Бияч на лекар: Не съжалявам!

Хвана ме за гушата и ме буташе, заяви Борис Деспотов
24 яну 2015 09:40, Александър Попов
357
Бияч на лекар: Не съжалявам!
Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой лекари си заслужават шамарите
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сред толкова некултурни "филнадци" се намери и един българин.Това говори добре за българите.Защото на 1000 биячи на лекари, знаете кои са, се пада само един българин.
126
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ползвам лекарски услуги вече 1О години !!! Да съм жив и здрав ! Имам 2 смъртни случая в семейството ми по лекарска некомпетентност. Последствия имаше ли за лекарите? НЕ ! Последният път когато ходих ми предписаха лекарства защото били чували за тях и много ги рекламирали стойността им 190 лв . Оправих се за седмица с народна медицина. Лекарите имат интерес да ви държат болни, нямат понятие какво ви причиняват лекарствата. Тях просто ги интересуват ПАРИТЕ ! А който ги защитава не му завиждам
125
8
 
3
 
! Отговори
Пациент преди 9 години
"споко,злобари и защитаващи ''милите момчета'' -с такава скорост намаляват лекарите в Бгетото,чр в близките 5-10 години ще трябва да си внасяте."Заминавайте бе, алчни търгаши, заминавайте и се махайте от тука. Все ще преживеем някак си и без вас, а и с вас няма голяма полза. Народа изнемогва с със заплати по 300 евро, а те сложили такси като че ли средната заплата е 2 хил евро. И само за пари говорят.
124
4
 
9
 
! Отговори
333 преди 9 години
Човек да не посмее да поиска информация от доктор! Защо изобщо трябва да се стига до подобни ситуации? Толкова ли е трудно да се кажат няколко думи на обезпокоени хора? Дори от някой друг, не от самия доктор. И колко време би отнело? Хора, вместо да се говорят и пишат глупости, бъдете разумни, влезте в положението на тези, които се притесняват за отиващия си човек, разсъждавайте по ЧОВЕШКИ, бъдете ХОРА!!!
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самият факт, че тази новина я има показва, че нещата при журналистите са зле.Все пак има някакви граници.Едно време мечтаех да съм журналист.Добре, че не съм станал.
122
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Има закони и те важат за всички."Именно. Лекарите трябва да спазват закона. Саморазправата е нарушение на закона. С какво право лекарят ще се саморазправя и ще хваща момчето за гушата, макар и да е направило нарушение. Да беше извикал полиция или охрана. С право си е получил боя тоя наглец. Сега трябва и да го съдят за самоуправство.
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е лошо обслужване на медицински персонал, а друго е някакви си да бият всеки ден лекари ей така за кеф.*** за тях по медиите никой не показва снимчици.А трябва.
120
3
 
10
 
! Отговори
До 141 преди 9 години
За бай *** законите НЕ важат.Нашия *** признава само чалга,ракия и аванта.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега журналистите да хванат и един българин дето се е вози без билет в градският транспорт и да го изтопосат пред всички медии...*** то верно е сензация българин да посегне на лекар...Иначе всички знаем кои бият лекарите.Но това не е новина, а ежедневие.Но българин да посегне на лекар, да това е нечувано.
118
2
 
6
 
! Отговори
До 131 преди 9 години
Добър коментар!Истината винаги боли и както са казали: *** народ,бедна държава.
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има закони и те важат за всички.
116
1
 
14
 
! Отговори
жидожурнализъм преди 9 години
Горките журналисти колко ли са търсили за да намерят поне един българин дето е посегнал на лекар. И като са го намерили веднага по телевизии и медии...А ''финладците'' всеки ден пребиват лекари, но техни снимки няма никъде да намерите.
115
0
 
14
 
! Отговори
Личен опит преди 9 години
Град Видин Отиваме на ортопед с направление в Медицински център в центъра на града(не пиша името му за да не се сметне за реклама).Взимаме си час за 11.00,заплащаме такса от 2.70 лв..11.00 няма чакащи,в кабинета на ортопеда също няма никой.11.20-влиза някаква сестра.Питаме я за ортопеда.Нервно отговаря да чакаме щял да дойде и излиза от кабинета.11.30-питаме на регистратурата.Минавайки една сестра ме чува и казва,че ортопеда седи долу в кафенето с приятели.11.45-Писва ни и си тръгваме.
114
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90% от лекарите са некадърници, това не са лекари ами пълни ***. Но са нагли и с големи претенции, само за пари мислят.
113
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никаде по света това нямало да са толерира , ама то за *** ви *** не ви стига акъла да са замислите ,че медицинските екипи по света не са като наще алкохолици с комсомолско мислене ! ЩЕ имам аз близък който е пътник и ще толерирам нагло поведение на доктори , ай сиктир бе , тя и мечката не играе докато не заиграе сопата ! Ама ги толерирате тия *** щото да сте европейци , ама един европеец при издънка не лекаря ще го вкара в затвора , а вие ще оревавате труп докато той си пие уйскито !!
112
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има си място където се иска информация за пациент и това не е в реанимацията! Информация се дава само на близки роднини а не на който му скимне да пита. Влизането в реанимационната зала е забранено! Боят не решава проблемите! Лежах в коридора до един труп повече от 8 часа със счупен гръбнак и не станах да набия лекарите в спешното, нито 15 те човека, които дойдоха с мен. Има лекари и лекари както хора и хора но има и правила които трябва да се спазват а това е до възпитание и "акъл"
111
12
 
6
 
! Отговори
sdf преди 9 години
гледах момечетат, точния цитат е - СЪЖАЛЯВАМ ЗА ИНЦИДЕНТА, но няма да се ИЗВИНЯ! Вероятно доктора е бил Пиян(избягал е от исканата алкохолна и наркотична проба). Така че момчетата са млади и са реагирали емоционално, но доктора ги е провокирал!
110
5
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Това сте българите, най образованите и най дисциплинираните и най културните и най демкратичните и най ...
109
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българина не казва "Вчера направих 6 обиколки на стадиона и нищо ми няма,чувствам се добре."Българина казва "Вчера изядох 3 кебапчета с 2 бири,а вечерта ударих и две големи,нищо ми няма,чувствам се добре."Докато един ден не отиде на доктор и не получи дозата си ежедневни хапове за да се чувства относително добре.Медицината не е ПАНАЦЕЯ,може да лекува определени състояния напълно,много повече не-има единствено поддържащи терапии за сносен живот.Живейте правилно и се грижете за здравето си!