Бияч на лекар: Не съжалявам!

Хвана ме за гушата и ме буташе, заяви Борис Деспотов
24 яну 2015 09:40, Александър Попов
357
Бияч на лекар: Не съжалявам!
Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
9
 
! Отговори
До 160 преди 9 години
Хахахахахха. Милияяяя. Природата ли ще те лекува като катастрофираш бе, ***??? Ходи в гората и не стреляй много!
147
2
 
26
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Абсолютно забранено е външен човек да влиза в реанимацията! Абсолютно забранено! Няма значение дали е близък на лежащо болен - забранено е! Този *** е извършил грубо нарушение, а не съжалява! За какво си говорим!!!
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 161ако не правиш разлика между "спешното" и реанимация толкова по-зле за теб. Дано не попадаш във второто, но ако имаш близък в реанимацията надали ще си толкова толерантен към поредния , който е решил, че ще си прави каквото си иска. Вече сме станали сбирщина от наглеци. Ще си карам както си искам, ще си пресичам където си искам, ще си влизам навсякъде. Няма забрани. Няма ред. Манталитет. Живи и здрави да са.
145
4
 
3
 
! Отговори
До 333 преди 9 години
Тези хора не са роднини, няма как да се дава информация на всеки!
144
4
 
21
 
! Отговори
Д-р. Менгеле преди 9 години
А що щеш в реанимацията бе, момче?! Не съжалявал....Само да те видя някъде, ще съжаляваш, че си се родил!
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 124То едни заплати ... да им завиди човек.
142
1
 
10
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Случай от първа ръка. Отделение с тежко болни. Табела с време за свиждане - 2 часа период. Отивам точно във времето за свиждане. Звъниш веднъж, два .. чакаш 5 мин и така периодично докато след 15 мин някой навъсен санитар не ти отвори и не ти каже, че е портиер. Е добре, ама е заключено и не аз съм определил свиждането ... Време за тръгване - зор да намерищ някой да ти отвори вратата - понеже се заключва и от вътре с ключ. Е това е отношението в болниците ...
141
0
 
1
 
! Отговори
от 164 преди 9 години
До 152 е моето мнение. Извинете.
140
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 161 преди 9 години
Външен няма право да влиза в Реанимация! Там си има правила - стерилно облекло, калцуни, дезинфекция и т.н. Освен това този е никакъв на пациента и няма право да получава информация!
139
0
 
14
 
! Отговори
Невидимка преди 9 години
Живея в Белгия, тук докторите също правят много грешки. Но не съм чула или видяла, близък до пациент да поиска информация и санитарка да му отговаря каквото и да е тя. Лекарят е длъжен да изкаже съпричастност и да успокои или насърчи близките. Редът и дисциплината в България е най-зле в болниците, йерархията е тотално объркана, санитарките са мед. сесетри, сестрите са доктори, а докторите БОГОВЕ! В България има много добри лекари, но много от тях забравят, че на първо място е човечноста!
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неща, които са позволени за едни *** индивиди в България и са забранени за всички останали граждани на Република България, независимо дали са българи, турци, арменци евреи и пр.:1. Возене без билет в гр.тр.2. Ползването на безплатне електроенергия, вода, парно...3. Брането на жици, жилязу, тухли, покъщина и пр...4. Биенето на лекари...
137
0
 
11
 
! Отговори
до 153 преди 9 години
Мисля, че сте прав. Боря се с две ракови зоболявания и как да го кажа, не си ли болен класически т.е. да нямаш отклонения, оцеляването е въпрос на шанс. Лекува ме една като другите в коловоза, не я интересуваше за страничните явления. Добре, че през Август беше в отпуск и един млад лекар се зае за да търси решение на проблема. Че крадат от здравната каса покрай мен е ясно но нека да има резултат. И пари съм давал, плащал съм каквото кажат, допълнително но..а съм осигурен?!?
136
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега този ще лежи доживот в затвора.Ама ако беше от боята щяха да го пуснат.Законите не са еднакви за всички.
135
1
 
16
 
! Отговори
Алооу съфорумциии... преди 9 години
Деспотов го заплашват от 1 до 5 г. затвор, защото е българин. Ако беше от махалата, щеше да не му се повдига даже обвинение.
134
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лекарят няма право да се прави на полицай. В случая лекарят е нарушил закона, като е нападнал момчето. Да, момчето е било в нарушение, но лекарят няма право да упражнява физическо насилие - за това си има полиция. И да се направи разследваме с какво влизането на момчето в спешното е навредило на пациените там - на колко от тях състоянието се е влошило. Ако няма такива, лекарят трябва да бъде съден за саморазправа.
133
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заминавайте на майната си некадърни лекари !!! Махайте се !!! Природата е дала всичко човек да се лекува !!! ЗА ВСЯКА БОЛЕСТ ИМА ЦЯР !!! Но вие това не искате да се знае нали ? Защото няма как да лапате парички да имате за цигарки и кафенца и уйскенца ... НАЛИ ? Ама щак ще кажете не е така продажници ! Айде марш не ни трябват алкохолизирани *** !!!
132
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При следвашщият побой над лекари в някоя "махала" веднага да се закарат биячите пред медиите да дават обяснения.Или само българите трябва да се дават пред медиите?
131
0
 
4
 
! Отговори
мен преди 9 години
Но вероятно не му е казала надменно "кой си ти, бе?", не му е обърнала гръб и не го е оставила да чака така и не се знае какво...
130
5
 
18
 
! Отговори
До 147 преди 9 години
Описваш идеалния случай.Но нека да си представим, че някой от тези двамата е болен от грип. Достатъчно е само да кихне няколко пъти и заразата ще попадне у някои от възстановяващите се. Някой от тях може и да не успее да пребори вируса.Все пак, поне една част от пациентите, които са в реанимация, са буквално изтръгнати от лапите на смъртта благодарение на усилията на лекарите.
129
3
 
11
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Плюете го човека, ама гледахте ли цялото интервю. Всеки носи отговорност за действията си. Той за това, че е влязъл в реанимацията, администрацията на болницата, която не носела калцуни, санитарката, която е трябвало да им обясни къде и кога може някой да им даде информация, доктора, който вече извън отделението е държал човека за яката ... Нещата са комплексни и всеки трябва да си получи заслуженото, а не избирателно. Както по-долу някой писа, бил в реанимация 8 часа до мъртвец и нищо не казали