Униформени пострадали леко при стрелбата в "Горна баня"

Операцията е извършена професионално, оцени Вучков
Обновена: 23 яну 2015 12:17 | 23 яну 2015 11:16, Камелия Цветанова
29
Униформени пострадали леко при стрелбата в "Горна баня"
Архив: Булфото

Няколко полицаи са пострадали леко при операцията по задържането на мъжа, който стреля снощи в „Горна баня“, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

Те са с драскотини, прегледани са от лекар и са продължили работата си, уточни той.

Още по темата
Според него операцията, ръководена от директора на СДВР, е била извършена професионално и законосъобразно.

„Само помолих директора да действа стриктно и съобразно закона, да се употребява сила и оръжие само в случай на необходимост“, добави Вучков.

Той смята, че може би трябва да се потърси начин такива хора, които са освидетелствани с психични заболявания, да бъдат изолирани от обществото отвреме навреме, за да не застрашават съседите си.

Министърът потвърди, че стрелецът е в МВР болница без опасност за живота.

Драмата с него започна вчера вечерта в 19.25 часа, когато на тел. 112 е подаден сигнал, че психично болен мъж се е барикадирал в дома си, стреля по съседни къщи и чупи прозорци.

При пристигането си полицаите установили, че 35-годишният мъж се е заключил в една от стаите на къщата си и отказва да излезе.

Цяла нощ психолози се опитвали да преговарят с мъжа, но без резултат.

Оказало се, че освен с газово оръжие, той е въоръжен и със сабя. Бащата на барикадирания разказал, че синът му има националистически убеждения и влизал в ролята на опълченец и революционер.

Мъжът страдал от шизофрения отдавна. Регистриран е в полицията за палеж и хулиганство. Преди години брат му сложил край на живота си с пистолет пред дома им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че никой не ни брои за слива!Ако дойдат някакви подготвени и направо ще затворят държавата с това МВР...До кога беееееееее
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гейчетата в униформи се били одраскали леко и това е огромен общодържавен проблем видиш ли.хаха.мамините момичета нежни те..
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да се оправи момчето.В тая *** държава всеки ще превърти.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ранени били - одраскани!!! А маникюра обелиха ли си, тц тц простотия до без край. Тва нащо МВР е позор. Замълчете просто, успешна акция и толкоз, какви са тия преструвки и припадъци - одраскани били. А знаете ли какво е да ви одраска лован пушка или автомат или боен пистолет - питайте бай Петко то ще ви каже!