Жоро Милионера лъска цехове на минимална заплата

Така мълчаливият затворник скъсява присъдата си от 12 години
Обновена: 15 фев 2016 11:23 | 15 фев 2016 11:14,
70
Жоро Милионера лъска цехове на минимална заплата
Снимка: Булфото, ахрив

Пловдивчанинът Георги Енев, който на 22 юни 2012 г. ограби 1,471 милиона лева от инкасо автомобил, сега работи като чистач на минимална работна заплата в затвора.

Опитите му да се пробва като дърводелец ударили на камък и мълчаливият затворник бил пренасочен към така наречената "бакелитова" бригада.

Лишените от свобода в тази бригада се занимавали с доста мръсната и непрестижна работа да лъскат до блясък цехове на външни фирми или да чистят повърхността на пластмасови детайли преди боядисването им.

Жоро Милионера, с какъвто прякор се сдоби Георги Енев, работел в бакелитовата бригада от 4-5 месеца и се справял добре, пише "Монитор".

Нямал претенции и изпълнявал съвестно задълженията си. Както всеки един трудово ангажиран затворник, и той получавал на месец минималната работна заплата за страната, която от 1 януари скочи на 420 лева. От нея обаче лишеният от свобода взима 40%, а останалите отиват в държавния бюджет.

Със сигурност Жоро Милионера не е на печалба от затворническата си работа като пари, но това вероятно малко го интересува. Причината е, че той продължавал да мълчи къде е закопал плячката от удара си и разчита да живее като цар, когато изтърпи 12-те си години затвор.

А работата зад решетките му позволява да скъсява престоя си на топло. Причината е, че законът дава възможност два отработени дни да се смятат за три дни лишаване от свобода.

На първа инстанция Жоро Милионера получи 8 години затвор, след като той призна вината си, но отказа да посочи къде са парите от обира. Апелативният съд увеличи престоя му на 12 години, която присъда бе потвърдена от ВКС.

Предприемчивият пловдивчанин, с мисия в Кабул зад гърба си, работел като охрана на инкасо автомобили. Заплатата му тогава била около 500 лева, която не му стигала изобщо.

На 22 юни преди 4 години той се отклонил от курса на инкасо колата и накарал колегата си да слезе да вземе по един дюнер в района на дискотека "Марс" в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Докато колегата му се занимавал с дюнерите, Георги свил по ул. "Петрова нива", зарязал инкасо колата пред номера 62-64, като междувременно успял да грабне чувалчетата с парите и да ги натовари в личната си кола "Опел Кадет". В инкасо буса зарязал близо 17 000 евро, а след това отпрашил в неизвестна посока.

Две седмици по-късно Жоро Милионера сам се предаде, впоследствие бе и осъден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
18
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
Колко е просто:След като е откраднал 1 000 000 лв., а получава заплата в затвора 420 лв., от които за държавата отиват 252 лв. би следвало да бъде осъден на 1 000 000 делено на 252 лв. равно на 3 968 месеца или 330 години затвор. Това би било справедливо. Не е сигурно дали при такава присъда би продължил да мълчи.
49
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги ми форумни Андрешковци, когато някой открадне, някой друг плаща откраднатото и бъдете сигурен, че този някой, който ще поеме крайната сметка не е някой империалист, както на вас ви се иска, а сте вие.Когато комшиите ви крадат от ЧЕЗ и Топлофикация например, първоначално загубата се поема от тях, но когато си получите сметките вгледайте се хубаво, защото там има графа загуба по трасето и т.н., т.е. вие драги плащате кражбата на комшията.Ех, драги ми Андрешковци, докога така?
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da e jiv i zdrav unaka ! ot 4orbadjia da vzemesh, ne e griah !
47
1
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
По над 10 бона на месец се пада.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на него Смело сърце,дано за двете седмици на свобода хубаво е премислил нещата,и 8 години тези пари да работят,и като излезе да изкара достойни старини!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвам да е толкова ***, че да е скрил банкнотите. Най-вероятно ги е обърнал в злато и са някъде заровени, но може и да е върнал дълг с тях, може и да ги е откраднал за да не го свитнат, може и лечението на болната си леля да е платил с тези пари, всичко може да е...
44
1
 
11
 
! Отговори
Анал-но преди 8 години
Събуждане затвор обяд вечеря,затвор.Вместо жени затворници и бач Щял да харчи.Кому е дадено да знае жив ли ще е след 2 мин.Обикновените отрудени хора работили цял живот нямат дълг не знаят не им е дадено да знаят дали ще са живи утре ,а са в цивила .Откъде кураж и смелост мърсол в затвора да си мисли,че го оставят жив и ненаказан за такъв голям ударпо 2000 българи всяка година биват заклани като кучета без нищо И са неизвестни,а тоя е известен луд *** и не разбира последствията
43
2
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Тоя си съсипаживота и здравето бате.За да не го убият в затвора плаща луди пари надзиратели и пандизчии за да е жив изобщо.Да не мислите ,че му е лесно Парите са застраховани при борци и мутренски компании ,а утре като излезе ще си го търсят Грбили ли сте мутри а ? Поли Пантев на Аруба го взривиха като подхванат роднините му вие ще пожетвате ли близките си.Не стават така тия работи.В Перник мизата за убийтво за 400 лв ще те гръмнат.За 1,4,млнл в ше гръмнат цялата ти рода.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Гошуда ми сложат дрон на оная работа ако искат, 1,5 млн. са 40г. по 3100 лв. на месец или 6200 за 20г., комисията "Кушлев" конфискува имущество над 120 хил. иска се само дисциплина
41
1
 
26
 
! Отговори
Горан преди 8 години
"Стига, бе хора! Наистина ли бихте дали 8 години от живота си за един милион?" Разбира се, че не всеки би дал 8 години от живота си за това, но нека да помислим за колко години човек би заработил подобна сума с честен труд на нормална за страната работа?
40
2
 
8
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Абе незнам ама съумял да ги открадне и това е. Каквото и да пишат като си излезе ще има да си харчи :)
39
7
 
29
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Кражбата определено е лошо нещо и грях, но в случая където този човек е държан на мизерна заплата и в резултат на това е ограбил престъпниците - лихвари не мога да го съдя. Той е струва ми далеч по-малко престъпник отколкото корумпираните и крадливи политици, банки и бизнес които ограбват бедните. Той поне е ограбил богатите лихвари а лихварството е голям грях.
38
3
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
"Предприемчивият пловдивчанин, с мисия в Кабул зад гърба си..."Страшен предприемач, нема що, направо млад успял мъж. Бива ли такива глупости да пишете.
37
4
 
9
 
! Отговори
тъ преди 8 години
А АКО ВЛЕЗЕ ЕВРОТО В БГ ДО 1-2 ГОДИНИ,КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИ?
36
1
 
3
 
! Отговори
Възмездието преди 8 години
До АнонименТака е защото по един или друг начин излизат бързо от затвора....затова им остава време за още престъпления.....
35
1
 
14
 
! Отговори
www преди 8 години
Днес лъска, утре ще харчи :)
34
2
 
21
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Стига бе хора!!! Наистина ли бихте дали 8 години от живота си за 1 милион?! В тази неприятна компания на затворници, мизерия, не можеш да излезнеш да се разходиш в такъв слънчев ден, като днешния....
33
2
 
18
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Нищо няма да може да направи с тези пари. След 8 години технологиите ще са толкова напред, че ще бъде следен дори и от любители денонощно. Ще има дронове с големина на пчела и автономност за седмици. Този няма да може да пръдне, без да разберат поне 10 мераклии за лесна плячка. Отделно всичките му роднини и приятели ще бъдат следени. Дори и някой близък да успее да ги вземе, ще трябва в чужбина да ги харчат, а 700 000 евро нищо не са, супер бързо ще свършат
32
0
 
15
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
точно така ще стане.. излежава си присъдата и после започва да си харчи заровените пари.. хахахахахаха това ако му е плана на тоя.. значи е по-*** и от колкото изглежда
31
1
 
17
 
! Отговори
do 30 преди 8 години
И какво по-точно трябжа да работи за да върна тези пари? Аз като лекар с две специалности и като началник отделение съм на заплата от 1300лв и не мога да си представя как моье да се изкарат толкова пари?