Рог на изобилието от банкови касети на BG джебчии

Иззеха хиляди левове, злато, диаманти и скъпи часовници
Обновена: 8 юли 2015 16:11 | 8 юли 2015 16:00, Анисия Иванова
57

Част от бижутата, иззети от банковите офиси. Снимка: СГП

Стотици хиляди левове, златни бижута, диаманти и скъпи часовници са иззети от банкови касети в "Банка ДСК" АД и в ОББ, съобщиха от родната прокуратура.

Трезорите са разкрити и отворени след сигнал на британските разследващи до Софийската градска прокуратура (СГП) за провеждащо се разследване срещу българи, извършващи джебчийски кражби, просия и трафик на хора, както и за извършени банкови преводи към България.

В хода на разследването е установено, че заподозрените лица притежават у нас въпросните касети, в които са открити и иззети пари в чуждестранна валута (евро и британски лири) на стойност около 200 000 лв., както и значително количество - общо 721 броя златни накити, златни монети, диаманти, брилянти и други скъпоценни камъни, скъпи часовници на обща стойност не по-малка от 1 000 000 лв.

По искане на прокуратурата са запорирани банковите сметки на разследваните лица. Назначени са и данъчни ревизии. В Софийската градска прокуратура пък е образувано досъдебно производство за пране на пари – престъпление по чл. 253 от НК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
54
 
! Отговори
Фицо преди 8 години
Много се радвам на случаи като този, когато българските инситуции няма как да покрият престъпниците и щат-нещат си свършват работата.
20
6
 
26
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Нашите обирджии станаха жертва на най- големия обирджия : Британската империя !
19
1
 
28
 
! Отговори
x преди 8 години
вместо да се плаща на нашите хрантутници, пардон полицайковци, да почнем да плащаме на английските, поне някаква работа вършат
18
5
 
18
 
! Отговори
Меди Доганов преди 8 години
България не може да защити гражданите си от античовешките действия на чуждестранните прокуратури. Позор!
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се работи, браво на британците. Представяте ли си колко доволни ще са хората, на които върнат бижутата, а на накои пари. Колко ли ще са благодарни на полицаите. Представяте ли си подобна ситуация в БГ - да ви звъннат от полицията и да кажат г-жо, г-не по вашата жалба, подадена преди 2-3-5 години имаме разкрит извършител, ееех, мечти.
16
0
 
36
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 8 години
Само неразбирам, защо по искане на британската полиция нашите започват да действат и се запорират сметки и се отварят трезори (в полза на англичаните).А когато ние българските граждани и бг - полиция и прокуратура, трябва да разследват кражби тук в българия - то тогава настъпва тишина, че дори полицайте вземали подкупи биват повишавани...
15
1
 
18
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
В Англията голями ксенофоби. И само на езика на омразата говорат.
14
0
 
16
 
! Отговори
ФИ преди 8 години
До МислещГ-не/Г-жо, запознайте се с общите условия за предоставяне на банкови касети за лични нужди преди да пишете. В определени случаи и в определен ред, Банката не може да откаже на правоимащ орган да отвори касета. Никоя институция не може да отвори самоволно банкова касета, както и да иска да знае съдържимото в нея. С тази акция много хора ще получат обратно откраднатите им вещи, което е положително !Не виждам нищо осъдително в статията.
13
1
 
38
 
! Отговори
ДПС преди 8 години
Античовешко е да им конфискувате крадените вещи и пари.
12
0
 
42
 
! Отговори
edin преди 8 години
Алооо,Варна,прокуратурата,за Игнатиево питам,за Игнатиево!?!?!?
11
0
 
38
 
! Отговори
?! преди 8 години
Кога най-после ще започнат да правят разлика между "българи" (това е етноним - название на етнос) и "лица с българско гражданство"?!Нали поданиците на Елизабет Втора казват "гражданин на Грейт Бритън", но никога не бъркат "англичанин" с "шотландец", "паки", "индиец" и т.н.
10
2
 
7
 
! Отговори
bez преди 8 години
Sega, kato v Shveicariya - konfiskuvat se za smetka na durjavata a na postradalite izplashtame po 100 evro
9
0
 
32
 
! Отговори
... преди 8 години
Ей добре, че са чуждестранните съдилища, полиции, прокуратури и прочие, че тия наще даже да те гръмнат пред народното събрание или малко по-нататък, че даже да снимат убиеца, че даже и тои да бъде и заснет, че даже и да се предате тия наще НИЩО НЯМА ДА МОГАТ ДА НАПРАВЯТ КАМО ЛИ ДОКАЖАТ КАМО ЛИ УСЪДЯТ! САМО ЗАПЛАТИТЕ И ИСКАНИЯТА ИМ СА ГОЛЕМИ! МИЗЕРНИЦИ!
8
0
 
15
 
! Отговори
edin преди 8 години
Тока,Англия,около Игнатиево ли беше?
7
1
 
23
 
! Отговори
25908 преди 8 години
Родната полиция ГИ пази.
6
13
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 8 години
Аз си мислех че живеем в свободна държава, а то милиционерите имат право да бъркат в личните вещи на хората!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега ако бях политик, щях да направя следното - пълно съдействие на британците, екстрадиция на разследваните, британски затвор и междувремено отнемане на българското гражданство. редно е обаче, откраднатите вещи да се върнат на британските собственици и на тяхната държава, понеже те свършиха работата. а дано, наш'то ром ходи по често из Европа, че поне човешките държави си вършат съвестно работата.
4
0
 
46
 
! Отговори
wawa преди 8 години
Дайте ни британска полиция, защото нашата само ламти за пари и бездейства
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трезорите са разкрити и отворени след сигнал на британските разследващи до Софийската градска прокуратура (СГП)...ето ви и новината, която си я знаем - Великобритания НЕ ВЯРВА на българската милиция (пише директно на прокуратурата) и ако не бяха британците, въпросните 'социално слаби' мургавелчовци щяха да си кютат. Така че, не очаквайте резултати от българските проверки на онези в Столипиново, Гърмен, Игнативео, Разградско, Катуница.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20 godini zatvor da se dade na vsichkoto jdepchiistvo!