Бияч на лекар: Не съжалявам!

Хвана ме за гушата и ме буташе, заяви Борис Деспотов
24 яну 2015 09:40, Александър Попов
357
Бияч на лекар: Не съжалявам!
Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
6
 
! Отговори
187 преди 9 години
До Па и нагли..умрем да умозаключаваме, нали? колега съм на хосе, сега разбирам какво е станало. Не ги оправдавам, но кръвта беше за бащата на колежка и целия офис се беше организирал който може да дава кръв...
47
5
 
13
 
! Отговори
bubs преди 9 години
Да влиза в затвора тоя пич.Там като го опънат колегите в килията и те като кажат - не съжалявам че те опънах...и като види 4е не може никъде да се оплаче...Е, тогава ще разбере за кво иде реч :D
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как може да влизат в помещение което е забранено за външни посетители? каквоот и да е станало -руждаш си час с лекаря на болницата - да те приеме. Или ако прболемът е сериозен - призовка до съда. не може да се буташ да се биеш.
45
3
 
8
 
! Отговори
11 преди 9 години
Момчето от снимката или е много прав,или има як адвокат!НО ми се струва,че ще се разберат ,,лекичко''А за реанимациите-не ми говорете!!!
44
8
 
17
 
! Отговори
бубс преди 9 години
Айде стига сте плюли лекарите бре!За 500лв вие ще си скъсвате ли *** от работа?А да не би вие на вашата работа да давате винаги 100% от себе си?А?т.е. вие може да скатавате за много пари, а докторите за малко пари да се съдират?
43
5
 
15
 
! Отговори
Мисъл преди 9 години
Цялата ни младеж не спазва никакви закони, не се съобразява с нищо и когато им се напомни по някакъв начин, устно или със сила, започват да обвиняват отсрещната страна. Тъжно е за тези момчета, а и за този, който ги е накарал да се оправдават така елементарно. И все пак законите са ни твърде меки, ама нали юристите сами си ги написаха... Промени трябват - бързо производство, без обжалване и солени глоби или принудителен труд - това е решението.
42
9
 
8
 
! Отговори
Енчо преди 9 години
Няма смисъл това бугарити сме Крадливи и Гадни хора... Дано по-скоро дойде некой да ни изкоя и да сложи край на тая Простотия.. то не народ а ***.. 25г. Успяват да ни унижтожават доста успешно.. ние сме Лоши хора и трябва да бъдем унижтожени...
41
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
карам болен роднина в болница за прием от един град на друград , нямали линейка ,а линейката си деше вън пред входа, но по интересното беше че когато приеха болната в болницата ме попитаха с какво дойдохме и аз казах снашата кола , а лекаря ми каза че в документа пише че с линейка при това беше спешен случай говорим за растояние от 180 км до самия град ,какви далавери какво чудо
40
8
 
29
 
! Отговори
художника преди 9 години
На Лекарите трябва да им е ясно, че пациентите и роднините им са в СТРЕС. Малко блага дума, малко информация и толерантност към нас, които пълним здравната каса с вноските си и ... всичко ще е наред. Цял живот внасям осигуровки в НЗОК без да съм влизал в болница и би трябвало, ако ми се наложи, да се отнасят с мен вежливо, когато имам нужда от лечение или инфо!
39
7
 
32
 
! Отговори
11 преди 9 години
Преди около 1г.получих жестока бъбречна криза от раз.След 30-40мин бях вече в Пирогов-набързо ме набодоха,свестих душичка и се прибрах.На другата вечер по същото време-23,30,аз пак съм там,НО доктора е друг и ме пита;Ама,защо идвате сега тук? АЗ; Ами тук е спешно отделение.Почти 24ч. е,неделя е,как да взема талон?А този ми каза;Ами и на мен не ми се работи в неделя и продължи да си разглежда брошура на БИЛЛА.Е,как да не го удариш с кеф!Разучих аз кой е-Атанасов-и за ваксаджия не става.
38
11
 
22
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Лежал съм в реанимация - айде няма нужда да ми обясняваш как външни хора нямат право да влизат, щото други спомени и наблюдения имам! Аз полу-разкостен на масата, следователя до мен с шлифера от патрулката да вземе показания.... айде няма нужда! Чаршафи на носилки в засъхнала кръв и урина, мръсотия - до имунна система/късмет и повреди са нещата!
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на ложисе да карам майками в болница ,която беше спешен случай ,беше приела от тази течност зебра , и какво мислите стана от 19 ч я приеха на другия ден в 4 ч сутрента , като прес това време от град на град от болница на болница , но тя горката издържа на шата бурюкрация , тешкони и горко , само се моля да несе разболеем
36
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да говорим за простака от снимката горе. Простакът си е ***- няма живот, няма кариера, няма пари. Какъв *** трябва да си ти, че да се гордееш, че си ударил някого, дори и да си прав?! Момченце, засрами се!
35
5
 
41
 
! Отговори
do 32 преди 9 години
Абе какво му обясняваш ти за реанимацията кво било позволено и кво разрешено.Той е още по времето на индианците от преди 300 години.Как ще го спира някой да влиза където си поиска?Тва му е болката на селтака комплекса за малоценност.Това нещо не се оправя с приказки.А със ново поколение и нови хора.За съжаление ние трябва да изживеем поколението на дивите селяни.Техните деца ще са малко по малко диви селяни и така след около 300 години когато ще замязат малко на хора и ще мислят като такива.
34
10
 
26
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Отива жена ми при националния консултант по Акушерство (началника на Майчин дом). Кабинета му е в реанимацията. Влиза жена ми в реанимацията и я посреща една сестра: - Тук не може да влизате всичко е стерилно... ала бала. Жена ми обяснява че трябва да се срещне с шефа и. Пускат я навътре и я насочват в кабинета му. Влиза жена ми и какво да види - началника на Майчин дом яко си пафка цигарки. Вика даже не я загаси докато ме консултираше (а тя е бременна все пак). Та така с реанимациите...
33
4
 
64
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Това е реанимация бе хора! Влизането е абсолютно забранено, хора след операция и тн една бактерия и са труп. Тия нормални ли са за какви се мислят? Естетвено, че ще ги изгони, излагат живота на много на риск. Ужас и дори няма съвест, пълна олигофрения е това
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а защо в реанимацията може да влезе всеки. Не могат ли да сложат врати дето се отключват само с карти и единствено лекари да има достъп до тези отделения. Баси ние в нашият офис имаме такива врати, а една болница да не може да поръча.
31
2
 
6
 
! Отговори
pencho преди 9 години
kakvo shte sujaliava, az gi poznavam tezi.,.. te sa pulni narkomani
30
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не харесвам боя нат лекар и нат когото и да било , но два пъти имах нужда от тях и ви казвам най откровенно че тези хора са превърнали тази професия в търговия , срамота и грехота ,
29
6
 
27
 
! Отговори
666 преди 9 години
До мдааааТц, в нормалните държави в болниците няма охрана. Хората имат респект, самоуважение и уважение към отсрещния, защото са в състояние да си представят, че могат да бъдат на негово място. И елементарни навици за живеене в социализирани общества. Друго не е необходимо.За да не се обърка някой - политиците им също не са стока.