Кървава драма: Нападнаха бус с пенсии, крадецът – убит

Нападателите са 20-годишни братовчеди. Вторият е арестуван
Обновена: 8 фев 2016 10:55 | 8 фев 2016 10:55,
220
Кървава драма: Нападнаха бус с пенсии, крадецът – убит
Снимка: архив Булфото

Кървава драма се разигра тази сутрин в центъра на Средец. Двама мъже нападнаха инкасо автомобил, превозващ пенсии. Охранителите обаче простреляли крадците. Един от тях, 20-годишен младеж, е убит на място. Другият избягал, но бързо бил заловен.

Инкасо автомобилът е бил паркиран пред пощенски клон на  ул. "Христо Ботев" в града.

Сигналът за грабежа е получен в 8:55 часа в РПУ – Средец, съобщи говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева пред "Фокус".

Когато пристигнали полицаите разбрали, че охраната на инкасо автомобила е оказала съпротива, тъй като забелязала, че нападателите са въоръжени с пистолет.

Охранителите простреляли един от нападателите, който паднал и починал на улицата. Другият нападател се е укрил, но полицаите за минути го настигнали и арестували.

Установена е самоличността на двамата нападатели. Единият от тях е на 20 години от Бургас, а загиналият е на 20 години от Черноморец. Според bTV двамата са братовчеди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези, които защитават крадците: Ако бяха откраднали парите за пенсиите на бабите ви, друго щяхте да говорите. То е същото, като да те пребият за 8 лв (помните ли възрастните хора от миналата седмица?). Затова - така се прави! Стреля се! Нека се научат, че така не се прави и всяко нещо си има цена!
94
2
 
5
 
! Отговори
жоро преди 8 години
новите партизани
93
0
 
20
 
! Отговори
Мирише на ром преди 8 години
През нощта на 7 срещу 08.02.2016 г. двама, вероятно крадци, проникнали в селскостопанска ферма в близост до село Устина. На мястото се намирали собственика на фермата Георги К. на 46 г. и Димитър К. на 67 г., които подпукали апашите и им нанесли побой. Жертвата и аверът му са с неустановена до момента самоличност. В резултат на мелето, единият е починал на мястото на инцидента, а другият е отведен в здравно заведение за оказване на медицинска помощ, където е настанен с опасност за живота.
92
1
 
15
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Е сега само да не вземат да го съдят охранителя...
91
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла България заприлича на гето в американски мегаполис! Да, бяха гръмнали и втория! И без това от тези гаменчета, никой в държавата няма полза, даже такива като тях са ни в тежест!
90
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен'ПОЧТИ ВСЕКИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ Е ОТКРАДНАЛ НЕЩО ! НЯКОИ ОТ ГЛАД, МИЗЕРИЯ. ВСИЧКИ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕТЕ ИЗБИТИ В ГРЪБ ЛИ ? А ТЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА ?'Момент,прав сте,но едно е да идеш в градината на съседа да си набереш черници(като деца редовно го правихме и получавахме редовно пердах), едно е да обереш ИНКАСО автомобил най-вероятно с около милион в него, и то въоръжен! Хайде холан. Щом са имали оръжие, са си намерили каквото са търсили. Хайде сега единия ще го съди темида другия Свети Петър!
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 114Едно е да откраднеш дъвки от магазина без да те видят, съвсем друго е да нападнеш хора с цел грабеж. Закона прави разлика между двете деяния.
88
1
 
38
 
! Отговори
Адолф преди 8 години
Преди месец един 18 год. хлапак решил, че с бокс ще раздава правосъдие, но от два шамара му се вдигна адреналина.....и почина от сърдечна недостатъчнот. Днес един 20 год. пикльо с мускули решил, че със служебен пистолет ще може да изкара бързи и лесни пари....и го гръмнаха като куче.Деца, това не Холивуд!
87
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на охранителите. Само така момчета. Стреляй на месо за урок на останалите. Стига с тея глупости носил, не носил оръжие. Нападат ли стреляй. А тези, за да нападнат инкасо със сигурност са имали оръжие. Едва ли са излезли с голи ръце.
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДО 109111 пистолет да не се е правил на бабаит
85
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен90всеки които е тръгнал умишлено на въоръжен грабеж заслужава де бъде ликвидиран без значение дали е в гръб или в лице просто е а и на охранителя това му е работата да ги гърми такива за това са му поверили и оръжие
84
0
 
22
 
! Отговори
Bond преди 8 години
Убитият в Средец при опита за грабеж на инкасо автомобил с пенсии пред пощенски клон е 20-годишният Христо Бoорецов, съобщава e-burgas. Според жителите на Черноморец, той бил кротко и добро момче и никога не се забърквал в скандали. Има двама братя.Христо Борецов работел като охранител в СОТ 161. Нямал приятелка, съобщава "Флагман". Завършил е Механотехникума в Бургас.==============================Ето откъде имал пищов "доброто" дете
83
1
 
27
 
! Отговори
Кан Крум преди 8 години
Аз да попитам, защо другата гнида е жива?Да се накажат охранителите, за това, че не са ликвидирали другия наглец.
82
1
 
45
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Не мога да разбера как има хора които постоянно защитават бандитите и искат хората които се опитват да им се опълчат да ходат в затвора,каква е тая скапана държава какво е това чудо.Не разбирате ли че като защитавате престъпниците по-тоя начин окоражавате и други да тръгнат по техните стъпки и да си мислят че да си престъпник е нещо нормално.
81
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще бачкаш за 200 - 300 евро цял живот или ще направиш бандитски удар е въпрос на избор. Риск печели, риск губи. Така или иначе сме роби на системата. Капитализмът е жесток.
80
3
 
10
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Щом не казват какви са значи са орли. Ще има бунт утре, те изкарвали прехрана за децата,а някой ги убил. Как може !!!!По-добре пенсионери без пари отколкото орлета без храна
79
0
 
27
 
! Отговори
Справедлив преди 8 години
Не че има кой знае какво значение, но разбрали се какъв е етноса на нападателите? Една гнида по-малко, все тая дали бял или чeрен.
78
1
 
2
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
До Анонимен 94Защо? Законът не прави разлика къде си се целил и къде си го уцелил.
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според полицията охраната не трябва да оказва съпротива ли ? Май е трябвало да ги хванат тез пишлемета за врата и да ги заведат в пощата за по кафе и после тез пишлемета да си ходят с торбите с пари вкъщи
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 94Много си запознат със случая.Да не би да си един от организаторите?Май цялата рода сте в кюпа.