Сблъсък в Слънчев бряг: ММА боец срещу МВР! Кой кого?

Откраднал мотокар, нанизал две коли, хвърлял стъклени бутилки
Обновена: 29 сеп 2015 13:45 | 29 сеп 2015 12:58, Камелия Цветанова
149

Снимка: МВР Бургас

Английски ММА боец потроши коли с мотокар в Слънчев бряг и нападна полицаи, съобщиха от полицията в Бургас. Инцидентът е станал снощи около 23 часа.

Мъжът първо е откраднал мотокар, след това с него е "пронизал" микробус "Форд Транзит", а после и "БМВ". Извършителят буквално разбил с "вилиците" на мотокара задното стъкло и страничната предна лява врата на буса. За щастие, шофьорът не е пострадал.

При сблъсъка с лекия автомобил "вилиците" засегнали калника под багажника, счупили стъклото на задната лява врата, като пронизали и задната седалка, повдигайки колата на около 40 см от пътя.

Дошлите на местопроизшествието полицаи направили няколкократни опити да задържат управляващият мотокара, но агресивният мъж  ги "посрещнал" с 30-сантиметров стоманен гаечен ключ, който размахал срещу тях. Минути по-късно започнал да удря с него главата си и побягнал.

След кратко преследване, близо до заведение, униформените направили нов опит да го задържат, но единият от полицаите бил ударен в ръката със стоманения ключ, размятан от англичанина. Вторият полицай стрелял предупредително със стоп патрони във въздуха, за да спре агресивното и неадекватно поведение на нападателя, но и това не помогнало – непознатият мъж побягнал в посока Несебър и се насочил към близка бензиностанция, в която влязъл, грабнал от рафтовете стъклени бутилки с алкохол и започнал да ги мята по полицаите.

Докато част от полицейския екип извеждал трите уплашени от ситуацията служителки на бензиностанцията, други опитвали да отвлекат вниманието му, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият обаче нахлул в кухненското помещение, откъдето излязъл въоръжен с два големи кухненски ножа.

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, от районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Минути по-късно, два екипа от спецзвеното неутрализирали нападателя, прилагайки помощни средства. Предвид неадекватното състояние и наранявания, които си е самопричинил, той е отведен в бургаската болница при засилени мерки за сигурност.

Взета му е кръвна проба за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества. Установена е самоличността му – 26-годишен английски гражданин, пристигнал у нас на 21 септември като турист. Изяснено е, че той е активен спортист, трениращ ММА боеве. По случая в РУ - Несебър е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.