Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои

Травмите на детето са нанесени от другия екип, твърди защитата
25 апр 2015 17:28,
163
Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои
Снимка: Булфото

Акушерката е удряла бебето, за да се успокои. Това каза Владислав Янев, адвокат на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на бебе, чиято мярка за неотклонение се гледа днес от СГС.

По думите на адвоката акушерката Емилия Ковачева не помни ясно какво се е случило в нощта на дежурството в болница "Софиямед".

Определението на адвокат Владислав Янев за ударите, които е нанесла Емилия Ковачева на бебето, е "пошляпване". "Целта на тези удари, ако допуснем, че са нанесени, е била не да наранят бебето или да го убият, а да го успокоят. Тя е можела да го убие с един удар, ако е искала, но тя го е пошляпвала, за да го успокои", каза той, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Основната теза, която защити адвокатът на Емилия Ковачева, че неговите наранявания са се случили много по-късно след като тя си е тръгнала от смяна - от другия екип, който е поел на сутринта грижите за новородените в отделението по неонатология.

„Ние смятаме, че детето е изнасяно от това помещение. Правено му е кръвопреливане и други изследвания - в онези помещения има ли камери", попита пред съда адвокатът на Емилия Ковачева. Неговата теза е, че травмата е причинена от медиците от следващия екип.

Според адвокат Владислав Янев Емилия Ковачева е била изключително изтормозена в момента на дежурството си - както от продължителността на смяната, но и заради проблеми в семейството. Наскоро тя е останала вдовица, посочи адвокатът й.По думите на адвокат Янев семейството живеело в изключителна бедност и разчитало единствено на заплата на акушерката.

По-рано прокурорът по делото поиска 40-годишната акушерка да остане за постоянно в ареста и заяви, че тя е проявила изключителна ярост и садизъм към новороденото бебе.

Основно доказателство на държавното обвинение са видеозаписите от камерите в отделението по неонатология, където Ковачева е била дежурна. Прокурор Христов посочи, че от тях ставало ясно как около 02.00 часа през нощта на 17 април акушерката нанесла множество удари на детето, придружени с душене, в продължение на час и половина. Действията на обвиняемата прокурорът по делото определи като изключително яростни и садистични.

Все още не е готова психиатричната експертиза на Емилия Ковачева. Засега е ясно, че Ковачева не е страдала от психиатрично заболяване. Тук се появява и основното противоречие в тезите, които защитават прокуратурата и адвокатът на обвиняемата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нета върви подписка петиция: Доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева пребила Никол"! Подписвайте братя и сестри....този изверг трябва да си получи справедливото наказание!
18
0
 
40
 
! Отговори
Бистришки тигър преди 9 години
Някой ще се осмели ли да направи поне забележка на собственика на Софиямед, че не е законно да караш служителите си да работят 24 часа без прекъсване? Дори в Римската империя са давали почивка на робите си. Или това няма как да се случи с любимата болница на Боце където два пъти си оперира крака, вторият *** беше буквално преди няколко седмици...
17
0
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Оттук насетне нейния и на роднините живот няма да е същия.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема е много по-обширен, най-отговорната професия, както и всички останали/без депутат/са с унизително заплащане и условия на труд. Същевременно агресията и нещастието на цяло едно общество рано или късно рефлектира върху най-беззащитните, а най-хуманната професия се превръща в тормоз.Деянието е непростимо, но символично докъде може да ни докара перманентното нещастие и незачитане на нищо. това е един взрив на тлеещ вулкан.
15
3
 
25
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 9 години
Пошляпвала за да го успокои. Аххх как ми се иска аз да успокоя това адвокатче.
14
1
 
29
 
! Отговори
от ХАГА преди 9 години
Доста е *** защитата на тази престъпница. До животна присъда трябва за тази изродка и съд и отнемане лиценза на частната болница, където е извършила престъплението.
13
2
 
28
 
! Отговори
ETNA преди 9 години
Е, като е нервна, да пие един валериaн. По-спокойна ли се е почyвствала, като е пребила едно бебе?? И друго: като са толкова бедни и разчитат само на нейната заплата, не е ли нормално да си гледа работата още по-съвестно, за да не остане без нея? Или се приема, че едва ли не, прави някакво благодеяние на шефовете си като работи за тях? Учудва ме как изобщо се е намерил адвокат да я защитава...
12
1
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 9 години
Да, те така се пошляпват бебетата за успокоение.. С мокър *** през лицето действа най-добре! Тая никога повече не трябва да се пуска в болница.. Освен в моргата да мие труповете. Те няма да я изнервят.
11
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички вие приличате на *** от житейското блато, които сега сте си хванали една изкупителна жертва и ще си я разпънете на кръст, без това по никакъв начин да промени ситуацията в блатото!Политиците ви са не по-малки убийци от тая, като те всеки ден се опитват да уморят от глад и от липса на лечение хиляди пенсионери и бедни, ама срещу тях вие не роптаете, че даже си ги и избирате на всеки 3-4 години! ***
10
2
 
14
 
! Отговори
гадост преди 9 години
Сега ще се вижда само с адвоката си,а и трябва да се успокоява повече.
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На адвоката да се пусне видеото с акушерката и да го гледа докато не припадне, после ще си говорим пак.
8
23
 
12
 
! Отговори
me преди 9 години
Не съм гледала видеото и със сигурност няма да го гледам, но нещо не ми се връзва. Час и половина побой и душене над новородено е ужасно дълго време. Как може то да оцелее след толкова дълъг тормоз, след като й трябват около 5 минути за да го удуши. Има нещо много странно в тази история. Разбира се обяснението на адвоката на акушерката също е малоумно.
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Адвоката да се провери да ли не е психо и той.
6
2
 
33
 
! Отговори
anonim преди 9 години
В Сливен ще и хареса!
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои"-Аз целия беге мутро съд го бих ударил в земята , защото от там идват всички проблеми за държвата от пиявицата наречена съд.
4
5
 
50
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Май и адвоката плаче за затвора !
3
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива съждения може да прави само адвокат на дявола, сори. Такива словоблудства, не мерси. Това е отвратителен човек този адвокат.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определението на адвокат Владислав Янев за ударите, които е нанесла Емилия Ковачева на бебето, е "пошляпване". "Целта на тези удари, ако допуснем, че са нанесени, е била не да наранят бебето или да го убият, а да го успокоят. ------------------------------------------------------Този адвокат май не е гледал видеото.......ако на този жесток побой му вика "пошляпване" за приспиване, дано и неговото внуче така да го приспиват някой ден!
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая акушерка е дебела колкото тримата полицаи на снимката.