Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои

Травмите на детето са нанесени от другия екип, твърди защитата
25 апр 2015 17:28,
163
Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои
Снимка: Булфото

Акушерката е удряла бебето, за да се успокои. Това каза Владислав Янев, адвокат на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на бебе, чиято мярка за неотклонение се гледа днес от СГС.

По думите на адвоката акушерката Емилия Ковачева не помни ясно какво се е случило в нощта на дежурството в болница "Софиямед".

Определението на адвокат Владислав Янев за ударите, които е нанесла Емилия Ковачева на бебето, е "пошляпване". "Целта на тези удари, ако допуснем, че са нанесени, е била не да наранят бебето или да го убият, а да го успокоят. Тя е можела да го убие с един удар, ако е искала, но тя го е пошляпвала, за да го успокои", каза той, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Основната теза, която защити адвокатът на Емилия Ковачева, че неговите наранявания са се случили много по-късно след като тя си е тръгнала от смяна - от другия екип, който е поел на сутринта грижите за новородените в отделението по неонатология.

„Ние смятаме, че детето е изнасяно от това помещение. Правено му е кръвопреливане и други изследвания - в онези помещения има ли камери", попита пред съда адвокатът на Емилия Ковачева. Неговата теза е, че травмата е причинена от медиците от следващия екип.

Според адвокат Владислав Янев Емилия Ковачева е била изключително изтормозена в момента на дежурството си - както от продължителността на смяната, но и заради проблеми в семейството. Наскоро тя е останала вдовица, посочи адвокатът й.По думите на адвокат Янев семейството живеело в изключителна бедност и разчитало единствено на заплата на акушерката.

По-рано прокурорът по делото поиска 40-годишната акушерка да остане за постоянно в ареста и заяви, че тя е проявила изключителна ярост и садизъм към новороденото бебе.

Основно доказателство на държавното обвинение са видеозаписите от камерите в отделението по неонатология, където Ковачева е била дежурна. Прокурор Христов посочи, че от тях ставало ясно как около 02.00 часа през нощта на 17 април акушерката нанесла множество удари на детето, придружени с душене, в продължение на час и половина. Действията на обвиняемата прокурорът по делото определи като изключително яростни и садистични.

Все още не е готова психиатричната експертиза на Емилия Ковачева. Засега е ясно, че Ковачева не е страдала от психиатрично заболяване. Тук се появява и основното противоречие в тезите, които защитават прокуратурата и адвокатът на обвиняемата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49А ти ако ще чакаш дете, не искаш ли да знаеш какво се случва в скъпите частни клиники?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Емилия Ковачева в обвинена в опит за умишлено убийствоСофийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневно бебе. По-рано наблюдаващият прокурор Николай Христов определи като зверски побоя над бебето. Акушерката е обвинена в опит за убийство.....................
37
0
 
11
 
! Отговори
Чукча читател преди 9 години
Адв. Владислав Янев. Не може за някаква дребна сума да пренебрегвате факти, в които самия вие не "приемате" за такива. Вярно,че професията ви е такава, но дивиденти от това дело няма да има за вас и цялото ви семейство. Бъдете мъж поне веднъж. Това са инсинуации измислете нещо "сносно" излагате професията.
36
1
 
24
 
! Отговори
Използвайте кондоми преди 9 години
Накрая ще се окаже , че не тя а бебето и е нанесло удари та се е наложило да се защитава с бутилка . Вероятно детето ще бъде настанено в ТВУ,защото представлява заплаха за медицинския персонал.Най-вероятно в пристъп на ярост,че е извадено от удобното място,а което е било е започнало да буйства нанасяйки удари с крак по тази мила жена. Да спрем бебешкото насилие над лекарите и медицинският персонал. Неделя в 25:00 часа протест пред здравното министерство под надслов -Не на насилието от бебета!
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-безумното нещо в нашата действителност са медиите-готови са да коментират всякакви гадости заради едната сензация.
34
1
 
20
 
! Отговори
От Самоков преди 9 години
"По думите на адвокат Янев семейството живеело в изключителна бедност и разчитало единствено на заплата на акушерката." Преди няколко години Емилия Ковачева продаде чужд имот/къща с двор в град Самоков за 65000 лева/. Пожелавам всеки българин да е в такава бедност.
33
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По закона за защита на детето дори родителите нямат право да бият децата си. Каква е тази перверзия да се пребива чуждо дете новородено от персонала на болница??? Toзи адвокат *** чува ли се какво говори? Kъде са в случая законите в България?
32
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Наскоро тя е останала вдовица, посочи адвокатът й." - Наскоро, наскоро .. има няма 14 години..
31
4
 
17
 
! Отговори
Наказание преди 9 години
Нека най-жестокото наказание да се стовари върху децата на този адвокат, за да разбере какво е мъка!
30
0
 
19
 
! Отговори
ОМГ преди 9 години
При този Владислав Янев измисления адвокат....трябва повече никой да не стъпва след тези думи....е*ати нещастника.
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати наглостта!
28
1
 
20
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ака секи почне да удря за да се успокои ша са изпотрепем бе!
27
1
 
33
 
! Отговори
Е затова емигрират преди 9 години
Да ,виновна е,да бръмнала е, Ама защо е сама ? Щеше ли да се случи това,ако бяха 2-3 на смяна, пълна безотговорност и безхаберие цари в бг болниците, лапачите прибират големите пари, а пестят от обслужващ персонал
26
1
 
26
 
! Отговори
... преди 9 години
Колко жалко. За адвокатите изглежда като една игра. Как да изкара нещата така ,че да не е виновен клиента му. Но не мога да проумея как при такива обстоятелства може да се защитава такова чудовище. Този човек е гледал клипа, този човек знае много добре кой е виновен и какво е направил, но неговата цел е да извърти нещата така ,че да е прав. Една игра....това ли е живота?
25
2
 
46
 
! Отговори
майничка преди 9 години
Защо така ми се струва,че този случай не е инцидент и че е имало и такива "пошляпвания" и преди този на "ревящи"бебета,но този път е прекалила и детето е отекло.Мисля че това им е практика на гадовете да зашеметяват бебенцата да не реват да ги дразнят,и не само в тази болница.Много ми се иска някой да провери записите от да кажем месец, два на зад !!!!
24
2
 
26
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ИМАЛИ ТАКИВА НЕНАРМАЛНИ НЕГРАМОТНИ АДВОКАТИ КАТО ТОЯ *** ДА КАЖЕ ЧЕБЕБЕТО Е УДАРЕНО ЗАДА СЕ УСПОКОИ АБЕ *** ТОВА Е БЕБЕ НА 4 ДЕНА ДА СЕ ОТНЕМАТ АДВОКАТСКИТЕ ПРАВА НА ТОЯ ТОЙ ЗА ПАРИ МОЖЕ ВСИЧКО ДА ПРАВИ
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Адвокат, поредната *** от редицата, нека вашето дете тъй да бъде "пошляпвано" ! Вие не защитавате тази акушерка ли е, подобие на това ли е, Вие оправдавате хонорара си, с паричките от него, знаете повечето хора с поне малко останала съвест която със сигурност Вие нямате, какво Ви пожелават, нали ?
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пък адвоката използва като довод, нейното финансово и социално положение???? Това нито би трябвало да и намали присъдата, нито пък да буди съжаление. Мъжът и бил умрял... Та за това ли се опитва да убие чуждо дете????
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българска" професионалистка"- тип "Самоковско ***". Немам думи!!!
20
0
 
22
 
! Отговори
Само тя ли е виновна преди 9 години
Според мен трябва да са поне 4 акушерки заедно на смяна, и всеки ден да преминават проверка за алкохол,наркотици, хигиена и болести , те се грижат за Най-милото на хората- Ама алчноооост ! - ненаситна