Бизнес интереси зад убийството на Антов?

Той не се притеснявал за живота си, нямал и охрана
Обновена: 10 яну 2016 10:37 | 10 яну 2016 07:30, Веселина Йорданова
38
Бизнес интереси зад убийството на Антов?
Снимка: БулФото

Една от версиите на криминалистите за убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов е, че екзекуцията е поръчана от човек, който иска да сложи ръка върху бизнеса му. Не е изключено и конкуренти да стоят зад убийството, тъй като в края на миналата година Антов подписал договор със световноизвестната марка “Армани”, пише "Труд".

Още по темата
Собственикът на модна къща “Агресия” бе разстрелян в петък вечерта в село Бистрица в подножието на Витоша. Убийството му стана само 24 часа след като в жилищния комплекс “Макси” бе извършено покушение срещу Веселин Стоименов (53 г.), отговарящ за хотелите на бившата групировка ВИС.

63-годишният моден бос бил убит с два куршума от пистолет в главата в горичка близо до дома му. Една от смъртоносните рани била зад лявото ухо, а другата - в челото. Малко преди да бъде екзекутиран, Александър Антов излязъл към 18 ч да разходи кучето си лабрадор в покрайнините на Бистрица. Бил облечен с дънки и кожено яке. Носел телефона си и сума под 100 лева.

Близо три часа по-късно обаче в къщата се прибрало само животното. Това притеснило близките му и те започнали да го търсят. Обадили се на кмета Николай Гюров. Той пък сигнализирал полицията. Така след неколкочасово издирване в полунощ бил открит окървавеният труп на Антов.

“Случилото се е ужасно. Александър Антов живее отдавна в Бистрица. Не даваше вид на човек, който се притеснява за живота си. Нямаше и охрана”, каза кметът Николай Гюров. Според него шефът на “Агресия” бил много спокоен и уравновесен човек, много пъти се е разхождал сам в района.

Гюров каза още, че начинът на извършване на убийството говори за “битова драма и аматьорски подход”, тъй като районът е осветен, има много камери и е едно от най-охраняваните места в Бистрица заради известните бизнесмени, които живеят там.

Близки на Антов вчера се чудеха кой може да поръча убийството му. Те бяха категорични, че модният шеф не е имал конфликти, нито дългове.

Убитият Александър Антов стартира бизнеса си през 1989 г. Три години по-късно се появява “Агресия”. През 1999 г. деветдесет процента от производството си модната къща изнася за европейските и световните пазари. По-късно получава и лиценз за производство на дрехи от италианска марка. “Агресия” става и официален представител на дизайнера Ролф Лорен. Персоналът на фирмата е 1200 души.

Според търговските регистри през миналата година Александър Антов се оттегля от повечето си фирми. От лятото е управител на дружеството “Маринела билд”, което сега стои зад “Агресия”. Собственик на компанията е дъщеря му Мая Антова. Фирмата облича олимпийските ни състезатели. Сред клиентите му са премиерът Бойко Борисов и редица други политици.

Според близки на Антов той много тежко преживявал смъртта на съпругата си, която починала от рак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КУФАРЧЕТА ,БЕ ...КУФАРЧЕТАТА, БОЖИ...РАЗДЕЛЕНИ В ТЕСЕН КРЪГ ОТ ХОРА ---СЪС "ЧЕРВЕНИ РУСКИ КОЖИ"....!!!Те са --в основата на всичко в България!!!/...другото са --пълни тъпизми../
27
1
 
3
 
! Отговори
Истината: преди 8 години
....пак нещо не е угодил на Партията ,бе....ха,ха,хааааааааааа....ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ --НЕ ПРОЩАВА!!!!
26
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
Що за *** живеят на света и тук? Как може за някакви пари да убиеш жив човек? Каквите и да са вещи не струват човешки живот!
25
1
 
4
 
! Отговори
срал съм им в устите преди 8 години
ченгеджийски неволи български...комунидни далавери, кредитни милионери, мутри и ДС..и един костюм с етикет " Агресия"...??!!
24
2
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Казват, че най-опасното нещо бил травеститът, защото комбинирал мъжка сила и женска злоба.....
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V Bulgaria i chesten, i nechesten - vse risk da ti vidiat smetkata.
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успешният бизнесмен дали е ушил и един потник през живота си.От 1200 души поне 1000 най вероятно са на минимална заплата а другите 200 са за да ги надзирават.Дайте пример от бранша ако греша.
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се готви следващият , който има успешен бизнес! Ренесанс на мутренските времена .
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го знам човека и какви грехове е имал или нямал, но съм редовен клиент на фирма. Произвеждат страхотно качествени продукти на световно ниво, с класически и модерни стоки, а кройките направо лепват по тялото. Обслужването в магазините им винаги е било страхотно и като отиде човек, не разбира как се е увлекъл да напълни няколко чанти със стока. Мир на праха на човечеца, и дано близките му имат сили да преодолеят загубата и да продължат бизнес на ниво, та дори и на по-високо...
19
5
 
39
 
! Отговори
Кака Сийка преди 8 години
Във всяка нормална държава при две знакова убийства в столицата за седмица министърът на вътрешните работи ще си подаде оставката. Това няма да се случи у нас тъй като Бъчварова лично контролира контрабандните канали на Тиквата
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво аматьорско убийство? Просто вече на никой не му пука от МВР или БГ съд и си прави каквото си иска. Айде да видим дали това 'аматьорскo убийство' ще бъде разкрито.
17
2
 
39
 
! Отговори
1 преди 8 години
Аматьорско убийство с два куршума в главата от различни ъгли, на място осветено и осеяно с камери. Тоя кмет бил голем разбирач. Евалярка баце, чуваш петела
16
10
 
37
 
! Отговори
v преди 8 години
Имам отлични впечатления от "Агресия" - през 1996 се върнах от чужбина и си накупувах евтини и добри неща. Впоследствие вдигнаха цените, но не само те! Мир на праха му, в България успелите хора са мразени - пълно е с мързеливци и далавераджии.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навярно е бил шивач на ВИС,що шивача на СИК го не закачат,отиде по върховете ли,ама договор с Армани йок,но се запасил с избирателни кашони по марки за всякакви мишлета чакащи свраката да изпусне сиренцето около кашона.
14
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите си прибират раздадените от Луканов куфарчета...
13
8
 
58
 
! Отговори
позитано 20 преди 8 години
Ако това е истина, че убиството е заради бизнеса му , тежко и на България.На запад успелите хора ги уважават и бутат напред за да използват уменията и опита им , а нашите ги убиваме.Нямаме вече надежда че някога ще се оправим.А Бойко да махне веднага кифлата от МВР , че е срам за полицайте.Затова е престъпността се увеличава.Престъпниците се чувстват безнаказани , а полицията се кефи на кифлата.
12
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като е бил толкова добър,честен човек и е шиел костюми за властта, вероятно някой големец не си е харесал кройката.
11
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички назначени капиталисти от БКП-БСП започват през 1989 г. бизнеса си и след няколко дни са милионери и много успешни .Кой крив , кой прав не знам , но знам , че БКП-ДС си избива хората. Започнаха с Луканов , за да скрият следите на червените куфарчета та и до днес .
10
24
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-голямата заоплаха сега за България са комунистите и болшевишките агенти на Москва. България трябва да се изчисти от комунистите и агентите на Москва.
9
27
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е при демокрацията да стават убийства заради бизнес интереси, това се случва дори и в най-демократичната и най-прекрасната страна САЩ. Но демокрацията е прекрасна, при демокрацията имаме свобода на словото, можем да пътуваме без визи в Париж и Лондон, да караме красиви западни ситроени а не грозни Лади, имаме и маркови дънки и банани - животът е прекрасен!