Откриха цигари без бандерол на границата с Гърция

Стоката била в кола с пловдивска регистрация
25 яну 2016 17:47, Анисия Иванова
0
Откриха цигари без бандерол на границата с Гърция

Пловдивски митничари откриха 6120 къса (306 кутии) цигари  без бандерол и с надпис „Duty free" от марките  „ММ",  „Кing",  Ashima", „Karelia slims"  и „Ome".

Цигарите са открити при проверката на лек автомобил, влизащ в страната от Гърция през ГКПП "Капитан Петко войвода", съобщиха от Агенция "Митници".

В колата с пловдивска регистрация пътували двама пътници. Автомобилът е отклонен за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват общо 6120 къса (306 кутии) цигари  без бандерол и с надпис „Duty free".

Част от цигарите били скрити в кухина в пода на автомобила, замаскирана с метална пластина и тапицерия. Друга част от цигарите са открити в багажника, укрити в кухина, предназначена за резервната гума. Трета част от цигарите са открити в опаковките на стоки за ежедневна употреба, закупени от пътниците.

Цигари били скрити и в картонените опаковки на парфюми, перилни препарати, растително масло и други.  Пред проверяващите митнически служители лицата твърдят, че част от цигарите ( с марки „ММ",  „Кing" и  Ashima" ) са закупили от Одрин в  Република Турция, а друга част (от марките „Karelia slims" и  "Ome") са закупили от магазин за безмитна търговия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари