Полицията разби престъпна група в Драгоман

Тя обирала частни вилни имоти, влакови композиции, складове
20 фев 2015 17:14, Анисия Иванова
5
Полицията разби престъпна група в Драгоман
Архив: Булфото

Столичната полиция разби престъпна група в Драгоман, извършила десетки взломни кражби, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура и надзора на Апелативна специализирана прокуратура, под прякото ръководство на главния прокурор. В нея са участвали служители от отделите „Криминална полиция“ и „Досъдебно производство“ в ОДМВР- София, както и колегите им от двете районни управления.

След интензивни оперативно-издирвателни действия, започнали в края на миналата година, на 17 февруари на територията на Сливница и Костинброд е проведена специализирана полицейска операция.

В хода на операцията са задържани всичките осем участници в престъпната група. Те са извършвали взломни кражби от частни домове, вилни имоти, влакови композиции, складове и други обекти на територията на Сливница и Драгоман.

Според събраните данни групата се е ръководела от 34-годишния В.Д.- Гури, криминално проявен и осъждан, от драгоманското село Габер. Останалите седем задържани също са криминално проявени, сред тях има и 14-годишен  младеж.

В хода на разследването са намерени и иззети множество вещи, предмет на престъпните посегателства на групата: противозаконно отнет лек автомобил, три газови пистолета - един от които преработен в боен, телевизор, лаптоп, кашони с дамски клинове - предмет на кражба от влакова композиция, трансформаторно масло, части от колесен трактор, инструменти, покъщнина, перилни препарати, маски, ръкавици и множество други вещи, отнети при извършените от тях десетки взломни кражби на територията на Сливница.

Инкриминираните вещи са установени при извършените претърсвания на частни адреси в с. Габер и Драгоман. Задържаните са пласирали откраднатите метални вещи в пункт за изкупуване на вторични суровини в Костинброд.

На осмината са повдигнати обвинение за извършени престъпления по НК. С прокурорско постановление им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Непълнолетният към момента не е привлечен в качеството на обвиняем.

Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава, разследва се и съпричастността на групата към извършени грабежи на територията на столицата.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Да им режат по една ръка и да ги пускат
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе -по чл. 321, ал.1 от НК
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпросният Гури е първи братовчед на кмета от партия ГЕРБ на гр.Драгоман .Братът на този Гури също е за в затвора .Ако някой иска цигари без бандерол да се обърне към него.Ако някой бежанец иска да напусне държавата през зелена граница също може да се обърне към тях.В РАЗВИТИТЕ държави ОПИТ за въоръжен грабеж се награждава с до 36г затвор.Нямам въпрос.Имам само РАЗОЧАРОВАНИЕ. НО като всичко в тази държава е САМО за три дни.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом има само инициали,едва ли е престъпна група. Вероятно става въпрос за ято *** ястреби.