Униформените масово напускат системата на МВР

Научихме се да работим без пари, сега - и без хора, твърдят от синдиката
14 яну 2016 17:37, Анисия Иванова
85
Униформените масово напускат системата на МВР
Архив: Булфото

Униформеният състав в МВР масово се изтегля от системата. Това каза пред телевизия Bulgaria ON AIR председателят на "Синдикат на служителите в МВР" Иван Павлов. По думите му тенденцията сред редовите служители е да се пенсионират веднага след постигане на необходимите условия за това.

Така например в оперативна дежурна част, която приема сигналите от гражданите и от системата 112, дейността, предназначена за 7 човека, се изпълнява от 4, посочи той. "МВР на тази група е предоставило 0 лева", възмути се председателят на полицейския синдикат. Той постави под съмнение твърденията за реформа в МВР.

"Не може в една главна дирекция "Национална полиция" със 700 души всеки шести да е служител на Информационна аналитична дейност, които не правят нищо", каза Павлов.

Според него именно по числеността на служителите от различните звена на МВР може да се определи къде има най-голям кадрови проблем. Като конкретна причина за отлива Павлов посочи липсата на допълнително финансиране на дейността на тези отдели.

Според него реформата в МВР е започнала в неподходящо време. "Светът се намира в една зима. Терористичните заплахи, трафикът на хора, емиграционните потоци са проблеми пред нашата врата. Не знам каква реформа се провежда в МВР - освен рязане на хора и пари. Научихме се да работим без пари, сега се налага да работим и без хора", добави той.

По темата се включи и Минчо Спасов, бивш председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

"Няма ресурс за ремонт на МВР", иронично заключи той, като отбеляза, че тази година ДАНС е с орязан бюджет и не се предвиждат допълнителни разходи за сигурност. По думите му "служителите не искат само пари, а кадърни професионални ръководители", каквито според Спасов нямало заради "политизацията в МВР".

Диагнозата в МВР е шуробаджанащина и политизация, обобщи Спасов.
 

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко се стяга за Президент,а гн Цветанов за министър Председател.Тогава щесте по добре от МВР.За това Бойко се държи добре със Президента гн Плевнелиев.
42
2
 
11
 
! Отговори
СЕДЛАРОВ преди 8 години
НАРЕДИЛИ СА СЕ ТАКА-РОДНИНА..МИЛИЦИОНЕР..РОДНИНА..МИЛИЦИОНЕР..РОДНИНА...МИЛИЦИОНЕР..
41
4
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
"Научихме се да работим без пари, сега - и без хора, твърдят от синдиката"Ако можехте и така с две думи да обясните на простолюдието какво точно работите...
40
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да напускат!то много търтеи много нещо!!
39
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еийй селяни, не разбрахте ли, че нарочно ви настройват против 22 000 човека, не си мислете, че полицията е 60 000. *** *** сте и за това вече нямаме държава. Селяни не разбрахте ли, че тиквите ви управляват? Селяни, когато ви се случи нещастие на кой звъните. Селяни, омразата ви, е насочена против самия ви генезис. Селяни, затриха ни страхотната държава, а вие търсите вината в полицията. Селяни, яжте ми ***@
38
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тая държава освен миционери и *** други ора не живеят ли?
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези направиха от думата РАБОТА *** дума !
36
6
 
7
 
! Отговори
масил преди 8 години
Гушни си заплатките и си ги изхарчи с кеф! Вие си лайте!
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Научихме се да работим без пари" ...И в Митничарсо село "работят" без пари !
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя селянин от града ни ловеч отде го изкара бре румене по голям *** от него не видях щом ми казва че хора на65 са за пенсия ми е ясен хора има и на 70 и на80 щом може работи аман от ***
33
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е не в напускащите а в постъпващите.Първо-Почти всички с в роднински отношения с полицаи на служба.Второ- мотивацията им да станат полицаи е не да работят за спазване на законността, а да си осигурят сигурни доходи и ранно пенсиониране.Нищо повече.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mного важно ами назначете нови при тази безработица мераклии много.
31
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най хубата новина от тази година . Дано напуснат 99 % от сегашните т.н. полицаи , а иначе престъпници . След това ще се изгради една нормална полиция с млади и нови хора .
30
4
 
17
 
! Отговори
Калина преди 8 години
"..Научихме се да работим..."Загубихте ме още с думата РАБОТИМ!
29
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво само така , напускайте да се отървем от кръвопийците на държавата . С вас нищо не се получава , така че се радваме да се махате .
28
3
 
29
 
! Отговори
тя преди 8 години
Не може 99% от обществото да са недоволни от полицията и Р. Бъчварова да излиза с *** си предупреждение : "стига вече" ! Длъжна е на това общество да дава отговори , а не да се прави на велика!
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тормозеха ме по телефона със скрит номер, пуснах жалба като добавих и 2 номера, които предположих, че са забравили да скрият преди да ме наберат... Резултат- 2 години по-късно, никакъв. Нямали право да следят обажданиятя от въпросните номера и не знаели на кого са, понеже били на ваучери. Та нали всички сим карти се регистрират (приеха го по искане на полициятя-ГЕРБ)!?!?!
26
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай боже да напуснат всички и да почнем да набираме персонал както в Европа. Обявява се конкурс и се явяват хора и се прави подбор. При нас конкурса е за нашия човек и те така вече 60 години .
25
0
 
4
 
! Отговори
болен преди 8 години
Къ стига я са почвам?
24
0
 
6
 
! Отговори
Бъчварова преди 8 години
СТИГА ВЕЧЕ !!!