Скандална развръзка: Акушерка била с бутилка бебето

Каква е била тази агресия, чуди се зам.-министър Бойко Пенков
Обновена: 23 апр 2015 18:32 | 23 апр 2015 18:26,
156
Скандална развръзка: Акушерка била с бутилка бебето
Снимка: архив, Булфото

Скандалният случай с бебето, което е в болница с черепно-мозъчна трамва, започва да се разплита.

Зам.-министърът по здравеопазването Бойко Пенков обяви, че преди  дни, по време на нощно дежурство в "София Мед", една от акушерките си е позволила да удари с ръка няколко пъти 7-дневно бебе, заради което от днес тече разследване.

"Моментално е подаден сигнал, уведомени са полицията, прокуратурата, акушерката е задържана и вече е на разпит. Детето е в реанимацията на "Токуда", вече не е на апаратна вентилация. Продължават изследванията, има известно подобрение в състоянието му", каза Пенков.

Още по темата

Той съобщи, че се обсъжда правене на изследване с ядрено-магнитен резонанс, за да се знае дали има и други сериозни травми по новороденото.

По думите му задържаната акушерка е била с дългогодишен стаж, с безупречна досега репутация.

"Не знам какво е станало, каква е била тази агресия към това невинно същество, психолози ще решат. Бих я уволнил, бих потърсил отговорност от нея в съда за уронване престижа. Това е непростимо", категоричен бе заместника на министър Петър Москов.

"Човек, който е направил такова нещо, трябва да има възмездие, ще следим случая", обеща Пенков.

Преди минути от болница "София Мед" съобщиха, че акушерката вече е отстранена от длъжност за „установени груби нарушения на служебните задължения, професионалната етика и морал“.

От там допълват, че оказват пълно съдействие на разследващите по случая, но няма да отговарят повече на медийни запитвания по случая.

На свой от Софийската градска прокуратура обявиха, че като обвиняема по случая е привлечена Емилия Ковачева от Самоков. Обвинението срещу нея е за опит за умишлено убийство на 4-дневно дете.

От там допълниха, че зловещият инцидент се е разиграл на 18 април около 2.00 часа след полунощ, именно тогава дежурната акушерка - Емилия Ковачева е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето.

Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно - черепна травма на детето. Засега не ся ясни мотивите й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
13
 
18
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 9 години
Според мен нещо не е наред тук. Едва ли жената е посегнала по този особено жесток начин. Та то колко пъти да удари бебето за да го утепа???.... Всичко е преувеличено и ако е имало някакво съприкосновение то е било далеееч по дребно, но от уста на уста е станало голямо. Не се знае и драмите между колегите, интриги ала бала. Просто акъла не ми го побира това, което медиите разгласят.
78
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен тук има или някакъв личен мотив, или акушерката е изперкала. Не е възможно да се нервира от поведение на новородено. Те всички се държат еднакво. За дългогодишен служител това е просто работен шум - както за мен шума от сгъстен въздух и хидравлични помпи. Просто свикваш с него и не му обръщаш внимание...
77
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, не съдете преди да знаете фактите.... Нека се изяснят факитите и причините, защото това е страшно тежко ако е истина и то от работник с толкова стаж. Нямам доверие на институциите и на дума от казаното, защото всеки божи ден те доказват че лъжат и манипулират всички ни. Докато не чуя версията на жената от адвокатите й не вярвам на това което казва само едната страна....
76
3
 
20
 
! Отговори
Оф преди 9 години
Не мога да разбера защо в България хора, които не могат да понасят деца, все стават я акушери, я учители, я служители в домове за деца...
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 9 години
До АнонименИ ти ходи да се прегледаш, ама спешно!!! Няма право да посяга на чуждо дете без причина, а камо ли на бебенце и при положение , че работи като акушерка и постоянно е заобиколена от бебета! Има си нейни деца, ама надали ги е пребивала. Такива като тая и като тебе не трябва изобщо да са ставали майки като са ви толкова слаби нервите. Ама всичко се връща и тя има момичета и те ще родят някой ден!
74
0
 
27
 
! Отговори
Казах преди 9 години
Ти да го носиш девет месеца, да го чакаш, да мечтаеш, да си представяш живота напред, да копнееш за малкото човече....и накрая да бъдат разбити на пух и прах всичките ти трепети, заради бъг в системата, или заради държавна незаинтересованост, или заради нечия психика, може и заради безхаберие да е, но такива несправедливости най-много ме разстройват. Чувството на безсилие и невъзможността да върнеш времето назад са убийствени. Страшно ме е ЯД и много ми е мъчно!
73
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз я разбирам....Съчувствам много на родителите на детенцето, но на мен ми се е случвало да искам да набия моите, когато са плачели без да спрат с часове като новородени. Излизала съм от стаята трепереща и съм си натискала ръцете, за да не го направя. Побъркващо е, особено ако не си спал. Има много такива случаи.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Психопатка.
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Героиня акушерка! Направете я Министерка на Здравеопазването !!! И медал й закучете! Такива са всичките български професионалистки на работното си място.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Всички Има много криминални неща в този случай, от самия инцидент до сигнала има една седмица време, има други подробности, то си личи, че нещо не е както трябва ...
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До родителКазвам да не съдим прибързано, защото не са никак малко случаите на медиини измами и подвеждания с информация, а що се отнася до професионализма - смятам, че има хора специалисти, които по-добре от теб знаят и могат да преценят кой, колко е професионалист ! Не твърдя, че няма извънредни случаи, но специлано за този смятам, че е измишльотина и някой си измисва ръцете с тази жена!
68
1
 
18
 
! Отговори
Дани преди 9 години
А защо родителите не са подали сигнала, а Токуда и то три дни след случая?
67
3
 
6
 
! Отговори
родител преди 9 години
до 88Вие професионалистите колко бебета бихте по главите за 20г. Известни са няколко десетки случаи за разбити глави и смърт на бебета от асансьорните врати в родилните домове. Вие ли бяхте на смяна, професионалистке??
66
5
 
11
 
! Отговори
мда преди 9 години
Сега остана ли някой на когото да не му е ясно защо жените гледат да си раждат вкъщи и никакви агитации няма да спрат тенденцията? Защото когато човек е най-безпомощен - било то раждаща жена или бебе - не се намира сред доброжелателни близки хора, а сред оскотели, стресирани и изнервени акушерки и лекари за които това е досадната работа от която оцеляват. Накрая това е резултата - изчезнали бебета, заразени бебета, бити бебета, малтретирани и обиждани родилки.
65
1
 
14
 
! Отговори
до БЪЛГАРИН преди 9 години
Аз това го разправям от години, има само две положения, при които българската държава е работела като добре смазана машина- монархия или комунизъм. Демокрацията не е е за нас.
64
1
 
2
 
! Отговори
d.d.d преди 9 години
dano vsi4ko da e nared za boga az ako sm ,q kolq pred kamerite na jurnalisti i pred semeistvoto i
63
2
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТАЗИ ОПРЕДЕЛЕНО ОТГОВАРЯ НА УСЛОВИЯТА ДА Е ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БУДАЛУДА!!!
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"безупречна досега репутация."...............ХА-ХА-ХАТолкова и е "безупречна" рипУтациЪтЪ колкото и на Боко-тиквата."Отстранили" я от работа???????Тази е за ЕКЗЕКУЦИЯ беееееееее, ***!!!
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tипична българска новина за смахната к...ва с купена диплома и работно място. Пази, Боже от такива луди преуспяли и работещи на отговорни места българки!!! Тя същата, като Събина Богдева от Ямбол...
60
2
 
7
 
! Отговори
niko преди 9 години
Do stenata i AK -47 na avtomatichna......