Мошеникът, сгащен от монахини, свил 13 бона

Мъжът от Велико Търново е уличен за 6 измами по различни схеми
21 яну 2016 13:22, Анисия Иванова
7
Мошеникът, сгащен от монахини, свил 13 бона
Снимка: МВР

Серийният търновски измамник Пламен Петков успял да измъкне 13 216 лв. от семейство, представяйки се за дознател. Това установили разследващи, които събират доказателства за авторството му на десетки измами от 2013 г.

31-годишният мошеник бе пипнат в края на миналата седмица във Варна, след като бдителни монахини от манастира "Св.Троица" край старопрестолния град, се усъмнили в почтеността му и сигнализирали в полицията. 

Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Засега е уличен като извършител на 6 измами по различни схеми.

Още по темата

Полицията в старопрестолния град го обяви за издирване заради множество измами, в които Петков се представял за служител на МВР, ДАНС или успешен бизнесмен. 

След проведени допълнителни действия по разследването е установено, че той е автор на още идентични престъпления. В периода от септември 2013 г. до края на март на следващата година той се представял за дознател в РУ - Велико Търново и успял да измами семейството на 21-годишен жител на старата столица, че може да си закупят конфискувани от полицията домакински електроуреди на ниски цени, съобщи "24 часа".

Обещал им че чрез свои близки, работещи в МВР, ще им съдейства да сключат договор за ползване под наем на язовир, намиращ се в непосредствена близост до Велико Търново. Предложил услугите си срещу заплащане и да закупят на търг употребяван автомобил и за регистрирането на автомобил в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – В. Търново.

Пламен обещавал и работа, като полицейски служител на член от фамилията. С деянията си той е причинил на семейството имотна вреда в размер на 13 216 лв, съобщиха от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Глад мори добитъка преди 8 години
Само аз ли забелязвам, че от безработен са взети 13200лв!? А ако работеше!?
5
1
 
0
 
! Отговори
президентчето преди 8 години
нека бъдем толерантни
4
1
 
0
 
! Отговори
разочарован преди 8 години
дЪЛГО ще се случват такива измами след като критерия за управление на ЧР вМВР е който си плати ще се назначи..Въпреки че тези новини с години се теражират в медиите и социалните мрежи г-жа БЪЧВАРОВА се страхува да проведе тъй тиражираната реформа в повереното и министерство.
3
3
 
11
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
Ами всъщност, понеже живея от години в Германия, ало измамниците ги има и в Германия. Но просто хората не са толкова глупави и се хващат обикновенно необразовани чужденци. Наричат ги телефонни терористи. Трудно се засичат тези измами, защото всеки може да си купи припейд карта и да ***. Но тези случаи от години са рядкост, защото хората са с нормален разсъдък. Дори бабите на по 80 години не можеш да ги излъжеш с простотии от рода на дай 10 бона, а аз ще ти дам пакет от чужбина.
2
3
 
11
 
! Отговори
До Navibulgar преди 8 години
Така е, и аз това си помислих - излъгали са ги, защото са искали с подкупи да прескочат държавата. Иначе за ало-измамниците не сте прав(а). Специално за германия незнам, но в други западни държави (вкл. САЩ) има такива от десетилетия. Нашите по-скоро копират. Винаги се намират балъци, във всяка държава
1
5
 
9
 
! Отговори
NAVIBULGAR преди 8 години
Така е, като почти всеки у нас счита че може да се облагодетелства като се заобикалят законите.Защо ало измамниците ги няма например в Германия.....