Нов бой на пътя: Пребити момчета, после и арестувани

23-годишен твърди, че след побой е бил третиран като престъпник
15 яну 2016 12:31,
68
Нов бой на пътя: Пребити момчета, после и арестувани
Снимка: bTV

23-годишният Стефан Димитров твърди, че е станал жертва на саморазправа на пътя, но вместо да получи закрила от полицията, е бил задържан.

Той и негов приятел – също на 23 години, са били спрени от непознати мъже на изхода на село Равно поле, Софийско, били са изкарани от колата чрез заплаха с пистолет и са били пребити с крик и бухалки, и заплашвани с нож.

"Докато чакахме на светофар, просто ни нападнаха въоръжени мъже без видима причина. Колата беше потрошена, биха ни, заплашиха ни с пистолет, с нож...", разказа Стефан пред bTV.

Той каза, че все още има белези и следи по гърба от побоя. Неговият приятел е пострадал по-тежко от него. По думите на Стефан те не са предизвикали по никакъв начин агресията на своите биячи и не разбирали защо им се случва всичко това.

Единственото обяснение, което пребитите мъже получили, е, че в Равно поле има кражби на коли и те са заподозрени за това. Заради това подозрение момчетата били откарани и в Районното. Стефан обаче категорично отрича колата му да е крадена или да има нещо общо с тези обвинения.

Полицаите дошли след 40-50 минути на мястото на инцидента. Здрависали се с биячите, вкарали двамата млади мъже в патрулката под заплаха, че ще има сложат белезници, ако не влязат доброволно, и ги откарали в Пето РПУ. Не им казали какви са им правата, не им разрешили да се обадят по телефона.

Майката на Стефан – Мария Ценова, била принудена цяла нощ да чака в пето РПУ, без да й дадат никаква информация. Тя предупреди, че семейството ще си потърси правата.

"Не мога да разчитам на полицията, не мога да разчитам на лекарите за моя живот, на кого мога да разчитам?!", попита риторично Стефан.

От МВР съобщиха, че е назначена проверка по случая. Не е ясно обаче кога ще има резултати от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е в държава с Видими Резултати да стават такива работи!
2
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще не се учудвам. Полицаите после защо реват, че обществото е настроено срещу тях?!?
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Настигнахме американците.