Банда "Глад" тараши домове около Сливница

Пипнаха петима, на възраст от 15 до 20 години
8 апр 2015 20:31, Анисия Иванова
13
Банда "Глад" тараши домове около Сливница
Снимка: архив Булфото

Петчленна група, извършила поредица от взломни кражби, е задържана след бързи действия на служители от РПУ- Сливница, съобщиха от МВР.

Вчера, минути след 4 часа сутринта, жител на село Гълъбовци позвънил в полицията и съобщил, че в съседна къща се извършва кражба. Веднага към адреса бил насочен полицейски екип, който установил, че в дома е проникнато след разбиване на вратата.

По първоначални данни оттам били изнесени 5 кг месо, 9 бутилки олио, гумиран и мостови кабел, медна лула и серпентина от казан за варене на ракия. В хода на предприетите незабавни заградителни действия униформените засекли лек автомобил, който не спрял на подадения сигнал. След кратко преследване извършителите на престъплението - трима криминално проявени младежи на 15, 18 и 19 години от Сливница и двама 20-годишни от София, единият от които осъждан.

Намерени и иззети били и откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство. 

От допълнително проведените действия по разследването криминалистите разкрили, че същата нощ петимата са взломили още две къщи в селото, като от единия имот са откраднали електрожен, моторна резачка, телевизор и хранителни продукти, а от втория - електрически удължител.

Вещите, предмет на двете кражби, са намерени и иззети и по случаите са образувани досъдебни производства. Двамата софиянци и непълнолетният са задържани за 24 часа, на останалите двама извършители е повдигнато обвинение и им е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: СливницаМВРзадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен ми разбиха къщата в Сливница,полицията ги хвана задържа ги ,те направиха самопризнания и ги пуснаха.Поискаха ми фактури на откраднатите неща които бяха строителни платна,удължителни кабели стари инструменти и тн. Естественно аз няма как да имам фактури за тези неща,имах само за счупената стъклена витрина през която са влезнали.Прокуратурата ми одговори че самопризнанията не са достатъчно основание за повдигане на обвинение а и сумата от витрината е малка
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименACAB
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da ama sa dumnali kushtata na sudiqta i nemi se verva dagi pusnat !
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смърт за ***
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BEDNI MLADEGI--OSVOBODETE GI NALI SA OT MALZINSTVOTO.
5
0
 
21
 
! Отговори
878 преди 9 години
Мдааа и сега като ги пуснат , какъв ще е стимула на служителите на МВР да ги залавят такива ? После нямало полиция.
4
2
 
33
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Не може да бъде да са ***! Те са ценното ни културно наследство. Ако случайно нещо си вземат, то това го правят само от висока култура- за да облекчат собственика един вид. Да няма повече грижи. Тези сигурно са комунисти. И те си взимаха каквото си поискат. Така опоскаха тази държава, че сега може да са станали кокошкари. От немай къде.
3
0
 
25
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
"Ястреби"
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес нали им е празник, берат.
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За етноса на задържаните се досещайте сами...