Почина момчето, пострадало в час по физическо

Лекарите се бориха за живота на момчето, но травмите бяха сериозни
6 дек 2015 12:18,
95
Почина момчето, пострадало в час по физическо
Снимка: кадър Нова тв

Почина ученикът от Разлог, който беше ударен от греда от футболна врата в час по физическо, предаде "Нова тв".

Лекарите в "Пирогов" се бориха за живота му, но момчето беше с тежка черепно-мозъчна травма и вътрешни кръвоизливи. Утре в Разлог е обявен ден на траур.

Момчето пострада в час по физическо възпитание, а причините все още се изясняват.

Инцидентът се случи около 12.00 часа на 2 декември. По информация на очевидци момчето се е люлеело на греда на футболна врата, която е паднала върху главата му.

Кметът на Разлог Красимир Герчев заяви, че стоманените въжета, с които футболните врати в училището са били закрепени към оградата на игрището, са били прерязани и откраднати.

"Спешно сформирана комисия от общината е направила оглед на училищния двор, прегледана е основно и документацията на спортното съоръжение", заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
До народът "Стягането" на дисциплината, уви, отдавна е само мил и скъп спомен от детството ни, когато сутрин задължително имаше физзарядка, когато учителите и директорът стояха на вратите и посрещаха учениците, когато родителят плесваше един як шамар на отрочето си, когато го заслужи и когато учителят се оплаче от поведението му.На кого, моля, да забраните да се полюлее за артистичност, на футболната врата?На кого ще забраните да си пуши, щото не му се влиза в час? А после...?"Берем" плодовете!
56
0
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 8 години
Не знаех, че в България вече е въведена цензура. Това е изтриването на подбрани обозначения, които някому се струват политически некоректни. Бях написал "вайкане по ***". Не мисля, че една точна дума може да бъде "неудобна". Неудобно става, когато някой инфантилно си въобразява, че чрез заместване на едно название с друго ще се решат съществуващите проблеми.
55
0
 
7
 
! Отговори
60р преди 8 години
Абсолютно същия случай имаше преди години, пак така желязна врата за футбол уби дете в училищен двор. В БГ масата хора са кръгли идьоти. Не може да завариш 100 кг желязо, които не се държат на нищо и да ги оставиш просто така в двор с деца.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека му пръст. Горкото дете, не го винети го е дете, нормално е така да е обезопасето, че да е безопасна за децата. И сега, колектевна безотговорност или...ами съдба, случва се...
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой не се е люлял на футболна врата когато е бил вратар ?И аз се сещам за 1 път когато врата се залюля и щях да се строполя с нея напред, добре че имах бързи рефлекси.Това се казва мал-шанс съчетан с ниска двигателна активност
52
1
 
9
 
! Отговори
народът преди 8 години
СТЕГНЕТЕ ДИСЦИПЛИНАТА В УЧИЛИЩЕ, НО ПЪРВО ДА СЕ НАУЧАТ ДА СЛУШАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ!
51
7
 
10
 
! Отговори
БАТКО преди 8 години
Бойко е виновен . Смърт за тиквата
50
0
 
11
 
! Отговори
следовател преди 8 години
след като се видят спецификациите на съоръжението-футболна преносима врата, ще се установи че тя изобщо не е трябвало да се връзва,при нормална експлоатация няма как да падне,естествено при ползване не по предназначение са възможни инциденти,същото е и с един кухненски нож
49
8
 
13
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Всички пишат че нямало въжета които да укрепят съоръжението и виновните да си понесат отговорноста. Виновни НЯМА. Въжета изобщо не трябва да има. Това са преносими вратички за футбол - преносими искаш по малко игрище, местиш вратичките и става по малко игрището. Това е с цел да могат и по малките да използват игрището за футбол. Така че това са преносими съоръжения, няма как да бъдат закрепени на едно място. От 30 години тези вратички са такива - преносими.Така че виновен е ученика че се е люлял
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости момчето
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брали джилязу. Ама не никак противозаконноКултурни усобенусти саУтре бижънцити като пжчнот да вадят калъчките и туй ши съ някък ви усобинусти
46
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ако беше люлка и падне и си строши главата,кой ще е виновен?истината е че днешната младеж мисленето особенно ги затруднява
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Leka mu prust na deteto, suboleznovania na blizkite. Tejuk moment, dano po-leko se spraviat sus zagubata, vupreki che ne e redno roditel da zarovi deteto si.KUDE SA SPALI UCHITELITE, DIREKTORA?KOI STOPANISVA UCHILICJTNITE SUORUJENIA - SUD I ZATVOR
44
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ВСИЧКИ РЕВЕТЕ ЧЕ ВЪЖЕТАТА ГИ НЯМАЛОА НЕ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ЧЕ ТОВА НЕ Е ЛЮЛКА
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко в бедната ни държавица се разрушава и запустява. Мир на праха на момчето. Отговорните за изправността на съоръженията да си заплатят.
42
1
 
23
 
! Отговори
някой преди 8 години
УЖАС!Дете загива заради откраднати обезопасителни въжета на футболна врата в училищен двор.Други хора загиват като падат в шахти на които са откраднати капаците.По-добре да бяха откраднали цялата врата, но не са могли защото е тежка.Питаме се, има ли опасност от тероризъм в България?Ами то добре че няма такава опасност. Щяха да избият много повече хора.А много по-голяма опасност има от това ние сами да се избиваме.Всеки ден съобщават за пияни шофьори джигити убили хора при катастрофи.
41
1
 
13
 
! Отговори
гробарят преди 8 години
Такива инциденти са най-показателни за безнаказаната корупция в Бг защото фирмата изпълнител на този проект за училищните площадки е най-вероятно някоя близка до управляващият кмет на града в случаят"Разлог''и никой никога няма по никакъв начин да и търси отговорност,а държавата става ли дума за отговорност отдавна е абдикирала от такава.Кучетата си лаят ,керванът си върви!
40
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е докато министерството измисля дивотии и търси вината в учителите!И в нашето училище този предмет е за беснеене,тъй като учителите нямат нито топки,да не говорим за нещо по-сериозно!Просто срам!Но нали знаете учителят е виновен за всичко,дори и да се напикае в час!
39
11
 
31
 
! Отговори
Неокй си... преди 8 години
Нека бъдем реалисти - ако момчето не се бе люляло на вратата тази злополука със сигурност нямаше да се случи. Ако вратата беше укрепена и момчето се люлее и се изпусне без да иска от горната греда, падне на земята и си счупи врата кой щеше да е виновен? Защо винаги някой трябва да е виновен? По тази логика не трябва да се строят жилищни сгради по-високи от 2 метра, защото някой може да падне и да умре. Стига с това лицемерие, Бог да го прости момчето!
38
0
 
11
 
! Отговори
Vans преди 8 години
До 56 "А сега да видим какво ще направят управниците и дали ще направят нещо?" - не ти ли омръзна да чакаш някой нещо да направи, кво точно очакваш, че ще е по-различно от до сега?