Бияч на лекар: Не съжалявам!

Хвана ме за гушата и ме буташе, заяви Борис Деспотов
24 яну 2015 09:40, Александър Попов
357
Бияч на лекар: Не съжалявам!
Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
15
 
15
 
! Отговори
Евто преди 9 години
А защо доктора е избягал от проба за алкохол? В реанимация нормално е да няма външни хора и пияни доктори.
27
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
доктора си призна в ефир че е за почнал пръв
26
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28Влизането в Реанимация, човече е строго забранено. Това е изолатор за най-тежкоболните. Дето се вика, оня бере душа а хора влизат при него, я внесат бактерия я нещо друго и още по тежко да му стане състоянието. В Реанимация външни лица нямат право да влизат, запомни го. Вероятно лекаря се е опитал да го избута, след като неколкократно се е опитал с думи, да ги накара да напуснат. Някой хора обаче от дума не разбират.
25
1
 
48
 
! Отговори
Mimoza преди 9 години
Ред и дисциплина! Тези две думи отдавна са непознати за повечето български граждани.Вместо демокрация, градим анархия със страшна сила.А за уважение и толерантност към другия, изобщо да не говорим...повечето те гледат само в портмонето...вървим към гибел.
24
31
 
12
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Интересно, дали в длъжностната характеристика на доктора влиза задължението "Изхвърляне с ритници на неправилно влезли в реанимацията граждани"?
23
29
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Как точно е застрашил живота на човека, за който е дал кръв?! Да не би искаш да кажеш, че след подобна случка има вендета от лекар към пациент или приближен с другата страна от конфликта? Ти чуваш ли се какво говориш или накъде биеш?!!
22
24
 
14
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Я си представи какво ще стане , ако всеки започне да се разкарва нагоре -надолу из реанимацията-----------------Я си представи какво ще стане ако всеки започне сам да решава как да "наказва" неспазването на правилата.
21
8
 
21
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Да го съдят бе! В Реанимация е Забранено да се влиза!!!!------------И разбира се, докторът е този, който е решил да приложи наказанието, преди да се е случило действието "съдене".
20
4
 
39
 
! Отговори
мдаааа преди 9 години
e hubo ama , Я си представи какво ще стане , ако всеки започне да се разкарва нагоре -надолу из реанимацията нали затова са правилата , за да се спазват В нормалните държави си има охрана и не се налага лекарите да се занимават с подобни екземпляри , които си мислят ,ч е всичко им е позволено
19
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои от лекарите са толкова големи наглеци, че просто нямам думи това да се опише. На такива и боят им е малко.
18
9
 
19
 
! Отговори
-10 преди 9 години
В България всеки си мисли, че правилата са създадени, за да се нарушават, че те не се отнасят за него и че ако наруши някое правило-------------Както и в България всеки си мисли, че може сам да решава как да наказва за нарушаване на правилата!
17
6
 
51
 
! Отговори
Мърляц е! преди 9 години
Да го съдят бе! В Реанимация е Забранено да се влиза!!!!
16
16
 
16
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Според теб това повод да се бият доктори ли е ?-------------Причината да се бие доктора е, че същият е получил ответна реакция на неговите "докторски" действия!
15
6
 
10
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Е какво сега, трием коментари защото наричаме българите тиквеници? Или защото коментара не съвпада с правата вяра на редакцията? И сме тиквеници и определено имам друго виждане за разлика от редакцията!
14
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България всеки си мисли, че правилата са създадени, за да се нарушават, че те не се отнасят за него и че ако наруши някое правило - това нищо не означава и няма да има последствия. В това отношение имаме много "светли" примери за безнаказано нарушаване на правила и закони от високопоставени публични личности и не е чудно, че младото поколение си изгражда такъв манталитет. За какво да съжалява този младеж, той дори не осъзнава, че е застрашил живота и здравето на човека, за когото е дарил кръв!
13
6
 
26
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
От 1 до 5 години затвор.... Защото е българин ли? Кои са другите усъдени за нападение ние на лекари?
12
3
 
30
 
! Отговори
да преди 9 години
Значи *** не бият а българите бият лекарите.
11
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До -10Много по-различен.Не бия доктори.А ако някога съгреша и го сторя,никога няма да се гордея с това.Да не говорим ,че причината поради която набили тоя конкретен доктор била щото двамата *** дарявали кръв.. Според теб това повод да се бият доктори ли е ?Ми да не дараяват бе никой насила не ги е карал.
10
12
 
12
 
! Отговори
niki преди 9 години
Сигурно са от избирателите на Атака :) "Достойни" българи :)
9
53
 
14
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Бияч на лекар? И като е лекар какво - светец ли е? Ако се докаже, че е прилагал насилие какво правим? Някой не бил се съобразил със знак стоп. Ако е толкова животозастрашаващо влизането в отделението се слага специален пропусквателен режим. Не се оправдаваш със знак стоп за да извършваш насилие!