"Домашнярката" взе четвърта жертва – все млади мъже

Отровната ракия е произведена в нелегален цех в Якоруда
28 дек 2015 08:52,
78
"Домашнярката" взе четвърта жертва – все млади мъже
Отровеният Николай още не може да осъзнае случилото се. Снимка: 24 часа

Четвърти мъж почина от менте алкохола, пит по време на колене на прасе в Якоруда.

Трима от починалите млади мъже са пили заедно, четвъртият е бил в друга компания.

Още по темата

Пети мъж е приет в кома в болница. Негов братовчед също е там, но е по-добре и е контактен.

Мъжете са на възраст от 30 до 38 години. Трагедията се е разиграла на т.н. "свинска сватба", т.е. колене на прасе, което мъжете полели с отровното менте.

В двора на спешния център в Якоруда е починал Вайдин Миханков. По-късно в Разлог е починал 30-годишният Салих Муртов. По обяд вчера умира Симеон Гаджев. Малко преди 21 часа почива и Мустафа Юсеинов.

Още двама са поразени от менте алкохола - Николай Неделчев и Иван Неделчев. Те са транспортирани в благоевградската болница. Иван е в кома, а Николай засега е в по-леко състояние.

"Не знам какво стана. Събрахме се да заколим едно прасенце. После пийнахме ракия и ето какво стана", каза пред "24 часа" отровеният с метилов алкохол Николай Неделчев.

Мъжът бе докаран снощи в реанимация на благоевградската болница в стабилно състояние. Обясни, че техен приятел донесъл отнякъде туба с домашна ракия.

В реанимация на болницата пристигна дознател, който започна да разпитва Николай.

Алкохолът, с който се отровиха и починаха четирима мъже от Якуруда, вероятно е произведен в нелегален цех.

По непотвърдена информация на Нова тв човекът, който е продал ракията, притежава дърводелски цех и е с прякор Фията. 

Според близките на пострадалите и починалите един и същи човек е купил отровното питие и за двете компании, станали негова жертва.

Полицаи от Благоевград са иззели веднага тубите, за да ги изследват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медиите - тези средства за масово отравяне на съзнанието, сега са се заели да внушават, че щом е домашно, то е вредно и направо отровно. От кога се прави домашна ракия и вино бе, продажници? Пробутват си *** разни ***, а вие се сетихте да пишете за "домашнярки". Пак ви питам, от кога се прави домашна ракия и вино? Трябваше отдавна да сме измрели, ако беше толкова вредно, както сега се опитвате да втълпявате. Но ние не ви вярваме! Вие не сте хора!
43
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
Домашния казан прави ракия та дрънка а тоя да не им е давал спирт за ракия разредена с вода побъркан народ
42
2
 
24
 
! Отговори
Ник преди 8 години
Не е домашна бе,гадове!Промишлен метилов алкохол,който си го правят на питиета!Домашният казан не може да произведе такава отрова,а хиляди години правим ракия и вино!Чак сега при демутрокрацията почнах да умират от правени напитки.Ама така е политически правилно:когато американците изхвърлят десетки хиляди тонове химия в небето-обвиняват кюмбетата,когато се тровят с промищлен алкохол-домашното било виновно!Ама историята друго казва!
41
12
 
10
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Всеки химик може да им обясни на ***,че домашната ракия, не е особено полезна. Ама то първо ни е малко такъв манталитета и 2ро, някой като си направи нещо,ако ще най-голямата помия да е, си го има за доста добро. Всеки е бил на село и с гордост са му предлагали някакво вино,дето само като го погледнеш за нищо не става. Всеки да си пие квото иска,ама изказвания "аз пия домошарка и ми е супер добре, вие балъците си пиите алкохола за 100лв бутилката" са ми леко смешни.
40
0
 
12
 
! Отговори
:( преди 8 години
Това да не е акция срещу производството на домашна ракия???
39
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОМАШНА ракия, произведена в ЦЕХ...Домашната ракия е онази, която всеки сам си прави, а не която е купил от производител. Макар и направена в НЕЛЕГАЛЕН цех, това пак не е домашна ракия. Явно да си вариш ракия вкъщи не е това, което е изгодно за вече закъсалия бюджет, пред който стои задачата да върне и 21 милиарда, вече "усвоени" от правителството - затова са и такива статии - вредно е, ама ще ви кажем половината факти, а другата половина ще изопачим, а вие като сте *** - вЕрвайте.
38
0
 
31
 
! Отговори
Мдам... преди 8 години
Да бе,домашна ракия...на куково лято.Това си е чисто менте,с голямо съдържание на метилов алкохол.Само за сведение-100 мл. чист метилов алкохол убиват здрав човек за няма и денонощие.Тия най-вероятно са пили менте с голямо съдържания на метилов алкохол,за да се натръшкат така...Времето,през което ще се появи клиниката на отравянето,зависи от това колко процента е метиловия алкохол от общия алкохол в ментето
37
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много малко хора правят добра домашна ракия, повечето са боклучави дестилати от плодове.Но всеки си хвали неговата, няма да остави да го подиграват.Българина уж от всичко разбира, а е беден и ***...Пия само купешки питиета, винаги са с еднакъв вкус и качество!
36
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селюците все повтарят - домашната ракия е най-добра...Ето ви го доброто - води в гроба!
35
1
 
14
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Така наречените "цехове" за ментета бъркат чист спирт с есенция. Пълна измама, но от етанол ако не прекаляваш няма последствия. Друго е в домашните работилнички, там от престъпна лакомия може да спести един лев,за да сипе технически спирт (най-вече метанол). Разнищва черния дроб. Големите защитници пък на "домашната" ракия би трябвало да се досещат, че при дестилирането има вредни съставки,които само химически анализ открива.С едни 10 лева за анализ може да си спестиш голям проблем.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не са пили от производството на "цар" Киро? Че той е известен с "качествения" алкохол.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то и за варенето на ракия се иска акъл! А и за пиенето също, първо не знаят от къде да купуват и после кой знае колко са изпили за да стигнат до там? Е, като са се отрязали като прасето, което ще колят кой им е крив?
32
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова ли бяха протестите на т.н. казанджии , да умират хора от техните ракии. Ето до къде води неграмотния и *** човек . За същите пари можеш да си купиш нормална ракия от магазина .
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошуburgas 63
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в ДневникЗатвор и глоба за производителя.
29
3
 
12
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
И кой каза, че по Коледа не стават чудеса?
28
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ментета има на пазара, особенно уискита.И аз от 300 гр. бушмилс не разбрах как съм се прибрал.От домашната-собствено производство , по добра няма.
27
4
 
59
 
! Отговори
КИРО преди 8 години
Ей журналисти ! От домашна ракия никой не е умрял ! И най- фалшивата домашна ракия, ако е от плодове, не може да убие никой. В такива цехове като този, там произвеждат отровите, ама това няма общо общо с домашната ракия от плодове, която хората си произвеждат за лична консумация.
26
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
естесвен подбор
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вайдин, Салих, Мустафа... ислям, свинско, алкохол....на бас, че им дават пари за да ходят на джамия...