Стрелецът от "Горна баня" е със счупвания на носа и крака

Рано тази сутрин той скочи от покрива на дома си
Обновена: 23 яну 2015 11:17 | 23 яну 2015 10:07, Анисия Иванова
19
Стрелецът от "Горна баня" е със счупвания на носа и крака
Мястото на инцидента в "Горна баня". Снимка: архив Булфото

Стрелецът от столичния квартал "Горна баня", който се барикадира с оръжие в дома си, а след това скочи от покрива на сградата, е със счупване на кости на носа и на глезена на единия крак, съобщиха от "Пирогов".

Той ще бъде преместен в МВР болница, където ще продължи лечението му, уточниха от клиниката.

Още по темата
Драмата в квартала започна вчера вечерта в 19.25, когато на тел. 112 е подаден сигнал, че психично болен мъж се е барикадирал в дома си, стреля по съседни къщи и чупи прозореци. При пристигането си полицаите установили, че 35-годишният мъж се е заключил в една от стаите на къщата си и отказва да излезе.

Цяла нощ психолози се опитвали да преговарят с мъжа, но без резултат. Оказало се, че освен с газово оръжие той е въоръжен и със сабя. Бащата на барикадирания разказал, че синът му има националистически убеждения и влизал в ролята на опълченец и революционер.

Мъжът страдал от шизофрения отдавна. Регистриран е в полицията за палеж и хулиганство. Преди години брат му сложил край на живота си с пистолет пред дома им.

През цялата нощ районът е бил отцепен за осигуряване на безопасността на живеещите в близост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: стрелецВъоръжен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Ivorix преди 9 години
"Maшшала Ей това е БГ-патриот, несломим в суровата зимна нощ, грабнал пушка с тапа в ръката, славно байряк навирил в другата, Гордо вдигнал чело, с лъвски скок се хвърлил смело срещу заградилата го до зъби въоръжена орда. Подъл предател издал нашият герой на 112. А смелите командоси, професионалисти и в кръвта си,излагайки на риск брони, каски и кухи манерки, самоотвержено изградили барикада, за да спрат вероломният агресор, да защитят род и родина. Един геройски паднал, покосен от вражата съчма. На това място поколенията паметник двулик ще изградят, да знаят всичките народи, какви исп
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако си е позволил да произведе дори само един единствен изстрел срещу полицай, е трябвало да го застрелят на място.А сега, какво?Ще го полекуват ( за наша сметка) и после ще го пуснат пак да си вилнее свободно!По-справедливо е лечението да се плати от баща му, който е знаел, че синът разполага и с пистолет, и със сабя, но не е предприел нищо. А синът вече има доказани агресивни изяви, за които е регистриран в полицията!
14
0
 
5
 
! Отговори
човек преди 9 години
Проблема е че няма места в болничните заведения за такива хора - те са опасни за себе си и тези около тях но за жалост вкарването в лудница изисква съгласието на самия болен което е безумно, след което го 'лекуват' месец и го пускат обратно да лудува....
13
0
 
3
 
! Отговори
МНО преди 9 години
Пращай снимка на мястото да видим могъл ли е да прати до прозорците. Ако да - печелиш!
12
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И тук има дълга предистория от неадекватни действия и бездействия от хора на служба.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ужас ...честно казано не знам лудниците или детските градини са с по-голям приоритет за София
10
2
 
4
 
! Отговори
мп преди 9 години
Абсолютната ГОРЧИВА истина!!!Такива като този младеж,не трябва да имат поколение.Освен деца,могат да правят и други полезни неща.Да се водят на отчет,ако трябва и в полицията,или нещо др.ДА работят-задължително, а не с парите от ТЕЛК-а да живеят,който е от моята заплата.На всичко отгоре да не ходя и спокойно навън.Държавата трябва да се грижи за тези хора,защото много от тях са умни,образовани-НО превъртат!За другите има болници.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така, случая е приключен, сега е време да си раздадат няколко медала и ордени, за бонус към пенсията. "За саможертвен героизъм" "За извънработно време" "За висок професионализъм" и т.н.
8
0
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Недей моля те да говориш за тейзъри. В магазина е към 2000 лева парчето. Недей раздува, че сега някой гении от МВР ще вземе да иска пари от бюджета за "нелетални отбранителни средства" ама на тройна цена. :)
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
родната полиция отново на ниво. колко ресурси ангажирани за газов пистолет.2 ***, но ефективни варианта.1) тейзър гън - не съм сигурен, че нашите ушати имат такива, но все ще се намери от някого2) викат онези стрелците, които трепят алонсо и в сф зоопарк тигъра. бичи му една приспивна игла и си готовза 30 мин работа, не цяла нощ да будуват.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...чупи "прозорЕци" ...ХахахахахахаахахахВелико !! Днес.бг, вие направо сте за Гинес:):):):):):):):):)
5
0
 
9
 
! Отговори
до МНО преди 9 години
Ако можеш да метнеш самия пистолет по прозореца, то той ще се счупи!Къде са ми парите ? хаха
4
3
 
10
 
! Отговори
МНО преди 9 години
Моля да ми се обясни достъпно как с газов пистолет се чупят прозорци! Награда за успелия: 25 лева
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този човек се разхожда на свобода вместо да е приет във съответното заведение до излекуването му :)
2
1
 
13
 
! Отговори
Uchitel преди 9 години
"и чупи прозореци" - genii na pravopisa
1
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ето защо такива хора от такива родове не трябва да се женят ама кой слушатъп *** *** народ