Шофьор без книжка виновен за трагедията край Широка лъка?

В Девин утре е ден на траур
Обновена: 23 дек 2014 14:47 | 23 дек 2014 14:47, Анисия Иванова
20
Шофьор без книжка виновен за трагедията край Широка лъка?
Архив: Булфото

Неправоспособен водач е управлявал автомобила, с който загинаха трима 18-годишни ученици от Девин. Това е една от версиите, по която работи Окръжната прокуратура в града. Заради трагичния инцидент в Девин утре е обявен ден на траур.

Пътната злополука е станала снощи около 21.30 часа в участък в близост до с. Широка лъка. Четирима ученици от Девин се прибирали с автомобил "Рено Меган" след дискотека от Широка лъка към Девин.

Още по темата
"След като са тръгнали да се прибират, водачът, който е управлявал дотогава автомобила, го е предоставил по непотвърдена информация на друго лице, което е неправоспособен водач", заяви окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, цитиран от БТА. Според него тепърва ще се изяснява дали тази версия отговаря на истината.

Вероятно при движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над управлявания от него автомобил и излита от пътя, като пада в реката, коментира Николай Димов, вр.и. директор на ОДМВР- Смолян.

Колата се е приземила върху таван в речното корито след падане от 4-5 метра височина. След удара е оцелял пътувалият на задната седалка Николай В., който успял да изпълзи през отвора на задното стъкло, стигнал до пътя и потърсил помощ от близката бензиностанция.

Пристигналите на мястото екипи на полицията и "Спасителна дейност" установили, че трите момчета са мъртви.

Николай В. е разпитан пред съдия в болницата в Смолян. Момчето е настанено в Хирургическо отделение с травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Според лекуващите лекари състоянието му е стабилно. Резултатите от аутопсиите на Симеон Т., Александър А. и Васил Г. все още не са оповестени.

Общинският съвет в Девин проведе днес извънредно заседание по повод трагичния инцидент и гласува решение за предоставяне на финансова помощ по 1000 лева за трите опечалени семейства. В следващите три дни се отменят всички празнични прояви в община Девин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
До Крив макаронА да бе в затвора. Само да го храним ли? На бесилото и толкова
12
8
 
2
 
! Отговори
Стоимен преди 9 години
Ха-ха-ха-ха
11
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ако бяха утрепали 3-*** невинни в насрещна кола? Добре, че *** са се самоизтребили.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много *** са загинали в този участък защото си мислят че са безсмъртни. Карат като луди дори и без книжки, това там е масово явление.
9
2
 
18
 
! Отговори
Девинчанин преди 9 години
На колко хора развалиха празника.Никой не може да ме задължи да ги оплаквам и ше си надуя музиката до дупка.
8
3
 
15
 
! Отговори
Крив макарон преди 9 години
Има ХОРА и ХОРА -***. Това са българите. Който им е дал колата да влиза моментално в затвора
7
3
 
23
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Не са виновни децата а родителите им и затова сега си носят последствията. Аз не бих ги пуснала с кола на дискотека защото на тая възраст светът им се струва малък а егото голямо.
6
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете ми, какво пречи да караш внимателно, да не засичаш, да даваш мигач ако завиваш, да се извиниш и махнеш с ръка ако си сгрешил, да дадеш път, да се движиш плавно и радваш на природата, да не заглеждаш нагло хората с по-евтини коли и т.н.....българската простотия и българското его. Колко живота биха били спасени ако се показваше уважение и зачитане на другите в движението. Толкова ли е трудно?
5
0
 
25
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
НЕПРАВОСПОСОБЕН ВОДАЧ И ВЕРОЯТНО УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ ??? ВСЕ ПАК СА БИЛИ НА ДИСКОТЕКА...
4
1
 
31
 
! Отговори
Hetfield преди 9 години
Мир на праха им, но да обявиш траур 3 дни точно от утре 24 декември е меко казано тъпо! Това са празници, на които хората се веселят.. смейни празници! Жалко за тези 3 семейства, за които тази Коледа е черна! Миналата година стана нещо подобно на същата отсечка и в същата река. Тук за мен вина имат и родителите и възпитанието, което са дали на децата си! Уви, те ще платят най-високата цена в случая! Говорете постоянно с децата си хора! Това ми е съвета!Весели празници на всички!
3
4
 
22
 
! Отговори
Ирен преди 9 години
Каква дискотека преди 21:30ч в с. Широка Лъка? Днес.бг пак не сте разбрали и си измисляте... !!!!Съболезнования на милите им семейства... нека децата им цял живот ги пазят и закрилят :( Почивайте в мир мили момчета и нека Бог ви прости...
2
15
 
8
 
! Отговори
Adam Smith преди 9 години
Estestven otbor, hubavo e 4e nqmat potomci
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** народ - слаба държава.