Пета жертва на ракията-менте

40-годишен мъж почина, бил е приет в кома
Обновена: 30 дек 2015 09:02 | 29 дек 2015 18:15, Александър Попов
43
Пета жертва на ракията-менте
Снимка: Булфото, архив

Още един мъж почина след консумация на отровната ракия в Якоруда, съобщи "Фокус", като се позовава на информация от болницата в Благоевград.

Това е 40-годишният Рефат Тупев от Якоруда. Той бе приет в критично състояние, изпаднал в кома. С него официално жертви на ракията убиец стават пет.

Още по темата

Друг мъж пък е приет в болницата в Благоевград, след като се почувствал зле към обяд. Той е бил част от компанията, от която вече починаха четирима души от Якоруда, а други деветима са в МБАЛ-Благоевград.

При този пациент случаят е по-различен. Освен консумираната на 27 декември ракия на Тайфи, той продължил да употребява алкохол и през вчерашния ден. При него може да се говори за алкохолизъм", каза д-р Михайлов.

Търговец на ракията мента е дърводелският бос Тайфи Мекльов в Якоруда.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - Благоевград и взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия Мекльов, привлечен за продажба на опасен за здравето алкохол, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Тайфи Мекльов е обвинен в тежко умишлено престъпление против народното здраве. Той е обвинен в това, че на 25 и 26 декември 2015 г. в Якоруда, при условията на продължавано престъпление, е продавал питие, предназначено за общо ползване - алкохолна напитка общо 6 литра, в което са попаднали опасни за здравето вещества - метилов алкохол, като от деянието му е последвала смъртта на пет души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Повече такива добри новини... грам не ни интересува какво се е случило с черните мамби !
25
1
 
8
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Незнам к'во става?! Толко жертви не е имало и през възродителния процес...да не би Тато да се е събудил?!?!
24
2
 
7
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
не се наливайте с концентрати. аз пия бира от 25 години всеки ден и нямам оплаквания
23
2
 
4
 
! Отговори
Варна преди 8 години
31 , нали е грях изобщо да се пие алкохол , не ми говори за прасета. Нали сте мюсюлумани , имате се за турци , много праведни и вярщи . Защо тогава се налвате с алкохол ?
22
2
 
6
 
! Отговори
Борко-отворко.... преди 8 години
ПИЯ САМО ВИНО И БИРИЧКА, С ПИЧИЦА....!НЕКА МИ Е ЗЛЕ!
21
2
 
1
 
! Отговори
f преди 8 години
Само да кажа,че става въпрос за различни компании,кадето са пили алкохола,мюслиманите не са били на прасе,както го съобщават по Тв
20
2
 
13
 
! Отговори
pet преди 8 години
Заради един , които варял в незаконен казан, ще изгорим ние които си варим ракия в законните казание за сметка на нефалшивата Пещерска.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей за т'ва първак не преварявам! Който иска да си го бърка с патока, аз хвърлям. Най-малкото главата боли, най-многото...
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 21Купешка може да е именно тази партида. Досега защо е нямало натровени от нея, а точно за 2 днни се ипонатровиха толкова хора? Просто защото тази ракия досега не е била на пазара ако е била купешка според теб.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6 човека да убиеш... тоя ако е на 45 ако му лепнат още 25 пандела. Значи доживотен или ще излезе един сттарец на 70 години на копйто му се е е.бало майката!
16
0
 
17
 
! Отговори
Пияча преди 8 години
Незабавно да се осигури от тази ракия за всички бедни роми като вид коледна добавка към социланите помощи да си изкарат весело новата година. Нека и те почувстват духа на празника, те са добри хора и те заслужават хубав живот в един друг свят.
15
3
 
4
 
! Отговори
Я-я преди 8 години
На тоя дето е варил ракията, трябва да му излеят един литър от същата ракия в гърлото, да я изпие и съдбата да реши.
14
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Рефат Тупев ми се чини че е муселман. Защо пие ракия, ето на, алаха го наказа.
13
1
 
6
 
! Отговори
Проповедника преди 8 години
До Анонимен 1Исляма допуска при форсмажори обстоятелства и при война да се муа свинско също така и може да се пие една райюкия само ако е голям студ! Иначе в Якоруда турси незнаят щото са помаци и помакини чадо!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 14Ама виж как излиза, че това уж било домашна ракия. Даже един експерт у нас казва, че купешката ракия колкото и да е менте не носи такива рискове като домашната ракия. Виж колко долно го представя...все едно купешката ракия даже и да е менте не можеш да умреш от нея, но от някои домашни ракии умираш..... Такава пропаганда. Ако се съмняваш в думите ми ще ти намеря и въпросния чичак. Забравил съм му името, а и ме мързи да търся в нета. Но ако настояваш.
11
1
 
29
 
! Отговори
домушаров преди 8 години
Досега не съм чул някой да е умрял от пиене на домашна ракия.Всички умрели са от купешка ракия!!!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2 Прав си ...искаше да кажеш Метилов алкохол - и да ако се разреди не е опасен! 10 милилитра метилов алкохол могат да убият човек 10 грама демек, но ако се разреди с една бира няма да умреш, аще ти стане гадно само. Тоя Тайфи е слагал някакви чисти отрови в тази ракия. Факт!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм привърженик на виното по-скоро. Пия си домашно винце. Няма да забравя един комшия вика че бил сам и да се напием..викам хубаво двамата почивахме на следващия ден и ми носо някакво механджийско бяло вино в пластмасова бутилка. Фледам бутилката че е от пластмаса и му викам- сигурен ли си че трябва да го пием това? Оня вика: абе не е много хубаво ама като удариш литър и половина и хваща. Отвори го, наля ми и като го кусах му викам: Брато, хайде сега да се разкараш от нас, иначе да те убивам
8
8
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 години
Пийте водка. Тя е най-чистия алкохол, няма захар и въглехидрати, т.е става и за диабетици, няма махмурлук, има мек вкус. Аз минах на водка.
7
2
 
20
 
! Отговори
Несъгласен преди 8 години
Аз само да попитам,като са си купили ракия,имали са и пържоли,най-вероятно и от цигари не са се отказали....та да питам а ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ дали са си платили?! Както обикновено ли ще стане един да пие,друг да плаща?