на ДАНС да е бил защитен свидетел.

„Сертов има много познати и близки, идвал е често, познава поведението на гърците“, каза още Катя Пеева.

Петко Сертов изчена на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. При напускането на дома си бившият директор на ДАНС е оставил двата си телефона вкъщи.

Сертов е първият директор на Агенцията, а след напускането й стана заместник в звеното за борба срещу корупцията в МС – БОРКОР. Оттам беше освободен от Борисов по време на първия му мандат като премиер.

Българската полиция и Интерпол го издирват, но без резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
26
 
! Отговори
Агент 007,5 преди 9 години
Ако е жив значи е много добър! Направи и Интерпол за смях! Тя българската полиция вече си е смешна!
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ И ЧУВАЛ ПРЕЦЕДЕНТА ? ОТ КАК ИЗЧЕЗНА БАЙ ПЕТКО ПРЕЦЕДЕНТА СЕ ПОКРИ *** И ОПЛАШЕН А УЖ ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ,ЕХ ПРЕЦЕДЕНТЕ ,ПРЕЦЕДЕНТЕ ХИЧ НЕ МИ СЕ СЛУШАТ ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ЩЕ МИ ЧЕТЕШ НА 31 ДЕКЕМВРИ
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бг службите са на мафията и обслужват мафията. в ес ни подозират че самите служби са мафията както в русия. преди време четох че всички мутри като галеви,мето илиенски,жоро илиев,са се водели сътрудници на спец службите
16
2
 
10
 
! Отговори
читател преди 9 години
КГБ работи чисто. Имат богат опит."Търсенето" е за пресата.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълен смях са нашите изследователи
14
2
 
9
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
...И какво от това, че го няма ?
13
0
 
17
 
! Отговори
Проктър енд Гембъл преди 9 години
Хичкок ако беше жив щеше да направи шедьовър...Но и Дейвид Линч може да скалъпи нещо...
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петко Сертов-Щирлиц, вече е в Москва.
11
4
 
21
 
! Отговори
Старши Експерт преди 9 години
И защо никой не допуска на глас че може тоз шебек да има още 2-3 паспорта? А пък и за какво са му паспорти? Европа е голяма и все може някъде да се покрие тоз мишок. А доколкото разбирам има си и мангизи и доста служби биха му помогнали за да изчезне за малко. Та онзи ром Бисеров изчезна та камо ли тоз шебек!!!!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Petko Sertov otdavna e minal tineijerskaat vazrast. Da ochakvate che se e pokril niakade i sled tova da dava obiasnenie e nelogichno/ Ako e jiv e zalojnik na niakoia mafiotska mrasna igra
9
2
 
32
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Цялата тази работа с Петко Сертов прилича на постановка . Не може всеки ден медиите да пишат има го няма го Петко . Целта още не е ясна , но ще се изясни .
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Петко някъде пука узаки и щрака с пръсти по курортите, сигурно жена му го е изнервила!
7
1
 
34
 
! Отговори
Старши Експерт преди 9 години
Отначало жена му трвърдеше че си е взел с него всички документи, а вчера направиха постановка с трактора че видиш ли международният му паспорт бил останал вкъщи. А бе еи таранкоолу, та нали тоз чироз има още един издаден от Франция? А дори и да нямаше, всеки може да си извади такъв срещъ скромно възнаграждение... Ай сиктир от експерти
6
2
 
26
 
! Отговори
villian преди 9 години
Единствения начин да не стане жертва като Луканов беше този. Да изчезне без следа. По-добре далеч от жена му - отколкото да го опяват след месец два. Усети се той навреме.
5
16
 
16
 
! Отговори
по-скоро преди 9 години
Струва ми се по-скоро отмъщение на Путин.Всеки ден има някой СЪСКАЩ руски държавник, изливащ злобата си към РБЪЛГАРИЯ; защото сме в ЕС!! И слава Богу!Иссаков никога няма да каже истината.
4
3
 
19
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Значи добре си е научил "урока" в държавната сигурност , щом не могат да го открият таквиз светила от ДС . А защо го търстя и такава истерия по медиите у нас -ще разказва "тайни" на "Софийския депутатски обор " ли ?
3
1
 
40
 
! Отговори
ВУТЕ преди 9 години
Петко, моля ти се, ако си жив обади се най-после поне на жена си, че на цяла България и писна от твоята криеница!!!!???
2
1
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Дано да жив и здрав и да се върне при семейството си.По Коледа стават и...чудеса.
1
14
 
29
 
! Отговори
**** преди 9 години
Аман от този сертов вече,той ли е най важният човек в тази държава,че все за него се говори,а когато изчезват обикновенни хора които не са толкова известни,за тях никой нищо не споменава.